Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yara mı, başka bir şey mi?

Isıtıyı kullanmayın. Çatlama yada kırılma riski var. Isıtıcıyı su dışında mı çalıştırdınız?

Eğer veteriner anlamıyorsa bahsettiğimiz veterinere götürün.

Cvp: Yara mı, başka bir şey mi?

vantuzlar tel kısmına değil kablonun çıktığı yer ile tel arası bölüme takılır. yani termostatın olduğu bölüme. aksi durumda dediğin olay olur. hayvanlar ayaklarını değdiklerinde yakar. bunu zamanla öğreneceklerdir. mesela jbl protemp ısıtıcı kullandığım için biliyorum. üzerinde komple camı kaplayan plastik vardır bu cama olacak darbeleri önlediği gibi hayvanlar üzerinden tutunduğunda yanmayacaktır. buna benzer ısıtıcı sanırım bir tek sera da var.

Benim aldığım ısıtıcı biraz kıytırık galiba bir de su miktarıma göre biraz yüksek galiba üzerinde 70-150lt yazıyor ama benim ki 60-65 falan şimdi napcam bilemedim yaa ısıtıcıyı çıkardım zaten ama hayvanları koymak istiyorum artık.

Markası shark juenpetmarket.com dan baktım tamamen suya batırın diyor. Biz kumları çıkardık veteriner öyle dedi diye ısıtıcı camlara zarar verir mi? Bir de kablosu suda olunca elektrikle ilgili bir sıkıntımız olmaz değil mi?

Biliyorum başka işleriniz de var ama kaplumbağalarımı şimdi koysam akvaryuma ısıtıcıyı sınra halletsem olur mu?

shark italyan malı diye biliyorum en üst değil ama iyi maldır. su olduğundan az ise bir iç derece şart. ısıtıcının ayarını düşürerek istediğin ısıyı yakalayabilirsin. evde kullanılan derece varsa o da olur su içine atıp oradan mesela şu an 28 derece uygun. bu ısıyı yakalayacağın ısıya göre ısıtıcıyı ayarlamalısın. ben izmirdeki akvaryumda çelik ısıtıcı kullanıyorum. 28 derece su için ısıtıcı 25.5 dereceye ayarlı.

eğer kutusunda completely submersible yazıyorsa batar. buna göre dizayn edilmişse sorun olmaz.

İşte evde dereceye benzer hiçbir şey yok malesef. Bende 25e ayarlamayı düşündüm zaten ama korkuyorum bir şey olur mu diye olmadı bu gece açmayacağım yarın açıp gözlemleyeceğim. Sizce ne yapayım 1 gece idare ederler mi?

Hasta olan yem yemedi. Bir de iğneden sonra çok hareketsiz. Az önce ağzı açık öğürür gibiydi sonra içeri gittim geldim. Beyaz ip gibi bir şey çıkmıştı.

Dediğim beyaz şey bu...

mailto:/241nsox.jpg

Bir de iğneden sonra kolunda bir sorun oldu galiba resmini yolluyorum...

mailto:/j80jsx.jpg

Burda da yeni yuvaları var sizce su seviyesi yüksek mi oldu sanki kapluş suyun altına inince telaşla yukarı çıkıyormuş gibi?

mailto:/nv5ffn.jpg

Bu hayvanlar iyi yüzer. Derin su olmasında sorun yok. Sanırım iğneye bağlı bir uyuşma ve yapıldığı yer alttaysa orayı basmamaya özen gösterme durumu mevcut. Şimdilik basması düzelene kadar su derin olmasın. Yüzüş ve basış düzelince kuru alan zemininin biraz altına kadar suyu doldurun. Su derin olmalıki gelişsin.

Bu kare akvaryumları boyutları ve sığ olmalarından ötürü pek uygun bulmıyorum. Ama sanırım bu yeni bir model ve oldukça büyük. Kendi kuru alanıda var. Hayvan içinde ufacık kalmış. Köşeden kaçmamasına dikkat etmeli.

Gündüz çıkınca derece alın. Fiyatı uygundur. Hem su hemde kuru alanı ölçersiniz. Isıtma lambası vardır sanırım. Isıtıcı konusunda resimden ben bir sonuca varamadım. Eğer kırık parça varsa çıkınca bir ısıtıcıda alın. İlle bu kullanılacaksa komple suya batırın.

Hayvan suya düşen birşey yutmaya çalışmış ve çıkarmış olabilir.

Kuru alanı kendimiz yaptık. Lambamız henüz yok yapı markete gittiğimde bakacağım. Şu an endişelendiğim için hasta olanı akvaryuma alamadım. Bir de akvaryumdaki kapluş baya pisletmiş suyu sizce neden olabilir?

Hayvanın kolu hala aynı zorda kalınca hareket ettirebiliyor ama genelde hep kıvrık duruyo vr yemek yemedi hala :(

Sizce ağzına vitamin damlatsam mı dün akşamdan beri yemek yemiyor :(

Bir günden bir şey olmaz. Ayak ne durumda? Yarın gidince tüm konuları sormalı. Eğer cevap veremeyecekse önerdiğim veterinere götürülmeli.

Ayağı hala aynı yaaa :( zaten yarın da iğne yapalım derse yaptırtmayacağım :(

Veteriner uygulamaları değişebilir belki. Bu kadar küçüğe iğne yaptığına göre bilgilidir diye düşünüyorum. Bu arada kabuk boynunu nasıl yara yapmış?

Tam kabuğa sürtünen yer

Yaa rüyama bile girer oldular. Önce kolu kopuyordu sonra kafası :( offf bu ara da çok masraf yaptım annem kızacak diye devamını bir dahaki aya bırakmak istiyorum ama kapluşu da bu halde bırakamam :(

vatandaş iğneyi ön ayaktan mı yaptı. iğne arka ayağın ön kısmından yapılır. sebebide reaksiyona bağlı şişlik olması durumunda ayak iş göremeyeceği için yüzme, manevra konusunda ve tutunmada sıkıntı yaşamaz. yem vermene ve vitamine gerek yok. ilaca bağlı olarak mide bulantısı yaşayabilir.

yukarıdaki resimde çıkardığı şey deri kalıntısı olabilir. bu tip uçuşan şeyleri yoklarlar. hayvanın boğazına takıldığı için kusarak atmaya çalışmış.

aşırı yeme bağlı olarak dışkılama olabilir. diğeri yemedi demişsin. bazen stres kaynaklı da bağırsaklar çalışır. bir de dışkı yeme durumları oluyor bu sebeple gözden kaçmış olabilir. akvaryumdaki hayvanın kafası su dışında kalacak şekilde su içine bir şey koyarsan iyi olur.

eksikleri de hemen almanda fayda var. havalar bir anda soğudu. üşütmesinler.

Evet ön ayağından yaptı. Zaten hafif bir şişlik de var gibi ama sanki boynundaki yara gerilemeye başladı gibime geldi. Yaaa ayağı düzelir değil mi?

Hasta olanı akvaryuma alamadım henüz hem yüzemez diye hem de doktor su temiz olsun dedi diye sık sık değiştiriyorum akvaryumu değiştirmek zor oluyor.

Akvaryumdaki de yüzmeye alıştı baya korkmuyor artık. Bir de bugün ısıtıcıyı keşfetti sürekli ısıtıcının üstünde duruyor. Dediğiniz gibi bir taş koymayı düşünüyorum zaten. Şu an en büyük eksiğimiz kuru alan lambamız. Onu da tedarik etmeye çalışacağım. Zaten sahiplendirme bölümünü sık sık kontrol ediyorum. Ordan lamba dış filtre falan bulursam süper olacak.

düzelir merak etme yalnız o sürede hayvan biraz sıkıntı çekecektir. suyu sürekli değişmene gerek yok ısı düzeyindeki değişiklikler daha büyük sorun olur. günde bir defa yeterli elinde mavi metilen varsa bir damla damlatmanda suyu steril hale getirmek için yeterli olur. normal bir masa lamban varsa üstüne tutabilirsin. az da olsa bir ısı iyi gelecektir.

Bu arada akvaryumda olan da şu an kuru alanın rampasının su içinde kalan kısmında duruyor genel olarak ve orada uyuyor.

bu tip alternatif yerler iyi olur. bu filtre üstü, temiz bir taş parçası, su üstüne yakın bir ipek bitki veya mango kökü gibi bir şey olabilir. hayvan ufak olduğu için dipte uyuyamayacaktır.

O zaman hasta olanı da akvaryuma mı alayım?

Ve metilen alırsam suya hangi aralıkta ne kadar damlatmam gerekir. Şu an normal lambam da yok ama ayarlamaya çalışacağım.

Mango kökü almayı düşünüyorum zaten kalınmaları için.

Bir de bu silis kum 3gündür su da bekliyor suyu sürekli değiştiriyorum ama suyu hala bulandırıyor. Filtresiz geçmez mi?

Kuru alan ısıtma lambası olmadığı için oraya çıkmamaları çok daha iyi. Çıktıkları taktirde her an hasta olabilirler. Oranın sıcaklığı 31-33 derece olmalı. Bir an önce lamba konusu çözülmeli. Beklenecek bir durum değil malesef. Birde hasta olursa çok daha zor günler gelir. Su ısısı 26-28 derece olmalı.

Ayrıca hiç bir hayvanın obezite durumu olmadıkça, bir yere sıkışıp çırpınmadıkça yada düşüp başı kabuğun altında kalmadıkça kabuk boynunu o şekilde yara yapmaz. Yani kabuktada bir anormallik ve aşağı doğru kıvrılma durumuda yok. Başka şey değilde kesin dış etkenli yara ise diğeri ısırmış olabilir ki bunuda farkederdiniz. Bana sebep biraz değişik geldi. Diğer şiş kısmada bugün ısrarla yorum yaptırın. Ne olduğunu ve Nasıl geçeceğini sorun.

Geri