Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Fazla akvaryum ve ekipmanı olan var mı?

Cvp: Fazla akvaryum ve ekipmanı olan var mı?

bak o salti carrefourda satılıyordu. oraya bak berrak.

Akvaryum buyuk.10u tepeden dokemem,kaldiramam yani,nolur nolmaz hem. Bendeki plastik siselerden 7-8 litrelik yapar dokerim artik.

Tuz konusu icin yazacagim.Suan ellerim ve gozlerim disinda uyuyorum hala =)))

Bir sure yemleri sayarak atmaya karar verdim.

Dun Vital ve (1/4-1/5 i kadar da)Herbivor ile 30 u bulmustum.

Bugun de 30 Mineral yedi.

Hala da yemege gonlu var gibi.

Acaba az mi veriyorum?

Azi yok fazlasi var ben 22 cm lik disime ki kafasi cok buyuk okadar anca veriyorumdur

:) Benimki obur desene.

Ama doyma siniri var.Mesela bir gun cok yerse,ertesi gun pek yemedigi de oluyor.

En iyisi max 30'da devam edeyim o halde.

Bu arada sen de mi Sisli'de oturuyorsun,yada okulun buralarda?

berrak senin verdiğin yem benim üç tanesinin günlük öğünü. hayvan çatlayacak sonunda. dışkı yemiyor mu ? ki bu kadar veriyorsan yemez de sürekli akvaryum temizleyeceksin.

Yemiyor. Cem,sehir farki sanirim,suan Carrefour'un buyuk subelerinden birineyim.

Dedigin marka yok,kalmamis da degil,etiket yok.

He de artik su benim tuza =))))

Sisman benimki.Emre gordu.Uyuyor sanirim suan,gelince yazar.

neyse istanbul ile ankara farklı herhalde. tamam istediğin tuzu koy gitsin.

=))) Burada Billur tuz hakimiyeti var marketlerde.Kaya tuzu olarak da 3-4 marka vardi ama dedigin yoktu.

Sehirlerde urunler farkediyor demek ki.

çankırı ankaraya yakın tuzda ucuz olduğu için harcı borcunu korumuyor ki göndermiyorlar oraya. tuzda bir gün beklet sonra durula bir de metilen dök beklet. durula suyu ekleyip su ısınınca hayvanı içine al. tuz ve metilen içindeyken, bir tanede temiz bulaşık süngeri alıp bir tarafı yeşil sarı süngerlerden. bununla camları içerden ve silicon bağlantıları üzerinden geçerek kalan artıklarıda temizle.

aynen böyle doldur beklet. ben bulaşık deterjanıyla yapmıştım ama çok durulama yapmıştım. sonra metileni koymuştum. en dipte kalan suyu da temiz bir bezle emdirip almıştım.
mailto:/forum/Konu-akvaryum-nihayet-geldi.html

2 gun dezenfekte kismi ve 2 gun de dolduracagim suyu bekletirsem,geldikten sonra 4.gun sonunda hayvani nakledecegim insallah

Bir de su var. 30 yem dedim ama;hayvan su ana dek ne mineral bildi ne bitkisel yem.

Kucukken karides ve ara ara pontla beslendi ama o pontlarin da besin degerlerinin iyi oldugunu sanmiyorum.

Bu baglamda,en azindan bir sure cok versem faydali mi sizce yoksa kisayim mi?

Hayvanın şu anki alanı dar yediğini yakacak durumu yok. Bu sebeple çok verme. Hımbıllaşırsa akvaryumda da fazla hareket etmek istemeyecek kütük gibi dibe oturacaktır.

Hafa hacminden biraz az ver hatta.

Benimkiler İstanbullu ama dışkı yemede mükemmeller.

Kaya tuzu yazsında marka önemli değil. Ne varsa onu al Berrak.

Emre, sehir farki konusu tuz icindi =)

Bu konuda fotosunu paylastigim tuzdan var.Cem'in dedigi tuzlari Migros,Bim,Sok,Pratik,Carrefour vb.de arayip bulamayinca,herhalde sehirlere,yakin illerden urun pazarliyorlar demistik.

Yazilanlardan diski yemesi faydali gibi bir anlam cikiyor.

Ben lisedeyken 3 kaplusumuz vardi.Onlar buyudukce yemege basladilar.Saniyorum kum da vardi.Kucuk bir akvaryumdu. Sonra buyuyunce 3 taneyi bakamamaya baslamistik. Dayim onlari Darica'da yer var,cok guzel bakiliyor diye aldi goturdu. Ama insallah Bahcesehir Golet'i gibi degildir.

dışkı yeme bir anlamda aşı gibi bir kaç tane varsa birbirlerininkini yiyerek dirençlerini artırıyorlar. bize faydaları temizleme derdini minimuma indirme. aç kalma dertlerinin olmaması da ayrı konu.

Öyle deme devirdaim pompası olan canlı süpürgeler. Senin temizlemenden iyidir.

Çizgililer yemiyor, yani daha asil hayvanlar. Yurdumun hayvanı bile başka :)

Çizgilinin filtresini açtım dün çamur gibiydi. Aynı zamanda slider filtresini açınca tertemiz çıkıyor.

Geri