Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Üye Ol!Alisarp' Alıntı:Isitma lambasi 18:00 da sondukten sonra yanan oda isigindan mi bahsediyoruz
22:00 da sondurun bu isigi en fazla 15 dakika sonra uyuyacaktir
berrakerkin' Alıntı:Alisarp suan geldim,kosedeki Bilge adam yerine Yildirim Kirtesiye acmis.Haberin olsun.Ama ampul gelmemis henuz.
Aek, konustugumuz o lambayi elden almaya geldim suan,ayni yerde satiliyor,7.90 Renk secenekleri de var.
Almak isteyenlere duyurulur.
Alisarp' Alıntı:Biliyorum dun siz dedikten sonra baktim lambayi da gordum dukkanin adi Ozden elektrik degil mi ?
cem' Alıntı:Allah razı olsun. :smile: şöyle büyük bir taş bulup az daha yükseltsen şahane olacak berrak. hayvan az da olsa yüzüp yorulsun. gece de zıbarıp yatar sıpa. seni rahatsız etmez. :smile:
berrakerkin' Alıntı:www.elektrikdeposu.com/AMPUL-HALOJEN-NORMAL-ECOLITE-52W-E27-BUZLU,PR-109980.html
Ampuller burada da 3.5 İlgilenenlere.
AEK' Alıntı:UVA ışını yerini devit tamamlamaz. UVB d vitamini sentezine yarar. Devit3 bunun yerine kısa süreli kullanılır. Bu yapay bir ürün olduğundan uzun kullanımı iç organlar için olumsuz. Bu sebeple ben hiç kullanılmaması taraftarıyım. Ancak yumuşamada takviye yada uvb ampul alınana kadar 3 ay gibi kısa süreli kullanılması belki kabul edilebilir.
Bu vitamin suya damlatılmaz yada yem suya atılmaz. Suda etki kaybolur ve yağlı bir tabaka oluşur.
Uva,Uvb alternatifi baska urunler varsa onlara da bakayim.
Bu arada www.elektrikchi.com'dan horoz 050 siparisi vermistim gece.Bir de maille renk sordum ve ona gore odemeyi yapacagimi belirttim.Tum gun 1-2 maile daha cevap alamadim.Urun ayni zamanda sepetimden gitmisti.Onu da sormustum.Ayrica firmanin siparis detayi ile ilgili gelen mailinde hicbir kurumsallik yok. Boyle abuk bir isim ve adresle geldi mail "***********" <*****@ns231.tekrom.com>Ve mail iceriginde firma adi vb hicbir sey yok.
Tum gun yazmayinca acikcasi iyice huylandim.Buyuzden baska firmadan siparis verecegim simdi.Kirmizi istemiyordum ama kismet degilmis
AEK' Alıntı:Hayvan aç kaldığı için dışkılamayı yakında yapacak muhtemelen. Kabızlık durumu şüphesine karşı devitten iki yeme birer damla ile ver yarın. Sindirim sistemini yumuşatır.
O parklarda kış uykusuna yatmıyorlarsa bence yaşaması zor.
cem' Alıntı:bir günlüğüne yemini akşam ver bak bakalım belki tok karın mayışır.
berrakerkin' Alıntı:Kabuk'tan size iyi dilekler.. =))
olivia-peter' Alıntı:bence alışacaktır. Şartları değişti arkadaşın herşey değişiyor sisteme uyum sağlayacak. Ama bence oda ışığının uzun sure yani gec saatlere kadar yanmaması lazım. Aydınlık gecen zaman cok olursa karanlıkta çıldırıyor. İlk zamanlarda ben oda ışığını acık bırakıyordum yada cok gec kapatıyordum uyumuyorlardı. Akvaryumda gündüz bir agresiflik falan Cem erken uyut diye uyarınca düzeldi. Yani sen saatleri hiç oynatmadan aç kapa, oda ışıgınıda mümkünse kapat sade gece lambasıyla kalsın, Alışır.
berrakerkin' Alıntı:Kabuk'tan size iyi dilekler.. =))
:haha: Bize değil herşeyi özenle yapan sahibine borçlusun. O yüzden artık saatinde uyuda oda dinlensin
Alisarp' Alıntı:Asil herkes sizin gibi ozverili olsa adam gidiyor yeni araba aliyor mesela ama hayvana para veremiyor
cem' Alıntı:devit öyle bir şey yapmaz. ısırmasında sorun yok. yeşillik veriyor musun hayvana kemirip oyalanacağı bir şey olsun. ihtiyacı da var zaten.
AEK' Alıntı:Hayvan kendini buluyor Zaten canavarlar Sen şmdi diyorsundur eski hali daha iyiydi
Şaka bir yana yosun yoksa taşın yerini değiştir.