Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Üye Ol!Sera P ve JBL Agil atıyorsanız, takip eder misiniz, o günlerin akabinde bulanma oluyor mu?Bu filtre malzemesi değil su düzenleyici. Akvaryumdaki en küçük partiküllere bağlanıp dibe çökmesini sağlıyor. Ben bu bulanıklığın dibe çöktüğünü kullandıktan sonra ilk 2 hafta çok net bir şekilde görmüştüm. Şu an akvaryumun dip kısmı da dahil olmak üzere bulanıklık yok.
Cok yem atilmasa da, artik yemlerde kalitenin dustugunu dusunuyorum.Kaplumbağaya çok fazla yem verdiğim için akvaryum yem attıktan sonra 1-3 saat boyunca bulanık kalıyor. Tabii bu bulanıklık abartılacak kadar fazla değil ama gözle görülüyor. Daha sonrasında iç filtredeki elyaf ve dalga motoru sayesinde bu bulanıklık tamamen temizleniyor. İç filtreyi temizlerken bu yem artıklarının tozlarını elyafta görebiliyorum.
Dış filtreyi temizlerken de bol bol kahverengi elyaf görmüştüm. İlk dış filtre dizilimimde bütün sepetlerde elyaf vardı ama şu an sadece 1 sepette bulunuyor. Buna rağmen akvaryumda bir bulanıklık yok.
Maalesef, benim erkek kaplumbagam Tropical marka yemleri sevmedi.Benim kaplumbağamda yem yerken mızmızlanmaya başladı. Tetra reptomin ve jbl agil çok az yiyor. Sadece sera carnivor ve tropical biorept W yi düzgün bir şekilde yiyor.
Jbl energilden verdiğimde çılgınlara dönercesine yiyor ama nedense eskiden olduğu gibi stick yemlerde de aynı hareketleri sergilemiyor ve aynı iştahla yemiyor.
Size tropical biorept W yi önerebilirim bu çok ufak bir stick yem olduğu için salınımı da boyutu kadardır herhalde. Jbl agil, tetra reptomin ve sera carnivoru attığımda kaplumbağa 2şer 3er yediğinde kırıldığı için suya partikülleri dağılıyor ve suyu bulanıklaştırıyor ama bu yem ufak olduğu için kıramıyor ve partikülleri suya dağılmıyor.