Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yaşam alanı ile ilgili :)

Benim kaplusum kayıptı 17 gündür bulduğumda biraz kurumuştu. Gözleri çook kötüydü bu kremden elinize alın hafifçe elinizde eritin sonra gözlerine sürün kafasinı içeri çekerse içeri doğru çok bastirmadan sürün hemen suya bırakmayın azcık dursun sonra bırakın zaten temizlemeye çalışıyor ama inanın 2 saatte açıyor gözünü insallah sizinkiler öyle olur. MAŞALLAH bir gün önce birgün sonra fotoğrafını attim.

Ekli dosyalar

• IMG-20241029-WA0001.jpg
    IMG-20241029-WA0001.jpg
    166.1 KB · Görüntüleme: 20
  • 17303549224468882900703009559200.jpg
    17303549224468882900703009559200.jpg
    1.1 MB · Görüntüleme: 20
Ben çocukallarimda kullanıyordum bu kremi göz antibiyotiği konjiktivit tedavisinde damlanın 5 gunde yapacağını bir günde yapıyor. Tabiki benim aklıma gelmezdi kullanmak ama bu forumda gördüm biri yazmıştı deneyeyim dedim

Çok teşekkür ederim umarım iyi geliiiiir denedikten sonra bede fotoğraf atacağımm :)

Pomadlar kullanıldığında su her daim temiz olmalı aksi halde sudaki pislikleri göze yapıştırır.

Buse hanım hayvanı balkona çıkarmayın ısıtma lambası altında dursun. Esinti olur hayvanı üşütürsünüz.

Aysun hanım tabandaki çakılları komple çıkarın. Renkli taşlar salınım yapar. Aralarında kir toplayıp göz ve kulak enfeksiyonuna neden olan bakteri üretir.

Reslerde sarı silis kum kullanırız. Hayvan eşelenip vakit geçirir. Hazımsızlık çektiklerinde yerler ve bağırsaklarındaki olası parazitleri atarlar. Altbağadaki eski plakaları ve bacaklarındaki eski derileri sürtünüp atarlar. Vitasand marka tercih sebebi. 0.5-1 mm aralığında çapa sahip sarı silis olacak.

Pomadlar kullanıldığında su her daim temiz olmalı aksi halde sudaki pislikleri göze yapıştırır.

Buse hanım hayvanı balkona çıkarmayın ısıtma lambası altında dursun. Esinti olur hayvanı üşütürsünüz.

Aysun hanım tabandaki çakılları komple çıkarın. Renkli taşlar salınım yapar. Aralarında kir toplayıp göz ve kulak enfeksiyonuna neden olan bakteri üretir.

Reslerde sarı silis kum kullanırız. Hayvan eşelenip vakit geçirir. Hazımsızlık çektiklerinde yerler ve bağırsaklarındaki olası parazitleri atarlar. Altbağadaki eski plakaları ve bacaklarındaki eski derileri sürtünüp atarlar. Vitasand marka tercih sebebi. 0.5-1 mm aralığında çapa sahip sarı silis olacak.
Cem bey sipariş verdim kumu bekliyorum bende
Ben çocukallarimda kullanıyordum bu kremi göz antibiyotiği konjiktivit tedavisinde damlanın 5 gunde yapacağını bir günde yapıyor. Tabiki benim aklıma gelmezdi kullanmak ama bu forumda gördüm biri yazmıştı deneyeyim dedim

Ufak partiler halinde kimyasal değmemiş temiz küçük legende mıncıklayarak tozunu çıkarın. Toz gidene kadar yeterince suyu doldur boşalt yaparsınız. El yakmayan sıcaklıkta su kullanın. Soğuk su eli tahriş ediyor.

Gentagutu göz içine işleyecek kadar sabah akşam 2 damla oranında damlatıp 25-30 dakika kuru yerde bekletin.

Yapıyorum ikinci şişesini alacağım bugün tahminen iyleşme süreleri ne kadardır pekki

O iltihabın derecesine bağlı göz içinde taşlaşmışsa yumuşayıp atılması süreci uzatır. Takriben 20 gün ile 1 ay civarı sürüyor. Tabi suyunda mümkün olduğunca temiz tutulması lazım.

O iltihabın derecesine bağlı göz içinde taşlaşmışsa yumuşayıp atılması süreci uzatır. Takriben 20 gün ile 1 ay civarı sürüyor. Tabi suyunda mümkün olduğunca temiz tutulması lazım.
Damla bitti kremle devam ediyorum. Yarın damladan tekrsr alıcam sizce nasıl durumu ama çok aç kaldığı için halsiz çok yüzmüyo hep kuru alanda duruyo. Ölmesini istemiyorum lütfenn yardımcı olun

Ekli dosyalar

• IMG_1258.jpeg
    IMG_1258.jpeg
    1.1 MB · Görüntüleme: 12
  • IMG_1260.jpeg
    IMG_1260.jpeg
    1.3 MB · Görüntüleme: 12
Damla bitti kremle devam ediyorum. Yarın damladan tekrsr alıcam sizce nasıl durumu ama çok aç kaldığı için halsiz çok yüzmüyo hep kuru alanda duruyo. Ölmesini istemiyorum lütfenn yardımcı olun
Buse Hanım ben uzman değilim ama 2 kere benimde başıma geldi krem hemen iyileştirmişti. Ben sürünce biraz bekletiyordum çünkü elleriyle gözlerini silmeye çalışıyordu. Suya girip hemen temizliyordu. Suyu falan sıcak mı bence oda çok etkili üsüdüğunden olduğu için sıcak tutmak çok onemli

Merhabalar ,

Akvaryumda ısıtma lambası var mı?

Ağzına da gentagut damlatıyor musunuz?

Vitamin vermeye devam ediyor musunuz?

Göz damlasının içine işlediğine emin olun. Elinizi sabunlayıp parmağınızın yan kısmıyla gözünü aralamaya çalışın ikinci bir kişi damlatsın.

İltihap yoğun halde gözleri açılmadan yemez.

Merhabalar ,

Akvaryumda ısıtma lambası var mı?

Ağzına da gentagut damlatıyor musunuz?

Vitamin vermeye devam ediyor musunuz?
Akvayumda ısıtıcı mevcut ama kuru alanı için ısıtıcı lambası aldım ama daha takıcak aparat bulamadım . Gentagut gözlerinde damlattım ağzına normal vitamin damlatıyorum

Moderatör tarafında düzenlendi:
Göz damlasının içine işlediğine emin olun. Elinizi sabunlayıp parmağınızın yan kısmıyla gözünü aralamaya çalışın ikinci bir kişi damlatsın.

İltihap yoğun halde gözleri açılmadan yemez.
Tamam birde böyle deneyeceğim

Buse Hanım ben uzman değilim ama 2 kere benimde başıma geldi krem hemen iyileştirmişti. Ben sürünce biraz bekletiyordum çünkü elleriyle gözlerini silmeye çalışıyordu. Suya girip hemen temizliyordu. Suyu falan sıcak mı bence oda çok etkili üsüdüğunden olduğu için sıcak tutmak çok onemli
Akvaryumda su ısıtıcısı mevcut birde kuru alan için ısı lambası aldım onuda takacağım

Lamba mı yok ampul mü yok.

O hayvanın ağzına da sabah akşam 45 derece açıyla tutup ikişer damla gentagut damlatın. Açmazsa dik tutup 10-15 saniye arayla üçer damla ruj sürer gibi ağız çevresine sürün.

Göze damlatmaya ve vitamin vermeye de devam edin.

Vitamini gentaguttan farklı zamanda verin , birlikte vermeyin.

Hayvan hep kuru alanda duruyorsa ısıtma lambasını hemen almanız lazım.

Gece suda mı uyuyor karada mı?

Geri