Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Üye Ol!Kalan kumu bez ile alırsın.
5-10 dakika durmayla filtreye birşey olmaz.
Malzeme basit düzende lav taşı yada sustrat kullanmıyorsun. Filtre uzun zaman geçip kirlenmediyse misal ilk ay. Sadece ilk sudan bir miktar kovaya alıp sonra fişi çekip akvaryuma tak. Hayvan tek fazla kir olmaz. Su sararmaya başladığı zaman filtreyi normal musluk suyu ile yıkayacaksın. 1 saatlik elektrik kesintisinde de kovaya bir miktar su al. Su berraklaşacak kadar.
O paspasi kullaniyorum parça var. Ama kisa kalabilir o vakit birlestirmek icin taban kısmında da cok az bir bant kullanırım. Yada plastik kelepce takarım.Damacanınayı suyla çalkala yada 5'lik 10'luk petşişe su alıp şişeyi kullan kaldırması kolay olur.
Çift taraflı bantla yapıştır kirlenince sökmesi kolay olur. Yapay çim petrol artığıdır onu alma. Benim kullandığım paspastan al. Kuru alan bölümüne konu açıp resim atmıştım.
Seramiği şimdi almiycam ama euro star marka olucak. Tamam sicak su koymam.Başka bir kum karışması olabilir onları al demiştim. Beze bula ve al. Zaten suyu komple aldıktan sonra kalanı beze emdireceksin.
Devitten sonra kuru temiz bir yere koy beze birşeye gerek yok.
Hortumu yıkadıysan birşey olmaz.
Boruyu hafif çektir kıskaçtan çıkmıyorsa tamamdır, dönmesi önemli değil. Vantuzun camı kavraması önemli. Camdan kurtulursa tehlikeli.
Sıcak suya koyma tavını bozarsın. Lastikler taze.
Karbon eski karbonsa zaten sudan geçecek. Islak kuru farketmez. Yeni karbonun yıkaması farklıdır biraz pistir.
Seramiği yıka koy. Boşlukları dolduracak kadarını artan kalsın. Seramik filtrenin orjinal seramiği gibi mi yoksa sinterlenmiş seramik mi?