Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Üye Ol!Dik durunca, su yukarsinda fotoda bantladigim kisimda hava tislamasi oluyor. Ancak hayvanlar ortaligi yikip, boruyu da bu sekil egince anladim ki, egik tutunca o tislama yok.Ben boru için akvaryumun köşesinde boşluk yaptırıp oraya oturtum. Köşede dik duruyor.
En tepedeki siyahligi diyorsan, o duzelmis hali. Sicak su ve tayzikle ancak o kadar duzelttim. Malum firca girmiyor koseden. Baska yolu var mi?U boruyu bir sonraki temizlikte su çıkıştaki ile değiş. Giriş kısımını temizle alg bağlamış. Bu kayganlaştırır. Boruyu dibine kadar tam oturt.
Ama koseye geldigi zaman yan tarafa gecmiyor ki.U boruyu bir sonraki temizlikte su çıkıştaki ile değiş. Giriş kısımını temizle alg bağlamış. Bu kayganlaştırır. Boruyu dibine kadar tam oturt.
Evet oyle oluyor. Ama ben de o zaman temziliyorum. Icine gereksiz yuk girmemis oluyor.Emiş borusundaki plastiği isterseniz çıkartabilirsiniz. Bu plastiğe deriler yapışıyor ve su debisinin azalmasına sebep veriyor. Aynı zamanda büyük dışkı parçaları buradan geçemiyor
Hortum tıkanır filtre motoru yanar. Filtre çöp olur.
Su giriş hortumunun ucuna sadece sünger filtre takılabilir. Eğer elyaf takarsanız Cem beyin dediği gibi bir süre sonra orası tıkanır, su girişi durduğu için pervane su olmadan çalışır ve kendisini parçalar.
Bu dış filtrenin su çıkış borusuna pet şişe bağlayıp şişenin içerisini delip şişeye sera crystal koyanlar var. Bu sayede dış filtreyi açmadan 1-2 haftada bir bu elyafları temizleyip tekrar koyuyorlar ve dış filtrenin içerisine kolay tıkanan ince gözenekli sünger ve elyaflardan kullanmıyorlar.
Ekli dosyayı görüntüle 3880
Bu şişe suyun dışarısında olması gerektiği için ben yapmadım. Akvaryum odamda olduğu için su sesi çok fazla gelirdi.
Sagol. Kesin bizimkilerin kafasina takilip alasagi ederler ama napayim.Olmaz her türlü çeker.