Cvp: Alternatif Kaplumbağa Yemleri
Ben kaplumbağamı seviyorum. Başka bir kaplumbağa bakmak istemiyorum çünkü artık kaplumbağamı anlıyabiliyorum. Kavga dövüş istemiyorum eğer yeni gelen kaplumbağa bu kaplumbağaya saldırıp yaralarsa çok üzer ve sinirlendirir. Tabi farklı projelerimde var. Yavaş yavaş planlıyorum.
Dere kaplumbağası akvaryumu kurmayı planladım. O da 150x50x60h olacak. Onda belki bebeklikten 2 kaplumbağa sahiplenebilirim. Tabi bu dediklerimi 1-2 sene sonrasında yapmaya başlayacağım şu an boş masraf olur. Kumu kazmaları, tipleri ve dere kumunun değişikliliği bu akvaryumu kurmama yeterde artar.
Ama bundan önce 120 litrelik eski akvaryumuma co2 sistemli bitki akvaryumu kuracağım
. Bu akvaryum işlerine 1 yıl önce başladım ve çok güzel birşey odamda bunu görmek.
Sizin de geçde olsa kaplumbağanın nasıl bir ortamda olmasını öğrenmeniz ve şartları sağlamanız çok iyi birşey olmuş. (Sahiplenme kısmına kadar okuyamadım çok uzun bir yazıymış)
Benimde annem ufak kardeşime almıştı bu kaplumbağayı. Plastik kaptaydı o da. Aynı gün paludaryum aldım ısıtma lambasıyla, silis kumuyla, ısıtıcısıyla, iç filtresiyle ve büyük lav taşlarıyla. İlk 3-4 ay paludaryumda, 7-8 ay 120 litrelik akvaryumunda ve şu an da 450 litrelik akvaryumunda. Benimkisi boy atmayı sevdiği için bunlar çok hızlı oldu.
Kaplumbağanızın yaşı fazla olduğundan belkide artık stick yemlerden bıkmıştır
. Haşlanmış tavuk, marul ve yumurta akı vermek belki de daha çok hoşuna gidecektir.
Ama Türkiye'de olsaydı ve bakım şartları eğer eve uygunsa kesinlikle
[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]African Helmeted Turtle[/font] (
[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]Pelomedusa subru[/font][font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]fa[/font]) Beslerdim.
Nedeni burda
https://imgyukle.com/i/Iqhmfb