Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Üye Ol!Buna cevap yazdim saniyordum, yazmamisim.Biz alg diyoruz orjinali diatom alg.
Silicat suan yok. Farkli bir turu var o da 400 kusur. Bu yuzden mutlaka alternatif lazim.Yok sadece bu ikisi.
Fiyat konusu trajedi resmen..O alternatif tür olan silicatex rapid geçen sene 70-80tl ye satılıyordu. 400-700tl arası fiyat çekmişler depoda çürüyen malzemelere.
Seachem phosguard ve jbl silicat sudaki fosfatı ve silikatı temizliyor. Bu ürünlere alternatif olarak benim kullanmakta olduğum sera siporax algovec olabilir fakat bu sadece fosfatı temizliyor. Yani yanında ek olarak seachem phosguard kullanımının faydası olur. Silikatı en iyi tutan filtre malzemesi de seachem phosguard'dır.
Benim önerdiğim malzeme haricinde silikat ve fosfatı engelleyebilen filtre malzemelerine bakabilirsiniz.
Kendi sitesinde ne işe yaradığı ve neleri önlediği yazılmış.
sera siporax algovec Professional | sera
sera siporax algovec Professional - Bakteriler yoluyla biyolojik fosfat giderimi ✓ biyolojik olarak fosfatı azaltır ✓ önleyici olarak davranır ✓ Şimdi daha fazlasını öğrenin!www.sera.de
O boruda biriken pisliklerin azaldığını ya da kaybolduğunu hiç görmedim. Her sepete çift katlı elyaf koyduğumda bile bir faydası olmamıştı. Belki emiş borusunun ucuna ön filtre olarak sünger takılabilir ve bu sünger sayesinde borularda yoğun birikimin önüne geçilebilir ama bu süngeri haftada bir temizlemek gerekir ve dışkılar bu süngerde kalır.
Ekli dosyayı görüntüle 3792
Yok bende tuzumsu bir koku oluyor.Yosun. Suyun toprak gibi kokması.
Bazen o koku basiyor akvaryumu. Sonra filtre cekerse duzeliyor.O kum kokusu
Yukardaki Sera urunu ise yarar mi? Amonyak icin zeolit tasi var Fluval'in filtrede. Cama yapisan kahverengi ve yaglari da Seachem Phosguard halletti.Kokunun ana sebebi amonyak. Alg yapışıp ürer ışıkta bir taraftan coşturur.