Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni Akvaryuma Ekipmanlar

Cvp: Yeni Akvaryuma Ekipmanlar

Tamam teşekkürler. Ben geldiğimde artık kaçmadığı için sürekli bakıyorum ne yapıyor diye kabuğuna falan. Kabuğunu kaşıyınca kaşınıyor ama ben kaşırken yavaş yavaş rampaya doğru gidip suya atlıyor daha o kadar alışmamış bana. Uzun süredir deri atıyor zaten daha bitirmedi. o boyun kısmındaki deriler suya girince gözüküyor çıkıyorlar onlarda ama en yavaş çıkan sanırım o taraflar.

Kaplumbağayı hiç sitrese sokmaya gerek yok bence devit eğer kaplumbağaya faydalı gelicekse sürebilirim ama sırf parlak gözüksün diye bence hiç gerek yok. En son yazlıktan getirirken elime almıştım kolumu çizmişti ön ayaklarının arkasından tutmama rağmen. Ayakları ne kadar uzunsa tırnaklarını batırıp durdu. Benim anlamadığım bazı kaplumbağalar ele alındığında komple içine çekiliyorlar. Benimki elime aldığım an kafasını uzatıyor sağ sol yapıyor ve o kadar güçlü ayakları varki sıkı tutmasam elimi açıp çıkacak oradan.

Tam uvb lambası yandığında kuru alana çıkıyor. Ve artık uzun süre kalıyor orada. Gerekli uvbyi alıyordur. Bu uvb onu dahamı mutlu ediyor bilmiyorum ama açılır açılmaz kuru alana gidiyor.

Tüneği 2 gün önce çıkarmıştım çıkarmaz olsaydım. İçi full yem kalıntıları ve deri parçaları doluydu. Dalga motoru direk o tüneğe vurduğu için pislikleri içine doldurmuş. Resmen iç filtreden fazla iş yapmıştı. Artık onu kullanmıyorum. Kaplumbağa yüzey emicisinin kablosuna tutunarak uyuyor. Onun kablosu kalın olduğu için hiç bir sorun olacağını sanmıyorum. Bazen de dalga motoruna çıkıp uyuyor. Ama hiç rampaya tutunup uyuduğunu görmedim. Belki sonra onuda dener.

Hayvanı kuru alanda kaşırsan çekinir ama su içinde yaparsan o da sallanarak sürtünür. Boyundakiler kolay çıkmıyor onları kablolara yada bitki dallarına sürterek atıyorlar. Çıkar gibileri kulak pamuğunu sürterek alabilirsin ama kafayı içeri sokarsa bu zor iş. Yalnız su içindeyken boynunu parmağınla okşatıyorsa o şekilde çıkarabilirsin.

Devit gerekli değil sadece kabuğu biraz daha güzel gösterir. Hayvan gerekli ihtiyacı uv'den alıyor zaten. 20 dakikalık bir ışımaya maruz kalması günlük ihtiyacı karşılar. Çıktığı zamanlar sabitse 1 saate düşür süreyi ampulün ömrü uzasın.

Tünek içi kir, artık doluyor. Tapa niyeti birşeyle tıkarsan sorun çözülür.

Tamam teşekkürler.

Kaplumbağa kafasının üstünü okşamamdan hoşlanıyor onu yaptığımda 5 dakika da olsa orda öyle okşamamı bekliyor. Belki de elimde yem var sanıyordur ve öyle bekliyordur öyle bi düşünceside olabilir bilemiyorum ama sonuçta kafasını okşatıyor. Bu zamana kadar hep kendisi çıkardı zaten bence yine öyle yapmalı. Önceden ön ayaklarıyla kafasını kaşıyordu sanırım öyle çıkarıyor bunu yine yaptığında çıkarabilir.

Daha ayaklarında falanda var o deriler hepsi çıkıp boynundaki kalırsa müdahale ederim.

Merhaba, Exo Terranın teraryum için ürettiği yapay bitki su içerisinde uygun mudur acaba? Ve eğer uygun değilse kuru alanda kullanabilirmiyim gölgelik gibi birşey olması açısından? Yaprakları yukarıya doğru uzandığı için kaplumbağanın gözüne falan çarpmaz ya da tırmanamaz.

Ürün bu

Ben birde su içi lamba olarak Aqua Master diye bir markanın led lambasını buldum. Roxinin floresan lambasından daha iyi ışık verir ve daha dayanıklıdır diye düşünüyorum.

O da bu

Moderatör tarafında düzenlendi:
Dalgıç florasanın led hali. Led olduğu için uzun ömürlü olur, diğeri gibi ısı yaymaz. ama su içine değilde su yüzeyi üstünde yapıştır. Dalgıç florasanlar daha çok içine su girdiği için gidiyor.

O bitkiyi kullanıyoruz yavru hayvanlar su yüzeyine yakın üzerine oturuyorlar ama taban taşı ufak olduğu için ne kadar kuma gömsende deviriyorlar. Büyük hayvanlar ise ısırıp yolabiliyor. Fiyatlar iyice başını almış gitmiş. Önceden 40 liraya satılırdı. Pahalı diye almazdık. Şimdi ne olmuş.

Benimkisi ısırmaz tadına bakar yenmiyorsa bırakır. Her hafta temizleyeceğim için alg falanda kaplamaz. Onu alayim o zaman. Hatta ufağını alınca yanına takabiliyormuşuz ondanda alırım.

Taş sıkıntı ederse normal taşlardanda silikonlayıp kullanırım. Sistanın beyaz silikonu salınımda yapmaz.

Fiyatlar zaten çok kötü. En kötüsüde her yıl almamız gereken exo terra uvbleri. 8 ay önce 170e aldığım lamba 240tl olmuş. Bakalım seneye ne kadar olacaklar.

Uvb'yi 1,5 seneye kadar kullan gitsin. İyi kötü etkisi olur. Biz o dönem atakan petshop indirimli satıyordu birkaç arkadaş ikişer üçer almıştık.

Taşa silikonlamak çözüm olabilir. Yine de hayvanın ne yapacağı belli olmaz.

Cem bey, kaplumbağam o kadar aç ki sabahları dalga motorunun üstüne çıkıyor ve arka ayaklarını su dışarısı hizasından vurarak evin içinde yankı yapan bir ses çıkarıyor. Bunu 2 haftadır yapıyor ve uyandığımı görünce daha da hızlanıyor. Yem atınca bir daha o sesi yapmıyor.

Sera carnivoru 3er 3er yiyor tam bir canavar. Karidesleride 3er 4er tane basıyor ağzına. Bana önerebileceğiniz yemler varmıdır? Çeşidi daha da çok arttırmak istiyorum.

Birde şu yemler yerine elime bakması yokmu. Az daha 15cm atlıyıp elimi ısırıcaktı. Elden beslesem çok kötü sonuçlar olur sanırım. En son 10cm kabuk boyundayken çok kötü ısırmıştı. Parmağımı 15-20 saniye bırakmadı bende o acıdan elimi sağ sol yapınca daha da çok acıdı tabi.

Ben birde kuru alan için, kuru alanın arka camına exo terra 60x60cm 3d kaya fon, yan cam için 45x60cm 3d kaya arka fon almak istiyorum.

Kuru alanın yüksekliği 35cm olduğu için 25cmlik ek bir yükseklik olacak ama hem yan cam hem de arka camda 60cm yükseklik olacağı için göze batmaz bence. Ön cam açık olacak

Bir daha düşündüm de deveboynu için bile 60cm çok olacak. O yüzden vazgeçtim bu değişik kötü fikirden. 60x35 ve 45x35 satılsaydı alırdım ama 60cm yükseklik çok fazla olur kuru alan ısınmaz..

Bu arada ben dün 3/1 lik su değişimi yapmıştım dip çekimiyle beraber. Suda herhangi bir değişiklik olmadı neden anlamadım. Bu sefer kumu karıştırmadım ama. Sanırım kum sürekli bulanıklılığını salıyor suya. Kumun bu salınımı bittiğinde su değişimi anca işe yarar sanırım.

Kaplumbağa sürekli kumu ordan oraya hareket ettirdiği için umarım kısa sürer bu kumun bulanıklılığı. Keşke kökünüde kullansa ama o kaşınmak için ısıtıcı ve iç filtreyi daha çok seviyor sanırım.

Bu kabuk kaşınması için özel bir ürün satıyorlarmı acaba bir bilginiz varmı? Ya da kabuk kaşınması için ideal olan bir akvaryum dekoru vs. ?

Ben şu ürünü alayim dedim. Diş kısmıyla bir güzel kaşınır diye :D. Ama bilmiyorum işe yararmı ya da teraryum ürünü olduğundan salınımı olurmu.

https://www.atakanpetshop.com/exo-terra-dinazor-kafatasi-surungen-yuvasi-dekor?search=exo+terra

Elden besleyebilirsin ama dikkat istiyor. Uzun yemlerde pek sıkıntı olmuyor. Kurutulmuş balık, karisdes vs. de. Stickte ise parmakları içe kıvırıp stick yemi tırnaklarınla tutacaksın. Tırnak kenar etlerine nasır bağlatırsan ısırdığında acımaz.

Yemde
Sera raffy P, sera carnivor, sera mineral, kurutulmuşta sera royal
Tetra reptomin
Tropicalde kurutulmuşta tropical reptiles carnivore, tropical repto tabin (bu hap şeklinde suya batıyor), tropical biorept W
Jbl kurutulmuşta jbl energil, jbl tortil, jbl agil, jbl calcil
Prodac tartafood pellet.

Bunlar yetişkin kaplumbağa yemleri.

3D fon alma onu dişleyip parçalıyorlar içi beyaz strafordur onun. Kaplamayı söktü mü başlıyorlar dişlemeye.

Ben deveboynu lambayı kalorifer peteği üzerine koyup sarkıtıyordum. 25 W takınca altına strafor koyup yükselttim biraz.

Kaşıntı için kök harici bildiğim başka bir ürün yok. Turtle cave diye bir ürün var ama küçük hayvanlar için su içi barınak niyetine kullanılıyor. Yetişkinler sıkışır.

Öyle bir aksiyon sahnesine gerek yok bence. Suda yemesi hem onun açısından hemde benim açımdan çok daha iyi olur. Zaten elden beslemem bu kaplumbağa için imkansız gibi çünkü ona eğer elimle stick yem vermeye kalkarsam ağzını kocaman açıp stick yemi ağzına aldıktan sonra birde parmağımıda alır. Kuru alanda bir esneyişi var zaten o nasıl bir ağız diye şaşırtıyor.

3D fon exo terranın sitesinde kesilebilir diye yazılmış ve siyah, toksik olmayan polistirenden yapılmaymış. Bunu kaplumbağa ısırarak kopartabilirmi bilmiyorum ya da neden bir duvarı ısırmak istesin hiç bilemedim. Sonuçta kuru alanda olacak suda değil ve kuru alanda zaten çekingenken öyle atraksiyonlar yaratmayabilir kendisine.

İsterseniz linkini atayim kaplumbağaya uygunmu diye son bir kez daha bakın. Ben ısırıcağını düşünmüyorum sonuçta ne alg bağlayacak ne de yosun.

Aslında almayacaktım boyutundan dolayı ama kesebildiğimizi yazmışlar bu çok iyi olur kuru alan açısından en azından artık su baloncuklu bir cam görmem.

mailto:/en/products/background.php

Yem olarak ise, bende şu an tetra reptomin, sera carnivor, jbl calcil, jbl agil, sera mineral, jbl gammarus, jbl energil var.

Ek olarak Tropical biorept W alacağım ve Prodac tartafood pellet. Tropical repto tabin yine stoklarda yok. Reptiles carnivore ise açıkcası ne kokusuna dayanırım ne de görüntüsüne. Ben sakallı ejder teraryumu kuracaktım ama sırf bu canlı yem meselesinden kurmadım.

Birde Sera raffy P almalımıyım bunlara ek olarak? Tahıl içeriği carnivorda yok ama prodac tartafood pellet ya da biorept W de varmı bilmiyorum. Ya da tahıl gereklimi onu da bilmiyorum. O yeni çıkan sera yemdende alacaktım ama 1000ml satıldığı için bu kadar yem olduğundan bitmez.

Ben yem çeşidini arttırıcağımı düşündüğümden dolayı sera carnivor, reptomin ve agili 250ml aldım. 1000ml lik almak yerine yem çeşidini arttırmak hem kaplumbağanın gelişiminde iyi olur hem de yemler taze olur.

Bu da siyah strafordan yapılma. Bir arkadaşımız akvaryum arka camına komple yaptırmıştı. Kaplama köşeden ufak kalkınca başladılar ısırıp koparmaya. Kuru alanda belki sorun olmaz. Yeterki kafaya takmasın.

Raffy P alabilirsin ben carnivora rağmen her daim kullandım. Mineral, biorept W ve prodac tartafood pellet aynı kategoride yemler. Mineral bitince prodac alabilirsin bunda omega 3-6 da var. Yalnız küçük kutusu var mıydı hatırlamıyorum.

Sera adultı alma hayvan yemeyebilir birde büyük kutu olması kötü. Bende zamanında agivert almıştım yemediler. Kardeşimin arkadaşının kara kaplumbağası vardı ona verdim gitti. Yeşil yemlerde yememe ihtimalleri her daim var.

Hayvan tek olunca tüketimde az oluyor. Kapağını yem verirken dahi açık bıraksan kuruyup sertleşiyor meret. Bende önlem almama rağmen raffy P'ler hep sona doğru ufalıp agile yakın sertliğe geliyordu. 250'lik kutu iyi olur.

Tamam teşekkürler.

Kaplumbağam yemek konusunda peçeteyi bile iştahla yediği için hiç bir yemi yemeyeceğini düşünmüyorum. Bazı arkadaşların kaplumbağalarının tetra reptomin bile yememesi beni çok şaşırtıyor.

Onu almayacağım zaten 1000ml çöpe gider bitmez çoğu.

Kuru alana o arka planı alayim, ısırmaya kalktığı gibi atarım.

Cem Bey Merhaba,

Bugün kaplumbağamı kuru alanda gördüm. Baktım elimi götürünce birşey yapmıyor mayışmış oturuyor orda. Alayimde bir boyunu ölçeyim dedim. Metreyle kaplumbağamın kabuk boyunu ölçtüğümde 18cmi gördüm (17.5cm de olabilir kaplumbağayı sıkmamak için hemen ölçtüm). Tek elede sığmadı birde. Akvaryumda boyu çokta hissedilmiyordu sanki yine 12-13cm falan gibiydi ama bildiğin bir dev olmuş. Arka ayaklarla kafayıda ölçsem zaten bi 30cm görürüm.

Bende diyorum bu 30 stick yeme rağmen neden aç. 18cmlik bir kaplumbağaya 30 stick ne yapsın. 35e çıkaracağım sayıyı. Hafta içide o ek yemleri alacağım.

35 yapabilirsin. Ölçmeden boyunu hesap edemiyorsun. Sürekli gördüğün için göz aşina oluyor büyüdüğünü farkedemiyorsun.

Işık geldi. Gayet güzelmiş vantuzları fişi falan kaliteli. Akvaryumu aydınlattı. Ben bulanıklılığı gizler sanıyordum ama daha da çok belli etti.

r1.jpg

r2.jpg

r3.jpg

Kuru alana o 3d arka plandan da aldım gelince takacağım ama daha akrobat lambadan almadığım için sadece yan cama aldım. Mandallıları takamam 3d fonda diye düşündüm.

Güzel durmuş eline sağlık ama dediğin gibi bulanıklık aleni gözüküyor.

3D fon kalın olduğu için mandal geçmeyebilir. Yalnız maket bıçağı ile mandalın denk geldiği kısımda fonun arka kısmını biraz traşlayabilirsen o boşluktan mandalı cama tutturabilirsin.

Traşlama yöntemi kesin çözüm olur ama 35cm kuru alan yüksekliği olduğu için zaten mandallılar gereken performansı sağlayamıyor traşlarsam akrobat aldığımda oralar kötü gözükür. Akrobat lamba alana kadar bekletebilirim arka camı.

Öylesi daha iyi olur. Kuru alanda istediğin yere yönlendirebilirsin.

Bugün cam sileceğiyle 3d fon gelecekti ki kutuyu bir açtım kedi maması çıktı. Tavuklu falan birde kedim olsa direk gelirdi kokusundan. İç camların köşeleri biraz pislenmişti tam zamanında geldi diyecektim ki gelmedi.

Kaplumbağam kumları ordan oraya atıyor, kum dağları oluşturuyor. Hatta bazı yerlerde cam gözüküyor fotoğraftada görmüşsünüzdür. Sürekli yüzüyor ve arada 3-5 dakika kumun üzerinde uyuyor. Normalde baktığımda bu boyuttaki kaplumbağalar hantal oluyormuş ve aç gün yapılıyormuş. Marul vs veriliyormuş ama ben kaplumbağaya 1 gün yem vermesem ne olur bilmiyorum. Kaplumbağamı ne zaman hantal görürsem o zaman aç gün yapmak istiyorum şu an yediklerini gayet güzel yakıyor.

Geri