Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Üye Ol!aradım ellerinde 52 w halojen ampul oldugunu ama buzsuz cam olduğunu söylediler. emin olamadım dediğim gibi şimdi ihtiyacım yok ama camın direk şeffaf olması gözlerine zarar vermez mi ?Led ısıtmaz. Halojen yada filamenli olacak. Gece ampulleri 40 watt filamenli.
Gündüz ampulünü birkaç tane alıp yedekle.
Özdemir elektrik.
bilmiyorum şuan alıp ıncelersem ölçüm yarını bozarım ama cama 5 cm kıskaç yeri öyle altına kadar tutuyor.Evet onu unuttuk. Lambanın mandalı ne kadar açılıyor.
Sağolun önerinizi dikkate alicamAkvaryum üstü camdan kuru alana geçtiğiniz zaman suyun yükselmesiyle beraber kaplumbağalar bu kuşağa tırmanabiliyor. Akvaryum üstü kuru alan yaptırdığınızda eğer kaplumbağa kuşaklara tırmanabilecek kadar büyükse oraları mukavva karton benzeri bir şeyle kapatmak iyi olabilir.
Benim kaplumbağam gece tırmanmıştı ama akvaryumun üstünde tahtadan bir yükselti olduğundan dolayı kaçamamıştı.
Ekli dosyayı görüntüle 3377
Su ile kuşak arası 9-10cm yükseklikte.
Mandallı lambayı dediğiniz gibi bantla cama sabitleyebilirsiniz fakat sağlam olmasına dikkat edin. Mandallı lamba kuru alana, kuru alandan da suya düşerse ampul suda patlar ve cam parçaları suya dağılır.
Teşekkür ederim. Ölçerim yarın. Bir sey sormak istiyorum belki sürekli bu sorular sıkabilir ama aklima takılıyor hayvanin 30 35 cm suda yuzmesi icin yarim saate alisir dediniz ama ilk sayfada akciğerleri baski altındaysa nefes kapasitesi zor olur demiştiniz. Yüzdükçe nefesalma kapasitesi artar değil mi?El yakmayan sıcak suya tuz atıp erit ve bunları içine atıp birgün beklet. Metilen boyar.
Plaka atılmaları onlar mantar yok hayvanda.
Altbağasında sıkıntı yok. Hayvan büyüyor. Hayvanın boyunu ölç. Ayda 0.5 ila 1 cm büyüme normaldir. Hayvan büyüdüğü sürece sağlıklıdır.
Lamba işini haftasonu inceleyip nasıl olması gerektiğini yazarım. Bu ara yoğunum sakin kafa bakayım.
Teşekkür ederim. Büyük akvaryuma geçildiğinde kabugundaki sekil ve alt kisimdaki hafif bölge eğikliği hayvan büyüyüp geliştikçe toparlar değil mi?Yavru bir hayvanın akciğer kapasitesiyle yetişkin bir kaplumbağanınki bir değildir. Aynı şekilde sığ suda yaşayan hayvan nefes tutma ihtiyacı duymadığı için başlarda zorlanır. Bu kısa süreli panik havasında geçer hayvan derin suya girdiğinde yukarı aşağı hızlı iner çıkar, sonra alışır. Bu hayvanlar için hiçbirşey yapılamaz değildir. Zamanla adapte olurlar.
Yavrular başlarda su yüzeyinde birşeye tutunarak burun dışarıda uyur. Zamanla orta kademelere ve daha sonra tabana inip birkaç saatte bir yüzeye çıkıp nefes alarak su içine iner. Yetişkinler ise vücut kapasitelerini profesyonel şekilde kullanmayı bilir. Enerjilerini kontrol edebilirler. Tek nefesle geceden sabaha kadar nefes almadan su altında uyuyabilirler. Yinede hangi yer ve uyuma biçimi hoşlarına gidiyorsa o şekilde uyurlar.
Aşırı yeme, akciğer enfeksiyonu ve organların olduğundan hızlı gelişip büyümesi, kabuğun içeri çökük bir yapıda olması nefes tutabilme kapasitesini randımanlı kullanmasını etkiler.