Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Arisa&Tyler

Fazlası yakarbilir
Bendeki 100w tetra ısıtıcı suyun içinde çalışırken dokunduğumda el yakacak bir sıcaklık üretmiyor. Tahminen 35 derece civarı bir yüzey sıcaklığı var. Termostatı da dijital olduğu için aşırı ısınma olacağını sanmıyorum.

Bizimkiler ısıtıcının üstüne yatıp uyumayı aşırı seviyor 5-6 ay önce dişi kaplumbağam elinin içini yakmıştı hemen iyileşti

Tetra ht serisi zaten güvenli kaç derecede caliscgani gösteriyor onda termostat vardı

120 litrelik bir plastik kap kullanacağım. Aslında akvaryum yaptırmayı düşünmüştüm ama taşınabiliriz diye vazgeçtim. Taşınma sırasında esneyip kötü bir görüntü oluşturabilir diye tercih etmedim. Bu plastik kap, gerekirse taşınma sürecinde atılabilir; o yüzden bunu seçtim. Zaten iki kaplumbağam için beni 1 yıl idare etmesi yeterli.

Lambanın zaman ayarı için de şu ürünü kullanıyorum, çok memnunum. https://www.trendyol.com/cata/ct-91...er-p-6855230?boutiqueId=61&merchantId=1100407 İleride uvb lamba ve daha farklı donanımlar aldığımda akıllı röle modülünden kumanda ederim ama şimdilik çok iyi.
Bende bu modeli var gerçekten muazzam bir ürün yoksa manuel aç kapa uğraştırıyor

120 litrelik bir plastik kap kullanacağım. Aslında akvaryum yaptırmayı düşünmüştüm ama taşınabiliriz diye vazgeçtim. Taşınma sırasında esneyip kötü bir görüntü oluşturabilir diye tercih etmedim. Bu plastik kap, gerekirse taşınma sürecinde atılabilir; o yüzden bunu seçtim. Zaten iki kaplumbağam için beni 1 yıl idare etmesi yeterli.
Bu kaba 3300TL vermek yerine ikinci el büyük bir akvaryum alabilirsiniz. Bir de bunun tabanında tekerlekler var. Tabanı yere tam basmazsa esneyebilir.

Ne zaman tasinicaksiniz az süre varsa yaptirisaniz akvaryum oraya gonderirsiniz yeni evinize

Bu kaba 3300TL vermek yerine ikinci el büyük bir akvaryum alabilirsiniz. Bir de bunun tabanında tekerlekler var. Tabanı yere tam basmazsa esneyebilir.
Satıcıya sordum, sorun yaratmazmış. Sıkıntı şu: Akvaryumu kolayca elden çıkaramam. Kolayca vazgeçebileceğim bir ürün değil.

Ne zaman tasinicaksiniz az süre varsa yaptirisaniz akvaryum oraya gonderirsiniz yeni evinize
Ya şöyle belli değil normalde maraş'ta yaşıyorum depremden sonra İstanbul'a geldim maraş'ta olsam dayıma muazzam bir akvaryum yaptırırdım işinden dolayı ama maalesef İstanbul'da yaşıyorum her an taşınabilir ama hiç belli değil atanmayı bekliyoruz

Tetra ht, eheim thermocontrol ve jbl protemp 100 watt olduğu halde 100 litre üstü ısıtan ısıtıcılar grubundandır. Dolayısıyla bunlar 120 litre suyu ısıtır.

Daha üstü suları ısıtmada eheim ilk sırada jbl ikinci sıradadır.

Yetişkin hayvanlar konusunda kırma riski olabilir. Kırılsa ya da çatlasa dahi emniyet koruması olduğu için bu ısıtıcılar hemen devreyi keser.

Şehirlerarası yolda büyük akvaryumun her daim kırılma riski var. Firma kendi getirip kurduğunda sıkıntı olmaz. Kırılır çatlarsa yenisini yapar. Ama maraş çok uzak yol maliyeti yüksek olur. Değmez.

Aynısı 600tl bu arada çarşıda :D 200Watt ısıtıcı alın sorun olmaz.

Geri