Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam hastamı ?

Tamam alabilirsin. Yalnız Türkiyeye gönderi var mı öğrenmek lazım. Birde toplam edere bak. Amerika için shipping ücretsiz. Ama buraya maliyet ne çıkacak alım sonucuna bak. Pahalıya çıkmasın. Çok gelirse alımı iptal et. Gönderi yoksa yazarlar zaten.
 
Cvp: Kaplumbağam hastamı ?

Tekrardan merhaba kaplumbağamla artık fazla ilgilenemiyorum sadece yemini vitaminini (haşlanmış yumurta vb.) suyunu değişiyorum onun dışında açıkçası pek bakmıyorum yanına bir arkadaş almak istiyorum şuanlık akvaryumum 33 litre biliyorum küçük fakat 1 yıl filan idare eder diye düşünüyorum 1 yıl sonunda yeni akvaryum alacağım neden 1 yıl derseniz o zaman abim hediye edecek 100 litre yanına arkadaş almak istiyorum uygunmu ? uygunsa nerden alabilirim bir tane bildiğim yer var ama size daha çok güveniyorum :) bir yer biliyorsanız ordan alırım kavga ederlermi sorumu cevaplarsanız sevinirim


yanına arkdaş almak istiyorum çünkü hayvanımın canı sıkılıyor bunu çıplak gözle bile anlıyorum bunu yazmayı unutmuşum
 
Cvp: Kaplumbağam hastamı ?

uzunluğu 6 buçuk genişliği de 5 buçuk
 
Aynı boy alınabilir ama bir sene beklemek çok 6 ay bir ihtimal, alan daralacak diğer etmenler bir yana sırf bu sebep dahi hır güre müsait ortam yaratır.

Silis kum yok ise al. Kumda eşelenip vakit geçirsin.
 
Cvp: Kaplumbağam hastamı ?

silis kumu var onunla oynuyor ben sadece daha fazla mutlu olmasını istiyorum onu mutlu edeyim derken ölümüne sebep olmak istemem öyle ise yanına eş almam .
 
Emsal boyda olunca ölüm ihtimali yok. Sonuçta en uyumlular dahi yeri geliyor kavga ediyor bu kaçınılmaz. Ama düşünüyorsan da bu boyda alman daha makul ileri zamanda akvaryumu sahiplenme olayı ortaya çıkıyor. Uzun süre tek yaşamış hayvanlar uyum sorunu yaşıyor.
 
Cvp: Kaplumbağam hastamı ?

yani benim anladığım şu şuanki kaplumbağam uzun süredir tek yaşadığı için akvaryumu sahiplenmiş yanına bir arkadaş koyarsam alanı küçüleceği için uyum sağlayamaz ve kavga çıkar eğer yanına eş almak istersem yeni akvaryum alayımki hem alan daralmasın hemde sahiplenme olayı olmasın


https://www.youtube.com/watch?v=_vazv1hzBqc&t=608s 
bu benim videom su kaplumbağası hakkında bilgiler veriyorum bu videoya bir bakarmısınız akvaryumumda hatta varmı kaplumbağam sağlıklımı ?


https://www.youtube.com/watch?v=uxXQYHA1X44
bu videomda da akvaryumu değişiyorum yanlış anlamayın amacım reklam yapmak değil sadece bir hattam varmı bunu öğrenmek istiyorum


2. attığım videomda akvaryum dağınık kaplumbağam her yeri dağıtıyor ama videonun sonuna bakarsanız akvaryumumun normal halini görebilirsiniz
 
Cvp: Kaplumbağam hastamı ?

Cem bey sanırım bu gün meşkulsünüz en son 8 saat önce girmişsizi fakat bu lambanın indirimin bittmesine 3 gün kalmış umarım sizden haber alırım
 
Kotam azaldığı için fazla giremiyorum. Misafirlerimde var. Videoya şu an bakamam. 25’inde yenileniyor. O zaman unutmaz isem bakarım. Kusura bakma.

İlk durum için kesinlik yok. Hayvan yeni gelene tepki de gösterebilir uyumda sağlayabilir. Bu karakterine bağlı ilk başta koklayıp takip edebilir ilgiyi kaybederse kabullenme olasılığı yüksek. Karşılıklı birbirlerinin dışkılarını yerlerse bu kabullenme süreci için son noktadır benimsemiştir.

Kabullenmez ise bu kısa sürede belli olur. Bir hafta içinde yoklama ve saldırılar başlar. Bu diğer hayvan içinde geçerli sadece akvaryuma ilk giren daha avantajlıdır. Farklı ortamdan gelen ilk başta bocalar.

Ampul uygun %5 uvb içeriyor. Sanırım kompakt değil sadece uvb var. Uva yok. Uva ile ilgili bilgi yazmıyor. Isıtma lambası da kullanacaksın bu uva kadar olmasa da metabolizmayı canlı tutar.
 
Cvp: Kaplumbağam hastamı ?

teşekkür ederim Cem bey bu kadar yoğun olmanıza rağmen cevap verdiğiniz için ekstra teşekkür ederim kavga edip etmemelerinden endişe etmiyorum böyle bir durum olursa ayırırım fakat benim endişem yaşam alanının küçülmesi yaşam alnı küçüleceği için rahat etmezler diye düşünüyorum
 
Hayvanlar sağlıklı biçimde büyür ise bir senede iki katına çıkabilirler. O vakit alan darlığı olacak sürekli yüzerken karşı karşıya gelecekler. Tabi kirlenme süresinin kısalığı da seni yoracak. Kısmi su değişimi çare olmayacak her seferinde genel temizlik yapmak zorunda kalacaksın. Özellikle idrara bağlı amonyak seviyesi artacak bu ayrıca koku da yapacaktır.
 
Cvp: Kaplumbağam hastamı ?

suyu değiştirmek sıkıntı değil beni yorması da önemli değil ben su değişimi yaparken çok eğleniyorum yani benim tek istediğm şey onlara kaliteli yaşam sunabilmek anladığım kadarıyla yaşayabilirler fakat bir süre sonra gelişecekleri için alan daralıcak yani eş alırsam 6 ay sonra yeni akvaryuma geçmeliyim


peki eş almazsam ne olur ? eş almazsam kaç yıl-ay bu akvaryumda durabilir ?
 
Hayvan zorlasan 7-8 cm arası iken yenile. Yenileme süreci bir miktar uzar ise 9 cm’yi geçmesin. Hayvan sağa sola gide gele başı döner artık. Ya tabanda oturur yada yukarıda birşeye tutunup bekler. Sağlıklı gelişim içinde uzun uzadıya yüzmesi lazım.

6 ay öngörülebilen süre hızlı da büyüyebilir, hastalanıp boy uzaması da durabilir. Boy esası önemli olan.

Eş konusu kısmet, dişi de çıkabilir erkekte.
 
Cvp: Kaplumbağam hastamı ?

Cem bey konuyla alakasız olacak ama kaplumbağamın kabuğunun yarısından fazlası beyazladı ve geçmiyor araştırdığım takdirde d vitamini eksikliğini buldum ne yapmalıyım uzun süre boyunca uv ampülsüz kaldığı içinmi bu gün sipariş verdim
 
Resmini göreyim bakalım bir. D vitamini eksikliğinden kabuk beyazlamaz. Ya kireç, ya mantar ya da ısıtma lambası çok yakınsa pigment solmasından oluşur. Yani bu üçünden birisi.

Bir de eski plakalar katmanlaşıp üstüste biner ve açılmaya yüz tutarsa matlaşır. Bu da pigmentli yüzeyi yani deseni bulanıkmış gibi gösterir.
 
Cvp: Kaplumbağam hastamı ?

birde Cem bey Aklıma şu soru takıldı UV ampüle beraber ısıtıcı ampul kullanıcam sizin dediğiniz gibi fakat ısıtıcı ampül yani bakalarda satılan ampül sizin dediğiniz ölçek de almıştım 52 W bunları yan yana kullanıcam UV ampülümü patlatmaz demi ısıdan dolayı ısıtıc lambanın UV ampülü patlatmasından korkuyorum yan yana olacakları için





resimler bunlar bu arada beyaz lekeler suda daha net gözüküyor


birde ısıtıcı lambanınyaptığını düşünmüyorum çünkü akvaryumun durduğu yer sıcak olduğu için zaten kuru alan 31-32 dereceyi görüyor kış aylarında kullanıyorum ampülü
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Videoya bir yerde wifiden baktım. İlk olarak tabandaki bütün beyaz taşları çıkar. Hayvanın kumu eşeleyip vakit geçireceği yer yok. Kumluk alan lazım. Büyüklerden de fazlalık yapan var ise çıkarabilirsin.

Şimdi videoya gelelim. Res yani red eared sliderların diğer bir ismi singapur kaplumbağası olsa da esas yeri abd’nin güney eyaletleridir. Daha sonra ticari amaçlı üretim için singapura getirilmiş buradan dünyada dağıtılmaya başlamış ve bu isimle anılmıştır. Bugün bulgaristan da dahi üretme çiftliği kurulmuş oradan bavullara doldurulup getiriliyor. Böylece fire fazla olmuyor.

Kabuktaki hadise D vitamini ile alakalı değil. Resim net değil ama kabuktaki durum plaka açılımına bağlı matlaşma var. Altına kireçte dolmuş gibi görünüyor.

Üreme yaş ile değil boy ile alakalıdır. Her hayvan yaşına göre aynı boyda olmayabilir. Ben bakımsız ortamda yaşamış 5 yaşlarında iki hayvan sahiplenmiştim. Kabuk boyları 5 ve 6 cm idi. 3 senede 20 cm’ye geldiler.

Erkekler cinsel gelişim süreci sonrası cinsel eğilim gösterselerde 15-16 cm kabuk boyunu geçince; dişiler ise 18 cm sonrası başlamakla birlikte yavru alınacak yumurta yumurtlaması 20 cm kabuk boyu üzeridir.

Yumurtlama alanı takriben 15 cm veya daha fazla derinlikte 1-3 cm kalınlıkta silis kum olabilir. Daha incesi eşilmeyeceği gibi hayvan yumurtayı kırıp yüzeye çıkamaz. Kum kuru olacak. Yumurta ıslanırsa çürür. Üzerindeki sıvı yumurtayı korur. Su temas etmiş yumurta işe yaramaz. Bu üreme işi detaylı ve uzun bir konu üretme işi o kadar basit birşey değil karar dişidedir istemez ise hayatta çiftleşmez.

Bu videoda hata çok hepsini tek tek yazamam ama biraz daha araştırma yapman iyi olur. Özellikle anasayfadaki konu başlıkları içinde öne çıkan konular başlığı içindeki konuları oku. Diğer sitelerde hatalı yaklaşımlar var. Bir de www.turgaybora.org sitesini incele. Turgay abi duayenimizdir. Faydalı olur. Özellikle üreme konusunda görsel olarak kendi hayvanlarını detaylı anlatmıştır.

Birde anlatırken başka örneklere fazla değinme izleyenleri bunaltabilir. Ya kısa geçiş yap yada anlatma. Uzun videoyu da izlemezler. Her konuya kendi içinde video oluştur. 16:55 çok. Mesela ağız konusu gibi; ağızları kıkırdak yapıdadır. Yavru iken yumuşak olduğu için ilk dönemler yumuşak yem yemeliler buna uygun olan sera raffy P ve gammarustur. Yalnız raffy P’deki yem nemi kaybederse sertleşir. Buna dikkat edilmeli. 6 cm kabuk boyu itibariyle gaga sertleşmeye çene kasları güçlenmeye başlar. Gammarustaki kitin maddesi kıkırdak yapıyı güçlendirir. 6 cm itibariyle eheim yada tetra reptomin ile ot türevliye alıştırma yapılır. Jvl agil alınır. Bu yemde kemik, kas ve kıkırdak doku geliştirici lizin amino asidi vardır. En sert yemlerden biridir. İlk başta zorlanacağı için ağzına sığacağı oranda ufaltmak gerekiyor. Sonrasında kırıp yiyerek çene kasları ve kıkırdak yapıyı güçlendirir sonrasında her yemi yiyecek hale gelir.

Hayvan amfibik olsa da suya özgü canlı olduğu için sudaki hareket kabiliyeti yüksektir. Karaya sadece dinlenme amaçlı çıkar. Erkek hayvanların ön tırnakları uzadığı için bunlar karaya uygun olmadığından birbirine geçer. Yürümesini kısıtlar.

Kabuktaki desenlerin cinsiyetle alakası yoktur. Bu da detaylı konudur.
 
Geri
Üst