Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam hastamı ?

Şu an türkiyede en uygun fiyatlı olan exo terra uvb 100. Bu hem uva hemde uvb içerir. 13, 25 ve 26 wattları mevcut. Yüksek wattlılar daha yüksekten konumlandırıldığı için daha geniş alana ışıma yapar. Büyük ve çoklu hayvanda bu tercih edilir. Fiyat farkı fazla değildir. Yalnız büyük olanlarda plastik kısım geniş olduğu için çanak çapı geniş lamba gerekir yoksa duya girmez ve ağır olduğu için körüklü lambaya takılmaz.
 
Cvp: Kaplumbağam hastamı ?

https://www.petco.com/shop/en/petcostore/product/exo-terra-reptile-uvb


bu olurmu ?


13 dolarmış ben 13 tl sandım :(
 
150 olmaz bu desert grubuna girer yani çöl hayvanları için. Sanıyorum 8.0 uvb içeriyor olması lazım. %8 çok gelir. 2.0 yani %2 olanlar ise tropical hayvanlar içindir düşük gelir. 5.0 olmalı. Bu ampuller radyasyon verir. Fazlası zarar azı yetersizdir.
 
Cvp: Kaplumbağam hastamı ?

cem bey bunlar çok pahalı ben öğrenciyim o kadar çok param yok ki en fazla 35-40 tl verebileceğim yazın çalışacağım o zaman alabilirim de yaza kadar zavallı hayvan o zaman kadar o ampule idare etirmek istemiyorum daha ucuz yoku diyeceğimde zaten en uygunu bu demişsiniz .
 
O zaman devit damla al eczaneden. Haftada bir kez bir damla stick yeme damlatıp vereceksin. Senede 3 ayı geçmeyeceksin. Hayvan yapay olarak aldığı için karaciğer ve yağ dokuda birikir. Fazlası zararlıdır. Damar sertliği böbrek ve damarda taş yapar bunun gibi çok zarar var bunları örnek verdim. Verdiğimiz yemlerde eser miktarda ve mineral yemde de mevcut.
 
Cvp: Kaplumbağam hastamı ?

damlayı alacağımda bide aldığım o uv ampul deki yorumları okudum adamlar evlerine takmışlar aydınlatsın diye linki aşağıya bırakıyorum hem bu sefer bozu değil girp bakabilirsiniz muhtemelen yanlış almışım da yinede bir bakın


 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Orjinal yazısını okudum zaten. Uvc olduğu yazmıyor ama sterilizasyon ve böcek öldürme konusu düşündürücü. Dekor amaçlı kullanılabilir diye bir yazıda vardı. Ama konumlandırması nasıl belirtilmemiş. Net bildiğim bizimkilere uygun olmadığı. Para kontrolü için kullanabilirsin.
 
Cvp: Kaplumbağam hastamı ?

Tekrardan merhaba cem bey söylediğiniz vitamini dediğiniz şekilde kullanıyorum fakat bu gün verme zamanı geldi turtle stcks yeme damplatıp veriyordum ama bu yemin bayatladığından şüpheliyim yem aşırı sert 2 ye kırayım derken tırnağımı kırıyodum az daha bayat olup olmadığını nasıl anlarım?
 
Bayat yemin kokusu normal kokusundan değişik olur koku gider bu tadına da yansır ve içindeki nemi kaybettiği için sertleşir. Bayatlama sadece bu da değildir. Bir de bozulma var. Normal saklanma koşulundan daha sıcak ortamda durduğunda taze (nemli) bile olsa acılaşır kokusu ağırlaşır. Her durumda da hayvan yemek istemez. Yemede zorlanır ilgisini kaybeder. Zaten anlamışsın yem normal halinden sert duruyorsa bayatlamıştır.

Elinde raffy P yada carnivor yem varsa ona damlat. Sera stick yemler bu konuda iyidir. Hava kabarcıklı olduğu için yumuşak ve yenilmesi kolay olur. İlaçlı yem suya önüne atmak koşuluyla ne kadar suda beklerse ilaç salınımı çok olur etkisini kaybeder.
 
Sera rafy p var ona damlatırım yemi kuru alana atıyorum zaten o ordan alıp suda yiyor bu şekilde ilaç etkisini hiç kaybetmiyor ve akvaryum temizliği 2 adlı konuyu inceledim metilen mavisi diye bir şeyden bahsetmişsiniz bende ondan almalımıyım bide benim akvaryum 33 litre yaz tatilinde 80 litre alıcam uygunmudur 80 litre çünkü 150 litre akvaryumu koyacak yerim yok yani varda odamda çok yer kaplar 80 litre yeterli olmazmı bir su kaplumbağasına ?
 
12-13 cm kabuk boyuna kadar 80 litrelik gidebilir. Kaçış boşluğu ile su 60 litreye iner. Akvaryumun dar olması hareketlerini kısıtlayacağı için hayvan rahat edemez. 80 derkende akvaryumun boyu kadar eni de geniş olmalı. Eni 30 cm’nin altında olmasın. Ne kadar büyük alırsan o kadar uzun süre gider. Masrafta az olur.

Eğer bulabilirsen ve yer uygunsa 80*35*48h ebatlarında akvaryum al. Bundan alırsan 18 cm kabuk boyuna kadar yolu var. Yalnız hayvanın kabuğu sertleşecek ve hayvan ağırlaşacak. Hazır akvaryumlar genelde 6 mm cam kalınlığındadır. Hayvan cama vurduğunda kırar. Bu sebeple ömürlükte kalın camlı yaptırıyoruz.

Metileni dış filtre ve sump sistemlerde kullanmıyoruz. Metilen tüm bakterileri öldürdüğü için bu filtrasyonlardaki döngüyü yapan bakterileri de öldürür. Bunun harici iç filtre düzeneklerinde kullanırız. 30 litre için suyun kirlenmesine bağlı olarak haftada bir veya iki defa, bir damla damlatabilirsin. Bu zararlı bakterileri öldüreceği gibi amonyak zehirlenmesinde de endikedir. Su kalitesi iyi ise kullanma. Sonuçta alkol bazlı olduğu için hayvan kafayı bulmasın.

Bunda deep fix dezopur, contra ichthyo yada bio ichthyo alabilirsin.
 
Hazır akvaryumları kırıyorsa camcıdanmı yaptıracağım ömürlüğü
 
Akvaryum imalatçıları daha iyi olur. Bu yaptırdığımız akvaryumlar büyük olduğu için uygun şekli onlar daha iyi bilir. Misal kayıt ve kuşak atma gibi.
 

Metilen mavisi olarak bu olurmu
Ve şunu tam anlamadım metileni suyu değişirkenmi yoksa normal bir zamanda damlatabilirmiyim ?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Tabiki olur. Atakan hesaplı bir sitedir. Fiyatı nerdeyse bedava denilebilecek düzeyde piyasada 25-30 tl’den aşağı satılmaz.

En sağlıklısı su değişimi sonrası ama diyelim suyu kirli o gün değişme zamanın yok bundan damlatıp günü kurtarırsın.

Göz ve kulak enfeksiyonuna neden olan bakterileri öldürür. Mantarda dahil amonyak zehirlenmesinde de kullanırız. Derilerinde yaralanma olursa su içinde mikrop kapmasını da önler.

Özünde metilen balıklar için kullanılır. Alkol içerikli olduğu için hayvanları rahatlatıp stresini alır. Kaplumbağalarda balıklardaki gibi fazla oranda kullanmıyoruz. Sonuçta akciğer solunumu yapan hayvanlar. Mavilik damlattıktan birkaç saat sonra kaybolup gider. Su eski haline döner.
 
Kaplumbağam kabuk değişiyor kabuğu soyuluyor suda da deri parçaları var bir müdahale yapmalımıyım ?
 
Plaka değişimi deriz. Plakalar kenarlardan açılmış ise diş fırçasını ıslatıp kabuk üstünde kaydır. Fırça aralara girdikçe plakayı attırır. Tam açılmamış ise bırak, hayvan köke sürtünerek atar.

Yalnız tabanda gördüğün plakaları al. İnce yumuşak olanlarını bazıları yer bu kalsiyum sağlar ama boğazını tahriş etme ihtimali de var. Onun için gördükçe al. Kepçe ile alırsan kolay olur. Kuma daldır silkele kum gider plaka kalır. Tabandaki dışkıyı da bu yöntemle alırız.
 
Birinci linkte 5.0 uvb 100 olanlar uygun.

10.0 olanlar çöl hayvanları için.

E27 büyük standard duy. Şebeke 220-230 V olacak. Onu göremedim. Öyleyse o da uygundur alabilirsin. Bunun 25-26 watt olanları da var.

Şebeke amerikadaki gibi 110-120 V ise onu 220 V ye çevirecek dönüştürücü satılıyor yapı marketlerde.
 
Geri
Üst