Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni Akvaryuma Ekipmanlar

Roxinin dalgıç florasanı bende vardı. Gece bu yandığında uyumuyorlar. Bunu ısıtma lambasını kapadıktan sonra yattıkları saate kadar olan zamanda yakıyordum. Sonrasında sabaha kadar prize takılan gece lambası yanıyordu.

Ve bir yuh da bu lambaya gelsin. 10 liralık lamba ne fiyatlara çıkmış böyle. Bir de indirim yapmışlar. Adı dalgıç ama su içinde su alıyor. Ya ısıtıcı gibi plastik dışarda dik duracak yada komple su yüzeyinin yukarısında yatay. Kaçış boşluğu bıraktığımız yerde.
 
Nitrat ex'in görevini yapan bir sürü şey var zaten. Zeolite, döngü bakterileri vs.

Bunu canlı bitkilerin yoğun olduğu ortamlarda kullanıyorlar. Percell water resine eşdeğerde bir ürün. Buna para vermektense percell daha iyi.
 
Cvp: Yeni Akvaryuma Ekipmanlar

Tamam teşekkürler.

O lamba neden o kadar pahalıymış bilmiyorum birde en ucuz yer orasıydı.

Daha önce görmediğim bir ürün buldum. Hem markası iyi hem de istediğim gibi çalışıyor.

mailto:/hydor-h2-show-akvaryum-led-lamba-mavi-u-12797

Bunu alacağım. Eğer 1 tane yetmezse 2 tane daha alırım 3 kısma vantuzlarım.


Videosuda burada. Tam istediğim gibi bir ürün. Pille çalışsaydı daha iyi olurdu ama sorun olmaz.


Bunu da zamanlayıcıya ayarlarım geceleri çalışır.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Ürün güzel ama hayvan rahat bırakır mı mesele o. Lambayı suya yüzeye doğru koyduğunda tutunabilir.

Yada osramın golf topu gibi olan lambasından al. Kendinden sensörlü zamanlayıcıya gerek kalmaz. Işığı sarı ışık.
 
En kötü su içerisine değilde led lambayı yerleştirdiğim gibi takarım.

Benim odam karanlık ve akvaryuma bakan bir prizde yok. O ürünü alayim baktım sürekli düşürüyor kuşağın üzerine koyarım yine ışık verir.
 
Ben çoklu prizi takıp çalışma masamın üstüne koymuştum. Hep kuru alan altında uyudukları için diğer uçta yaktım. Uyudukları bölge biraz daha karanlık kaldı. Öyle bir dolap masa üstüne koyabilirsin.
 
Cvp: Yeni Akvaryuma Ekipmanlar

Merhaba tekrardan.

Kaplumbağam iç filtreyi eğik duruma çevirmişti. Isıtıcıyıda eğmişti ve cam derece, amonyak göstergesi kumdaydı. Öğlende ise kaplumbağam iç filtreyi akvaryumun en dibine itmişti 20cm kadar sağa götürmüş. Ben iç filtreyi çıkarırken zorlanıyorum ama kaplumbağam bu 4 vantuzlu iç filtreyi ordan oraya götürüyor.

Hafta içi tekrardan 3/1.5 su değişimi yapacağım ve iç filtre ile yüzey filtresini temizleyeceğim. Diyorum ki iç filtreyi takmayayim ve akvaryumun durumuna bakayim. Eğer akvaryumda deri parçaları görürsem geri takarım ama görmezsem takmam. Diğer akvaryumda iç filtre pis oluyordu her hafta temizlememe rağmen ama bu akvaryumda 2 haftada bir temizlememe rağmen sünger o kadar pis olmuyor.

Az önce ise kaplumbağam kuru alan camını ısırıyordu ben de silikonmu var acaba diyip bir baktım neden ısırıyor diye. Meğersem camın arka tarafında yeşil renkli kanatlı bir böcek varmış. Kuru alanın içine düşmesine az kala onu aldım hemen. İçine düşseydi kaplumbağa kesin yerdi ve böyle bir durumda sıkıntı olur muydu acaba? Bütün camlar ve balkon kapıları sineklikli. Bu böceğin nasıl geldiğine dair fikrim yok. Belki inşaat tozları daha rahat çıksın diye bir müddet sineklik açılmıştır bilmiyorum.
 
İç filtreyi deri için tutuyoruz, deri yoksa çıkar boşuna elektrik yakmasın. Ama hayvan tutunuyor uyuyor dersen fişi çekili vaziyette yatay tuttur belki üstüne çıkar oturur. Benimkilerden biri severdi üstüne çıkmayı. Su yüzeyine bir iki cm derinlikte yatay olarak akvaryum ortasına doğru tuttururdum. Köşeye değil. yan cama yaslayınca destek alıp dışarı atlıyorlar.

Bu böcekler parazit taşıyabilir. Kimyasal birşeye maruz kalabilir. Bunlar hayvana bulaşabilir. Yumurtlama döneminde iseler öldüğünde kurtlar çıkmaya başlıyorlar. Bir sene iri mavi renk bir sinek öldürmüştüm. Yakından bakınca arkasından beyaz kurtlar çıkmaya başlamıştı. İzole ortam el üretimi cırcırböceği, güve kelebeği, kan kurdu vs. yiyebilir ama dışarıdaki böcekler bu açıdan riskli.
 
Cvp: Yeni Akvaryuma Ekipmanlar

Tamam teşekkürler.

İç filtreye tutunduğunu hiç görmedim. Genelde dalga motoruna çıkıyor. Elektrik açısından 6w yakıyor zaten. Derilerin çoğaldığını görürsem direk geri takacağım.

Böcek asla yedirmem ben zaten. Hem suyu kirlenir hem ben iğrenirim. Kuru alana böcek için öyle bir tırmanıyordu ki. İlk defa onu o kadar korkusuz gördüm kuru alanda.
 
Avcılık iç güdüsü depreşmiş.
 
Akvaryumda bulanıklılık çok azaldı bu arada. Tüm beyaz ledleri kapattığımda da mangrowun sarısı ortaya çıkıyor.

Bu haftaiçi yine 3/1.5 su değişimi yapacağım. Sarılıkda azalsın.

79394e35e77a1c78a453dd3f038f0163.jpg


SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi


Filtre sistemi nasıl olduysa artık diplerde hiç pislik yok. Ben bu zamana kadar hiç dip çekimi yapmadım bu yüzden. Direk hortumu koyup vantuzladım. Kumu karıştırıncada pislik gözükmüyor.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Evet bayağı gitmiş karşı cam dışı bariz gözüküyor. Senin en büyük avantajın tek hayvan olması. Böyle olunca fazla kir oluşmadığı gibi filtrasyonda en üst düzeyde seyrediyor.

Çok fazla su değişimine gerek yok o halde sarı rengi inceltecek kadarı kafi.

Rampada öyle bir aydınlanmış ki şu egzotik mutfak lambalarına benzemiş.
 
Abi dün dış filtreyi açtım en üstteki ikili sepet pislik doluydu. En alt sepet en üst sepete göre tertemiz denilebilir durumdaydı.

Bu dış filtrenin en üstündeki 2li sepetin üstündeki suyu alıyor, altındaki ise suyu yanlardan geri fışkırtıyor. Yanlardan fışkıran su en alt sepete iniyor. Yani kirli su ilk önce en üstteki ikili sepetlere geliyor. Bu durumda en üst sepete sizce seramik koymalı mıyım? Ya da altlı üstlü düz sünger mi kalsın?

Ben şu şekilde yapmıştım ama 2 hafta sonra dış filtreyi tekrar açıp düzenleme yapacağım sizin söylediklerinize göre.

En alttan üste

1. Sepet Jbl micromec - sünger
2. Sepet Sünger - Fluval amonyak yok edici - phosguard
3.Sepet Sünger - Sera algovec siprax - purigen
4.Sepet Eheim substrat pro 1,2L (Bu sepete bütün substratları koyduğum için sünger sığmadı. 5. Sepeti belirleyince buraya elyaf koyabilirim.)
ikili sepetin altı 5 -> Elyaf
İkili sepetin üstü 6 -> Sünger

1L si 450L suya yeterli geliyor diye hepsini koydum. Bende 1,250gr vardı. Eski substratları akvaryum suyuyla yıkadım.
 
Emre oraya seramik koyup deneyebilirsin, micromec işlevini yitirdiğinde onu da koyabilirsin. Micromec'in seramiğe göre biraz daha aralıkları sıkı olduğu için kir geçirgenliği az olacaktır. Altına da sünger koyarsın. Su yukarıdan aşağı doğru aktığı için kir konusunda nasıl bir performans sergiler bilmiyorum.
 
Tekrar merhaba.

Çim geldi ve kesip koydum. Çim çok yumuşak ve çok kısa, çok beğendim. Kaplumbağada beğenmişe benziyor, artık altında sert bir zemin yok sonuçta. İlk fotoğrafta bana ters ters baktı ama bilemiyorum artık.

3d fonda gelmişti onuda birkaç gündür kullanıyorum kaplumbağanın dikkatini çekmedi gidip ısırık atmak istemedi. Arka camada alacağım bu yüzden.





Burnundaki seside ara ara duyuyorum her gün. Burun delikleri kocaman olduğu için bu ses artık normaldir dediğiniz gibi. Bebekken burun delikleri gözükmüyordu bile şimdi kocaman.

Exo terranın bitkisi 36x11x14cm miş (Yapraklarının hepsini en yukarıya uzattığımızda). Benim akvaryumumda 50cm su dolu olduğundan 14cm suya uzak kalacak. Yapraklarının kaplumbağayı taşıyacağını düşünmüyorum o yüzden almayacağım.

Şöyle 65cm bitki var. Zehirli ve kimyasal salınım yapmaz yazılmış, uygunmudur sizce?

Merhaba o çimi nereden temin ettiniz ve kaplumbaganiz o çimi kopartıp yemeye felan çalıştı mi hiç saglam bir ürün mu?
 
Ben hepsiburada'dan almıştım. İsmi ForFloor Yapay çim halı 7mm olarak geçiyor. Çim oldukça yumuşak ve çimler 7mm uzunluğunda olduğu için kaplumbağanın koparması zorlaşıyor ama yine de koparabiliyor. Genelde arka ayağını kaşırken hızlı hızlı çime sürttüğü için kopuyor. Benim kuru alanım akvaryumun üzerinde olduğu için suya düştüğünü görmedim. Kaplumbağamda çimi hiç yemedi.
 
Ben hepsiburada'dan almıştım. İsmi ForFloor Yapay çim halı 7mm olarak geçiyor. Çim oldukça yumuşak ve çimler 7mm uzunluğunda olduğu için kaplumbağanın koparması zorlaşıyor ama yine de koparabiliyor. Genelde arka ayağını kaşırken hızlı hızlı çime sürttüğü için kopuyor. Benim kuru alanım akvaryumun üzerinde olduğu için suya düştüğünü görmedim. Kaplumbağamda çimi hiç yemedi.
teşekkür ederim.peki bu çimi dezenfekte etme gereği duydunuz mu ? yoksa direk koydunuz mu?
 
Akvaryuma hiçbirşey hayvanlarda dahil alındığı gibi konulmaz. Sıvı bulaşık deterjanı ile köpürtüp yıka iyice durula. Kokusunun gitmesi için beklet. Sonra akvaryuma koyarsın.
 
Tekrar Merhaba,

Ocak 2021 de dış filtre temizliğimi gerçekleştirip 6 ayda bir dış filtre temizliği yapacağım demiştim. Şu an sanırım dış filtre 8. ayında. Akvaryum her geçen gün daha da berraklaşıyor anlamadığım bir şekilde. Sanırım dış filtrenin içerisine bakteriler tutunmuş ve işlerini yapıyor.

kaplumbaga2.jpg

kaplumbaga3.jpg

Bu dış filtreyi sanırım 12-14 ayda bir temizleyeceğim. Sera siporax algovec sanırım işlevini yerine getirebiliyor. Hiç alg görmedim. Yosun giderici filtre malzemesi olarak kullanılabilir bir malzeme. Seachem'in malzemeleri gibi dış filtreye az koyulduğu için filtrede fazladan yer kalıyor.

Kaplumbağam 3 hafta önce amonyak göstergesini kumun içerisine gömmüştü. Amonyak göstergesinin bulunduğu camın altındaki kumları tamamen aradım ama bulamadım. Sanırım sol tarafta bir yerlere gömmüş ama kuru alan yüzünden oralara pek bir erişimim yok. Bu plastik malzemenin kum içerisinde kalması bir sorun oluşturur mu? Önceden bütün kumları kazıp akvaryumdaki kumları dağ yapardı ama şimdi düzlemiş.
 
  • Beğen
Tepkiler: cem
Algovec'i de öneri listesine alırız o zaman.

Göstergenin kum içinde kalması sorun değil. Kepçe ile kumu karıştırıp bakabilirsin. Geniş delikli elekte olabilir. İlerde gömüyü bulursa dişleme ihtimali var.

Senin hayvan tertipli çıktı. Bunlar dağ tepe yapmayı sever.
 
Geri
Üst