Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Fazla akvaryum ve ekipmanı olan var mı?

Sen royaldeki karidesleri farketmedin mi? Aynı şekilde energildekileride. Sarı olanlar karides.

Yani royal ve energilde balık var ama içerisindeki karidesler tatlı su karidesi. Cümleden komple karides dediğimi çıkarma diye tekrar yazdım :)

Herbivorda bazıları nazlanır. Seninki zaten yem seçiyor. Onun yerine gene vital al Berrak.

Cvp: Fazla akvaryum ve ekipmanı olan var mı?

Abi sende :) Karidesi de taniyabiliyorum :) Ben energil de sona gelmedim yalniz herhalde onda royaldeki kadar yok
Neyse dried fishte ne var peki ?

içlerinde tatlı su karidesi ile afrikada yetişen balıklar var. şimdi kendileri havuzlarda yetiştiriyorlar ya. hatta senin kaplumbağaların kovaladığı balıktanda iki tane vardı emre. unuttum ismini, son aldığım royalde. bu seferkinde minare yok yalnız öncekinde tek tük vardı. balıklar bu kadar büyük değildi. yerlerken benide heveslendirmişlerdi. cips gibi çatır çutur götürüyorlardı.

Bu Vital konusuna en cok sen sevindin sanirim Emre,son haftalar hep satiraralarina ekliyordun :) Sen bikmadan ben alayim,sirasi gelmisken =)

Bu arada nazlansin valla. Karidesi gorunce Tetra'yi da yememege basladi.Karidesle mineral ayni anda geldiginde,tesaduf ilk minerali verdiydim.Afiyetle yedi ama karidesi tattiktan sonra ve hala da minerale burun kiviriyor.

Cozumu buldum ben. Ya kendimi tutup 3 gun ac birakiyorum.Yada Tetranin arasina karistirip,kabin disindan da sari kutu kapagini gosterip isirmasini sagliyorum. Bu 2.yol biraz zahmetli ama sonunda hepsini yediriyorum.

1.yolda ise,eger bir daha karides vermezsem sorun yok aslinda.Tetra ve %10 -20 orandaki minerali de yediriyorum.Ama ne zaman ki karidesin tadini aliyor,simarma basliyor.

3 gunluk surede bir kac tane lutfedip Tetra yiyor,ama sure sonunda canavar gibi saldiriyor.Butun butun yutuyor..Kisaca acikti mi gayet guzel yiyor.Demek ki biraz zora sokmam lazim.

O yuzden ya yiyecek ya yiyecek =))

Cvp: RE: Fazla akvaryum ve ekipmanı olan var mı?

Alisarp' Alıntı:
Vitalde az miktarda proteinde var bu belki kolaylastirir yemesini

Sanirim meyve,cerez yedigi gunleri ozluyor.Aliskanliklarindan vazgecemiyor kolay.Ama boyle kaprisli olmaya devam ederse evde kalacak benim kiz =)

Alisarp' Alıntı:
Abi sende :) Karidesi de taniyabiliyorum :) Ben energil de sona gelmedim yalniz herhalde onda royaldeki kadar yok
Neyse dried fishte ne var peki ?

Dried fishte sadece balık var.
Bende anlamadım karides nereden çıktı diyince bunlarda şaşırdım :)

cem' Alıntı:
içlerinde tatlı su karidesi ile afrikada yetişen balıklar var. şimdi kendileri havuzlarda yetiştiriyorlar ya. hatta senin kaplumbağaların kovaladığı balıktanda iki tane vardı emre. unuttum ismini, son aldığım royalde. bu seferkinde minare yok yalnız öncekinde tek tük vardı. balıklar bu kadar büyük değildi. yerlerken benide heveslendirmişlerdi. cips gibi çatır çutur götürüyorlardı.

Oscar mı var? Adamlar neler koymuş.
Bu royal çok karışık. Bende de garip bir balık çıkmıştı. Hiç siyah yeri yoktu. Sarı ince uzun birşey.

tek tük karışıyor demekki. aynı banttan geçiyorlar veya aynı havuzda yumurtaları karışıyorsa. ağırlıklı şu sardalyaya benzer balık var.

berrakerkin' Alıntı:
Bu Vital konusuna en cok sen sevindin sanirim Emre,son haftalar hep satiraralarina ekliyordun :) Sen bikmadan ben alayim,sirasi gelmisken =)

Bu arada nazlansin valla. Karidesi gorunce Tetra'yi da yememege basladi.Karidesle mineral ayni anda geldiginde,tesaduf ilk minerali verdiydim.Afiyetle yedi ama karidesi tattiktan sonra ve hala da minerale burun kiviriyor.

Cozumu buldum ben. Ya kendimi tutup 3 gun ac birakiyorum.Yada Tetranin arasina karistirip,kabin disindan da sari kutu kapagini gosterip isirmasini sagliyorum. Bu 2.yol biraz zahmetli ama sonunda hepsini yediriyorum.

1.yolda ise,eger bir daha karides vermezsem sorun yok aslinda.Tetra ve %10 -20 orandaki minerali de yediriyorum.Ama ne zaman ki karidesin tadini aliyor,simarma basliyor.

3 gunluk surede bir kac tane lutfedip Tetra yiyor,ama sure sonunda canavar gibi saldiriyor.Butun butun yutuyor..Kisaca acikti mi gayet guzel yiyor.Demek ki biraz zora sokmam lazim.

Evet, vitale en çok ben sevindim :) artık gelip tontonun ağzına tıkıştıracaktım vitali.

Bana sorarsan bir süre karides verme. Reptomin yeterince protein içeriyor. Zaten hayvanda fazlası var. Vital öncesi sadece reptomin iyi olur. Tam kandırma olur. Renkleri çok yakın yemler. Mineralide arada eksik etme tabi.

cem' Alıntı:
tek tük karışıyor demekki. aynı banttan geçiyorlar veya aynı havuzda yumurtaları karışıyorsa. ağırlıklı şu sardalyaya benzer balık var.

Tatlısu kefali değil mi o balık?

Yoksa tatlısu levreği miydi?

berrakerkin' Alıntı:
Bir deli kuyuya bir royal atti,herkes karisti hehehehe =)

Ne royalmiş :) içinden çıkmayan canlı kalmadı.

Aynen,bir sure asla karides vermeyi dusunmuyorum.En azindan Mayis'a kadar unutsun =)

AEK' Alıntı:
berrakerkin' Alıntı:

Evet, vitale en çok ben sevindim :) artık gelip tontonun ağzına tıkıştıracaktım vitali.

Bana sorarsan bir süre karides verme. Reptomin yeterince protein içeriyor. Zaten hayvanda fazlası var. Vital öncesi sadece reptomin iyi olur. Tam kandırma olur. Renkleri çok yakın yemler. Mineralide arada eksik etme tabi.

cem' Alıntı:

Tatlısu kefali değil mi o balık?

Yoksa tatlısu levreği miydi?

berrakerkin' Alıntı:
Bir deli kuyuya bir royal atti,herkes karisti hehehehe =)

Ne royalmiş :) içinden çıkmayan canlı kalmadı.

=)))))))))

Sen royali boşver Berrak. Seninki zaten yem seçiyor. Royal versen nasıl ayıklayacağını şaşırır :)

AEK' Alıntı:
Sen royali boşver Berrak. Seninki zaten yem seçiyor. Royal versen nasıl ayıklayacağını şaşırır :)

=))) Yok yok, gozum korktu zaten =))

Vital yanina Sera'dan ne alabilirim diye baktiydim da. Ana yem,ek,mineral disinda.Oradan cikti.

abi ne yazdığınızı merak ediyorum 66 sayfa maşallah okumaya üşendiriyo :D

Bu konu ile Ali Sarp ın ilk konusu destan gibi oldu :)
Okunacak gibi değil, ama hayvanın ilk günden beri her durumunu buradan konuştuk.

İlk olarak fazla ekipman arayisi ile actigim bir konuydu. Sonrasinda alacagim techizatlar hakkinda fikir danismaya basladim. Hemen her urun/malzeme icin marka tavsiyesi,alinacak yer,kullanimi,fiyat vb konularinda yardimci oldu buradaki arkadaslar. Araya beslenme onerileri ve kaplumbaga hastaliklari da girdi. Saniyorum konustuklarimiz en yalin haliyle bunlar..

o iki balıkta pullu bu balıklar öyle değil. ançuez gibi ama tatlı suda yaşayan bir balık. ne olduğunu bende bilmiyorum.

Abi benim annem hep ancuez yer kahvaltida o tatli su blagi degil miydi ?

Ançuez balık ezmesini diyorsunuz. Genelde hamsiden yapılır. Deniz balıkları kullanılır. Ama tatlı su balığından yapanda vardır belki ezmenin içeriğine bakmak gerekir.

Bu konu nerelere gitmiş ya :D Yemek yapacaksiniz yakinda :D

Geri