Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Fazla akvaryum ve ekipmanı olan var mı?

Biliyorum dun siz dedikten sonra baktim lambayi da gordum dukkanin adi Ozden elektrik degil mi ?

Cvp: RE: Fazla akvaryum ve ekipmanı olan var mı?

Alisarp' Alıntı:
Isitma lambasi 18:00 da sondukten sonra yanan oda isigindan mi bahsediyoruz
22:00 da sondurun bu isigi en fazla 15 dakika sonra uyuyacaktir

Evet,odamin isigi. Lambayi yeni aldim.

berrakerkin' Alıntı:
Alisarp suan geldim,kosedeki Bilge adam yerine Yildirim Kirtesiye acmis.Haberin olsun.Ama ampul gelmemis henuz.

Aek, konustugumuz o lambayi elden almaya geldim suan,ayni yerde satiliyor,7.90 Renk secenekleri de var.

Almak isteyenlere duyurulur.

17,90 pardon. Net fiyati ile ayni

Alisarp' Alıntı:
Biliyorum dun siz dedikten sonra baktim lambayi da gordum dukkanin adi Ozden elektrik degil mi ?

Evet,orasi.Bizde her turlu ampul bulunur diyorlar.

Cem abinin dedigini yapin onu alana kadar da 20:00 de kapayim iste 15 dakka da uyuyacak en fazla

Cvp: Fazla akvaryum ve ekipmanı olan var mı?

Kabuk'tan size iyi dilekler.. =))

Ekli dosyalar

• B.jpg
    B.jpg
    351.7 KB · Görüntüleme: 87

Allah razı olsun. :smile: şöyle büyük bir taş bulup az daha yükseltsen şahane olacak berrak. hayvan az da olsa yüzüp yorulsun. gece de zıbarıp yatar sıpa. seni rahatsız etmez. :smile:

cem' Alıntı:
Allah razı olsun. :smile: şöyle büyük bir taş bulup az daha yükseltsen şahane olacak berrak. hayvan az da olsa yüzüp yorulsun. gece de zıbarıp yatar sıpa. seni rahatsız etmez. :smile:

Ahh sorma valla,ne kaprisli bir kiz oldu abisi =)) Resmi ilk haliyle cektim.Sonrasinda iki tasi ustuste koydum(biri daha kucuk,basamak gibi oldu),lambayi da biraz daha yukselttim. Tasi kuruttu ama elimle bakiyorum,hayvanin yanacagi bir durum yok.Yine de gerekirse olcerim mesafeyi.Tabi hala tasa falan cikan yok.Hatta hatun yaklasti,lamba onunde uyuyor.Sen butun gece cingar cikar,gel aydinlikta uyu =)) Uyumaz tabi gece,gunduz arkamdan uyuyormus baksana =))))

berrakerkin' Alıntı:
www.elektrikdeposu.com/AMPUL-HALOJEN-NORMAL-ECOLITE-52W-E27-BUZLU,PR-109980.html

Ampuller burada da 3.5 İlgilenenlere.

AEK' Alıntı:
UVA ışını yerini devit tamamlamaz. UVB d vitamini sentezine yarar. Devit3 bunun yerine kısa süreli kullanılır. Bu yapay bir ürün olduğundan uzun kullanımı iç organlar için olumsuz. Bu sebeple ben hiç kullanılmaması taraftarıyım. Ancak yumuşamada takviye yada uvb ampul alınana kadar 3 ay gibi kısa süreli kullanılması belki kabul edilebilir.
Bu vitamin suya damlatılmaz yada yem suya atılmaz. Suda etki kaybolur ve yağlı bir tabaka oluşur.

Uva,Uvb alternatifi baska urunler varsa onlara da bakayim.

Bu arada www.elektrikchi.com'dan horoz 050 siparisi vermistim gece.Bir de maille renk sordum ve ona gore odemeyi yapacagimi belirttim.Tum gun 1-2 maile daha cevap alamadim.Urun ayni zamanda sepetimden gitmisti.Onu da sormustum.Ayrica firmanin siparis detayi ile ilgili gelen mailinde hicbir kurumsallik yok. Boyle abuk bir isim ve adresle geldi mail "***********" <*****@ns231.tekrom.com>Ve mail iceriginde firma adi vb hicbir sey yok.
Tum gun yazmayinca acikcasi iyice huylandim.Buyuzden baska firmadan siparis verecegim simdi.Kirmizi istemiyordum ama kismet degilmis

Arkadaslar firma sabah donus yapti,ellerinde stok kalmamis,istenirse getireceklermis. 10-15 kargo dediler ayrica.Ben de zaten daha uyguna buldugumu ve onlari da magdur etmedigime sevindigimi soyledim.
Mail formatlari yuzunden biraz endise etmistim ancak duzeltme yapayim dedim.Kotu reklam olmasin.

bir günlüğüne yemini akşam ver bak bakalım belki tok karın mayışır.

AEK' Alıntı:
Hayvan aç kaldığı için dışkılamayı yakında yapacak muhtemelen. Kabızlık durumu şüphesine karşı devitten iki yeme birer damla ile ver yarın. Sindirim sistemini yumuşatır.

O parklarda kış uykusuna yatmıyorlarsa bence yaşaması zor.

Devit3 damlayi aldim. Biraz aciksin,uygulayacagim.Bugun 2 ve haftaya,haftada 1olarak

cem' Alıntı:
bir günlüğüne yemini akşam ver bak bakalım belki tok karın mayışır.

Gece onu dusunerek tikistirdim durdum ama nafile =)) Ben 2 gun veriyorum ona. Lambaya da alissin. Olmazsa annem yine salona alalim diyor.Orada da gozumun onunde olmayacak diye istemiyorum.Biri gelir arkamdan lambabin konumuni degistirir,ampulu degistirir vs. Oldu daha once ornekler.Babamiz bu konuda pek hassas degil.
Bakalim,2 gun gecsin,dediginiz oda isigi vb dikkat edip deneyecegim.
Kendi uyku sorunum vardi,onu duzeltecekken Kabuk mesaisi basladi =)))

bence alışacaktır. Şartları değişti arkadaşın herşey değişiyor sisteme uyum sağlayacak. Ama bence oda ışığının uzun sure yani gec saatlere kadar yanmaması lazım. Aydınlık gecen zaman cok olursa karanlıkta çıldırıyor. İlk zamanlarda ben oda ışığını acık bırakıyordum yada cok gec kapatıyordum uyumuyorlardı. Akvaryumda gündüz bir agresiflik falan :D Cem erken uyut diye uyarınca düzeldi. Yani sen saatleri hiç oynatmadan aç kapa, oda ışıgınıda mümkünse kapat sade gece lambasıyla kalsın, Alışır.

berrakerkin' Alıntı:

:haha: Bize değil herşeyi özenle yapan sahibine borçlusun. O yüzden artık saatinde uyuda oda dinlensin :D

olivia-peter' Alıntı:
bence alışacaktır. Şartları değişti arkadaşın herşey değişiyor sisteme uyum sağlayacak. Ama bence oda ışığının uzun sure yani gec saatlere kadar yanmaması lazım. Aydınlık gecen zaman cok olursa karanlıkta çıldırıyor. İlk zamanlarda ben oda ışığını acık bırakıyordum yada cok gec kapatıyordum uyumuyorlardı. Akvaryumda gündüz bir agresiflik falan :D Cem erken uyut diye uyarınca düzeldi. Yani sen saatleri hiç oynatmadan aç kapa, oda ışıgınıda mümkünse kapat sade gece lambasıyla kalsın, Alışır.

berrakerkin' Alıntı:

:haha: Bize değil herşeyi özenle yapan sahibine borçlusun. O yüzden artık saatinde uyuda oda dinlensin :D

Di mi yaa =))

Asil herkes sizin gibi ozverili olsa adam gidiyor yeni araba aliyor mesela ama hayvana para veremiyor

Alisarp' Alıntı:
Asil herkes sizin gibi ozverili olsa adam gidiyor yeni araba aliyor mesela ama hayvana para veremiyor

Yada bir gece eglenmeye cikmada (alkol alan icin konusuyorum) 4 bira icmek yerine bir isitici parasi cikar.

Ben yeni akvaryum yaptıracağım, bilgisayar işini gene erteledim :)

Arkadaslar,yine bir sorun var.Tepeye koydugum tasi isirmaya basladi.Elinden zor aldim,baska yere tasidim,gitti yine isirdi.Taslarin yerini alt ust olarak degistirdim ama bu sekilde zor cikar tasa(kucuk tas altta kaldigindan ona uzanip isiramiyor)
Ne olduya bugun oldu.Hatta ben yetisene kadar baya bir isirdi. İsirip tasi cekmeye calisiyor bir de.Agzi da mi acimiyor anlamadim Tastan cizilecek diye korktum.
Kac gundur bu taslar var,ayni sekilde duruyorlar.Boyle birsey yoktu.
Deviti damlattktan sonra olmus olabilir mi?Yada denk mi geldi bilmiyorum ama tasa takti kafayi.Alsam mi tamamen,isirip anlasa mi diyorum ama pek anlayacagi yok
Yem atiyorum bir tane yiyip birakiyor.Derdi tas.

taş üstünde yosun var mı ? yoksa hayvan yeni düzenden rahatsız olabilir. bunların huyudur. ortamlarını kendilerine göre dizayn ederler. eğer kafayı taşa taktıysa bırakmaz. sen taşı oynattın ya ısırmak istiyor ise bırak ısırsın. bir şey olmaz.

Hicbirsey yok Agzi zedelenecek diye kaldirdim.Anlamiyor cnku sert de olsa hart hurt daliyor.
İlk kez oldu,3 gundur bu taslarla..
Devit damlattim 2 kez yeme.Yemi kaparken suya dustu ama ordan yedi hemen.Acaba saldirganlik verici bir etki yapmis olabilir mi?

devit öyle bir şey yapmaz. ısırmasında sorun yok. yeşillik veriyor musun hayvana kemirip oyalanacağı bir şey olsun. ihtiyacı da var zaten.

cem' Alıntı:
devit öyle bir şey yapmaz. ısırmasında sorun yok. yeşillik veriyor musun hayvana kemirip oyalanacağı bir şey olsun. ihtiyacı da var zaten.

Gecen hafta denedik annemle hep,yemedi. Soyledigin gibi tasi eski haline getirdim Hemen 2-3 kez isirdi.Birinde uzun uzun cekmeye calisti sıkarak.Sonra gezindi ,gitti isiticinin plastigine bir isirik atti =)))

Dis cikaracak galiba =)))

İcerde ve disarda sicagi bulunca hayvan bir canavara donustu =)))

İsitici ve taslari cok amacli kullaniyor =))

Hayvan kendini buluyor :) Zaten canavarlar :) Sen şmdi diyorsundur eski hali daha iyiydi :)

Şaka bir yana yosun yoksa taşın yerini değiştir.

AEK' Alıntı:
Hayvan kendini buluyor :) Zaten canavarlar :) Sen şmdi diyorsundur eski hali daha iyiydi :)

Şaka bir yana yosun yoksa taşın yerini değiştir.

İmdaaat =)) Ben demiyorum ama evdekiler diyecek diye korkuyorum =) Dunku patirtisi baya bir mesafeye ulasiyordu =)

Simdi isirmayi birakti. Durgun sekilde oturuyor.

Yeniliklerle beraber ondaki huysuzluklar simdilik;
-Kuru alani sudan daha cok sevdigi halde,geldiginden beri bir kez bile tasa tirmanmamasi
-İsik kapaninca direk uyumasina ragmen,huysuzluk yapip isik yaktirtmasi
-Sert seyleri (tas,isitici plastigi ve kablosu) isirmasi

Allah 4.den korusun diyorum =))))))

Geri