Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum Kuracağım

Bir yer daha var aslında ama küçük gibi .. + mobilya gerekiyor. Mobilya ile çok pahalı oluyor mu ? :(

Tezgahı yarın atarım. :/

Ben hem mobilyalı hem mobilyasız fiyat alayım. Muhtemelen yarın konuşuruz. Sen oranında bir ölçüsünü yanlardan 5-10 cm kalacak şekilde al bence.

mailto:/nmgf0n.jpg

ev dağınık sabah sabah kusura bakmayın artik :D

mailto:/34dlixe.jpg

Not ; Birde zaten sadece 1 hayvan var. Ölçüler ise 200 lt'lik. 100 lt yetmez mi ? Boşluk bırakacağım falan kum vs derken bi 150 lt yetmez mi ? Hem ağırlık da en aza iner ?

Tam Gökhan ile konuştum yazacaktım sen resimleri eklemişsin.
Dağınıklık önemli değilde orası tam anlamıyla mutfak gibi kullanılmıyor galiba. Erikleri saymazsak sorun yok gibi. Ancak bence tezgah işi risk. Detayları mesaj atıyorum.

Ölçüleri sormuşsun ama durum şu; ömürlük istiyorsan hayvanın 30 cm boya geldiğini düşün. Daha küçük ölçülerde hareket edemez. Hatta en 50 olsun mümkünse dememiz bu yüzden. 100 lt mantığını değiştirdik. Sayı 5 olsa nasılsa ölçüler büyüyeceği için 100 lt su hayvan başına deriz ama minimum gereken ölçülerden kaçamıyoruz.

Işte tam tezgah gibi değil orası. Ama taşıma işi yine sorun. Ağırlığı kaldırırsa tamam da zor gibi :(

Yani 200 kilo sadece akvaryum olucak. Bakalım iyice bir araştırmak lazım.

İşin kötüsü hayvanı hiçbir yere de veremiyorum. . :(

Max 40 cm olabilir eni. Yoksa sigmiyor fazla geliyor oraya. Ama uzunluk değiştirilebilir. Birde 30 cm olur mu hocam o kadar olmaz heralde kısa sürede. 4 sene sonra zaten bir daha değişebilir belki..

Cvp: Akvaryum Kuracağım

Daha sonra değişecekse de çok ölçüler oynayamayacak ve boşa masraf yapmış olacaksın. Hadi 80*30*45 diyelim. Hayvan şu an kaç cm boyda idi Barış?

Bunu düşünüp ileride değişikliğe gidebilirsin. Belki hayvan dişi olursa 40 cm en bile ileride kurtarmaz. O zaman bu tezgahada bir ihtimal sığar. Bayağı bir sürede götürür. En azından 20-23 cm boya kadar. Buda yaklaşık 5-8 sene demek.

Bu ölçüde cam kalınlığı da 8 mm kafi.

Hocam 5 8 senede zaten ben ona saray yaparım. O zaman 90*40*45 uygun. Tezgah taşır mı bir o sorun var.

Gökhan bence taşır dedi ama malzeme kalitesini bilmediğim için kesin taşır diyemiyor. Bende aynı fikirdeyim.

Tamam hocam. Uzunluktan dolayi zaten ağırlık yayılacak. :)
taşır inşallah. Fiyat alabildiniz mi ?

Not: Öğlen eve geldim kuru alan lambası bozulmuş. Ne kadar süre idare edebilir kuru alansız ? En kisa surede halletmeye çalışacağım. :/

Hayvanın yüzeye yakın tutunabileceği bir malzeme varsa ona tutunup dinlenir. Sorun değil.

Mesaj atmıştım ama gelmedi mi?

90*40*45h 8 mm rodajlı cam, kuru alanlı, aliminyum çerçeveli 300 tl. Dar olduğu için kayıt kuşak olmasın ama kuru alan dıştan oturtulsun dedim. Böylece aliminyum çerçeve kullanılacak ve kayıt kuşak olmayacak. Kuru alanı dıştan buna monte edip kaydırabilirsin. Bu aliminyum yerine paslanmaz kullanırsan görüntü iyi olur ama ücreti 500 tl.

Forumu çok aktif kullanmıyorum kusuruma bakmayın hocam görmedim mesajı. Mobilim birde onun da etkisi var , hemen bakıyorum :)

Evet yüzeye yakın tutunacağı yer var. Kuru alana tutunabiliyor :)

Geriye 200 tl falan kalıyor. Kum falan alınacak. Ve en önemlisi iç filtre alinacak o pahalı. 200 tl'ye toplanabilir mi ? Zor gibi.

Akvaryum 300 olandan alırım heralde çünkü tüm param 500 zaten. Hatta 450 de 500 diyorum. :/

Pardon dış filtre olacak o. İç demişim...

Eheim 2010 var iç filtre. Fena değil. Kaliteli diye almıştım. Akvaryum fiyatı biraz daha inseler iyi okur aslında. Baya pahalı geldi. Sanırım cam kalınlığı yüzünden. .

mailto:/jJgk5n.jpg

Burada kayıta oturtulan sistem ve dışarıdan oturtulan sistem farkını çizdim. Benim büyük ve yavru akvaryumumda içeriden oturtuldu. Yeni yaptırdığım akvaryumda ara boyut olup dışarıdan oturtuyoruz.

Ancak nakliye ve sandık malyetini mesajda belirtmiştim. Oda muhtemelen 150 tl gibi tutar. Bana sandık 70 tl, nakliye 150 tl ama pazarlıkla 120 tl yaparım dedi. Üstü olursa bizden dedi. Sandıkta dolaplı olmayacağı için biraz düşse 150 tl ye nakliye ve sandık olacak.

Evet Barış. Şehir dışı gönderimde kargo ve sandıklama ekliyor. İstanbul içi doğrudan teslim.

Yani akvaryuma göre sandık yapılıyor.

Hocam benim zaten 500 tl param var. Bunun iç filtresi kumu ısıtıcısı var daha. Çok pahalı geldi :( :(

Hadi iç filtre almasam kum sonra da alınır da yine de sadece 450 tl akvaryum pahalı geldi :(

Normal mi fiyat ? :/

barış emrenin dediği gibi sudan ziyade ölçüler önemli böyle oluncada ister istemez. hacim yükseliyor. dediğim akvaryum su ile 250 kg sen buna silis ve kıvır zıvır ekleyeceğin için sağlıklı olmasından dolayı 300 kg dedim. yine de 280 kg gelir. ilerde ömürlüğü düşünürsen ara bir akvaryum düşünürsün. aslında senin akvaryumun eni 40 olsaymış bir kaç sene götürürmüş.

şimdi tegaha gelelim. ayakları plastik ve yivli ise yani uzama kısalması varsa o ağırlığı kaldırmaz. yeni verdiğin ölçüdeki akvaryum yine 200 kg çeker. bu ağırlığı şu şekilde tolere edersin. dolabın altına dört kenarına kalas atarsın yük bunlara biner. ayaklar kırılmaz. ama boşluk olmamalı.

peki akvaryumu evde boş bir yer bulup altına koridor halısı kestirip koysan olmuyor mu ? yani o kadar da yer yok mu ? bu durumda ömürlük olanı öteleyip hazır bir akvaryum düşün derim. ömürlük olmayacağına göre gökhan beyden almanın bir anlamı yok.

ampul mü yanmış lamba mı bozulmuş. lamba bozuk ise yeni kablo çekilmeli. o lambalar max 40 W çeker. muhtemelen kablo yükü kaldıramayıp erimiştir. elektrikçiler halleder.

Hocam evde boş yer yok başka maalesef. Keşke olsa ama yok :(

Lamba yanmış evde vardı yedek onu takacagim. Hallettim o sorunu.

Yeni verdiğim ölçülerde de eskisinde de en 40'tan aşağı değil zaten hocam orayı anlamadım ?

Masa taşısa dahi fiyat 450 tl sadece akvaryum olmasi sıkıntı. Dış filtre olmadan idare edebilir mi 15 tatile kadar ?

Hazırlar ne kadar ? Beni 90*40*50 4 5 sene götürse yeter ? Sonra yer de bulurum.

Not: Yeni ampul taktım ama çalışmadı. Sanırım ampul yanarken başka şeylere de zarar vermiş. Şimdi kuru alan lambası da alınacak. :(

Her yerden masraf çıkıyor ya. Bundan sonra forumda kaplumbağa alacaklara öğrenci isen 3 kere düşün diyelim bence. :(

resimdeki akvaryum için demiştim. eni 40 cm ise bununla devam et. hazır akvaryumlar 200 tl civarlarındadır. daha ucuza da bulabilirsin. 6 mm cam kalınlığında olur. bu seni hayvan 15 cm kabuk boyuna gelene kadar idare eder. üstü için camı çatlatma durumu doğabilir. eni 35 cm veya daha uzun gerekirse ön camı dışa bombeli olanlara bakarsın. bombe orta kısımda 2 cm daha uzunluk verir. dış filtresiz idare edersin sıkıntın fazla su değişimleri olur.

filtre olarak bu ikisinden birini alıp alt haznesine zeolit koyarsan idrar yani amonyağa da kısmen çözüm bulursun. hayvanda tek zaten.
http://www.mamaci.net/U1426,244,jeneca-ipf-2253-akvaryum-ic-filtresi.htm
bu ikincinin ucunda şelale aparatı yok yalnız. motor yeni model 4 W daha az yakıyor. buna karşılık debisi de 160 lt/h daha az. birinciyi tavsiye ederim.
http://www.mamaci.net/U1429,244,jeneca-ipf-4200l-akvaryum-ic-filtresi.htm

bu torbadan da al önce buna sonra yıkayıp alt hazneye yerleştir.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=6679&ad=ti-sert-filtre-malzeme-torbasi
filtre malzemeleri bunlar.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=13568&ad=fluval-zeo-karbon-filtre-malzemesi-1200-gr
mailto:/urun_detay.aspx?urn=11863&ad=jbl-micro-mec-filtre-malzemesi-1-lt
mailto:/urun_detay.aspx?urn=6527&ad=prodac-carbo-zeo-700-gr
mailto:/urun_detay.aspx?urn=6528&ad=prodac-zeolite-filtre-malzemesi-700-gr

Geri