Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Ölüm kaplarindan akvaryuma

Bugün ilk defa kuru alanda agzini acti kapadi sadece 1 kez öyle kuru alanda sürekli acip kapatmadi yada 1 kere acip agzi acik kalmadi. Sadece 1 kere acip kapattı. bir hastalik işareti mi baska bir sorun yok şuan yemini de yiyor iştahı da var . Hasta olsa yem yemezdi diye düşünüyorum. Alt kabukta da herhangi bir hastalik belirtisi yok. korktum bir cevap verirmisiniz? Lütfen
 
Yumuşak ve ince plakaları yemesinde sorun yok bu kalsiyum içerir. Faydalıdır. Sert ve büyük olanları yemesin.

Çene altı sürekli şişer ve iner, su içi su dışı farketmez sürekli oynatır. Bu bölge hayvan için radyatör görevi görür. Bu kısımda yoğun biçimde kılcal damarlar vardır. Bu bölgeyi oynatıp hareketlendirerek dışarıdaki ısıyı vücuda gönderir ve vücudu fazla ısındığında da sıcak kanı bu bölgeye gönderip serinleterek tekrar vücuda yayar. Gerektiğinde ağzını açarakta serinletir. Bu sistem tüm sürüngen gruplarında böyle çalışır.

Hayvan ağzını esnetmiş yada esnemiştir.
 
Bir kac saattir ara ara Gece suda baloncuk çıkartıyor onlari yem sanip isiriyor mu patlatiyor mu ne haliyle gece olunca biraz ses çıkıyor. gözlemledigim kadari ile hapşırma olsa baloncukları yemeye çalışmazdı diye düşünüyorum daha dogrusu hapşırma sesi tam nasil emin degilim bilmiyorum kaplumbağada hapsirmada baloncuk çıkarmi onu da bilmiyorum. Gece bu saatte yaziyorum ama umarım görürsünüz. Ciddi bir belirti mi üşüttü mu yoksa oyun mu oynuyor emin degilim. En son bir kac hafta önce yapmıştı boyle bir şey 1 2 gun sonra birdaha yapmadi ama simdi yine olunca emin olamıyorum.
 
Hayvanın birşeyi yok. Kaplumbağalar üşütünce hapşurmaz. Ya burunlarından sümük akar ki bu bronşittir. Üşütmüşse halsizleşir. İştah kesilir ve uzun süreli kuru alandan inmek istemez. İleri safhada geceleri de durur.
 
Peki bu sesli baloncuk niye oldu emin olamadim. Birde kuru alanda bazen çıkıyor 1 2 saat inmiyor. Sorun olur mu bazende 2 saat duruyor nadiren de bazi günler 3 saat duruyor belki inip çıkıyor farketmiyor olabilirim. arada kabugunun icine giriyor yön değiştiriyor kuru alanda dolaniyor bazen lambanin yanında duruyor lambanin 5 10 cm yanında o zaman usutebilir mi ve lamba acik olmasina rağmen öğleden sonra cikiyor genelde .
 
Kuru alandan suya indi. Yaninda ben vardim rahatsiz olunca indi sonra Kuru alana tekrar ciktiktan 5 dk sonra felan ağzını acti kapattı yine sorun yok degilmi? Hayvan kurualanda iken bazen gozlerini kapatıp 1 saniye sonra acıyor icme suyu damlatmaya calisincada kaçıyor. Sabit durmadigi icin devit uygulamasını yapamıyorum. Kuru alanda gunde 5 6 saat kalsa hastalik belirtisi sayilir mi? yada bu 5 6 saati aralıksız kuru alanda geçirmesi bir sorun mu ? Hasta ise nasil anlasilir istahi kesilince mi bir sorunu var diyebiliriz.
 
Son düzenleme:
Hayvanda birşey yok. Kuru alanda kendini korumaya alacak kadar da yetişkin. Sıcaktan bunaldığında yön değiştirir yada kafasını kabuk içine çeker. Yada suya iner. Hayvan yağ bağladığı için kolay kolay üşümez.

Yetişkin hayvanlar kendilerini ısıya karşı korumaya almayı bildiklerinden istediği kadar durmasında bir sakınca yok. Yeterki lamba mesafesi uygun ısı değerinde olsun. Olduğundan yoğun ısı olursa bu hayvanı etkileyip mayıştırır.

Sağlıklı hayvan uyku amaçlı durmuyorsa o kadar süre kuru alanda kalmaz. Yaz aylarında bazıları gece çıkıp kuru alanda sabaha kadar uyur.
 
suda uyuyor ama kuru alanda bazen 4 bazen 5 saat vakit geçiriyor ara ara inerek. bazende aralıksız 2 saat kalıyor .uyku dışında o kadar kalmaz dediniz ama toplamda 4 5 saati buluyor bir sorun var mı biliyorum baya soru sordum ama. 3 buçuktan beri suya inmedi bugün mesela. çıkıp 4 saat inmezse hastalık olarak mı algılayım yoksa boşa mı panik yapıyorum.
 
Boşa vesvese yapıyorsun hayvan sapasağlam birşeyi yok. Alanın keyfini çıkarıyor.
 




https://urun.n11.com/ic-filtre/sobo-wp-1301f-akvaryum-ic-filtre-600-lth-P451595610


bütçem dahilinde temin edeceğim malzemelerin listesi kontrol edebilir miyiz?

iç filtre için zeolit elyafı ilk kurulumda temin edemeyebilirim belki iç filtreyi de ilk kurulumdan bir kaç hafta sonra temin ederim . ozamana kadar elimdeki filtre yeterli gelir mi ?

14 cm suda hayvan 30-35 cm suya hemen alışır mı ? boğulma tehlikesi olur mu dinlenme amaçlı tünek koyucağım.

kuru alan akvaryum içi olucak pvc boruları ile yapılan kuru alanlara denk geldim onlardan yapabilirim. eğer hemen yapamazsam şuanki kuru alanı çift taraflı bantla akvaryuma sabitlesem olur mu ?

yer sıkıntısı çekiyorum nerye koysam akvaryumu emin olamıyorum salona koysam salon sadece akşamları kulllanılıyor yemek için. gündüz kapısı felan kapalı orda olsa ama ışıklar 12 de kapanıyor en geç .akvaryuma örtü sermeyi önerdiniz örtüyü örtsem boğulma tehlikesi yaşar mı aşırı karanlık olmaz değil mi ? salonu gece havalandırırım.

şuan koridor kısmında evi anca gece havalandırıyorum. üşütme vs yaşamasın diye. uzun vadeli olmaz yaz geliyor ne kadar kapalı tutabilirim kapıları.

bir odaya koyabilirsem koyucağım ama alanım yok bilmiyorum çalışcam bir yer için. ama son çare salona koyarsam yapmam gerekenler nedir ?eğer koridor kısmında kalsa üşütmemesi için akvaryumun üstünü kapasam nasıl olur kuru alan kısmını.
anlıyacağınız baya bir endişelerim var bir fikir felan verseniz teşekkür ederim.
 
Sera elyafa gerek yok daha ucuz bir marka al. 100 gramlık yetmez zaten.

Sera crystal clear kullanacaksan tane hesabı satılıyor kutu değil. Bundan yeterince alırsan. Normal elyafa hiç gerek kalmaz.

Elindeki filtre ne idi? Yeterince güçlü ise yeniyi alana kadar sera crystal ile açığı kapar.

Suya bırak gitsin hiçbir şey olmaz, yarım saat kadar hızlı yüzer. İner çıkar, durulur sonra akvaryumu keşfe başlar. Alışır.

Çift taraflı bant su içinde tutunabiliyorsa olur. Şayet tutarsa markasını yaz. Arkadaşlarda faydalansın.

Salon fazla hareketli değilse olur. Örtü gergin olduğu sürece sıkıntı olmaz. Suya düşerse hayvan sudan çıkacak yer bulamaz. Kenarda bir hava boşluğu olsun.

Oda kapıları fazla hareket olmadığı sürece açık durabilir. Salonda koku yoğunlaşmasın. Havalandırmada hayvan sürekli su içinde durmalı. Yaz ayı da olsa pencereyi daimi açık bırakmıyoruz. Havalandırmada hayvan su içinde dursun.

Koridor alan darlığı nedeniyle olmaz. Temizlik vs. geniş alan lazım. Bir de gün ışığını görmeli.
 
kuru alan malzemesini 2 parca kesmiştim olurda su içinde diğer parca kayarsa diye iki parcayı biribirine iplik ile bağlasam olur mu ? yada silikon ile tabana mı yapıştırayım ama onun kurumasını beklemek felan hayvan kuru alansız kalır. yada o parçalar kaymaz değilmi üst üste koyarsam.
filtre resimdeki . örtü akvaryumun her tarafını mı kaplamalı?

birde ısıtıcı sanırım kabuğunu biraz zedelemiş bazı yerlerde sarılık var bunlar zamanla geçer mi
 

Ekli dosyalar

  • filtre.jpg
    filtre.jpg
    1 MB · Görüntüleme: 10
salonda ışık açık gürültü varken çıkıp kuru alanda uyumaz değil mi? farketmezsek üşütmesin . yoksa kuru alana gece çıkmazken yakmayımmı ?
 
Hırdavatçıdan küçük boy cırt cırt plastik kelepçelerden al. Bununla deliklerinden geçirip sık fazla kısmını kesip at. Hayvana bulaşmaması için o kilit kısmı tabana çevirip koyarsın.

Bu filtre pek iş görecek birşey değil ama yeni filtreyi alana kadar bunun içine sera crystal clear koyarak idare edersin.

Kalabalık ortamda kuru alana çıkmaz. Isıtmayı normal saatinde kapa. Gece çıkarsa 40 W renkli armut ampul alırsın.
 
filtreyi alıcam peki sera crystal ile birlikte amonyak giderici zeoliti de mi alayım?

bu ek 2 malzeme alınmazsa filtre süngeri tek başına yeterli olur mu?
 
Son düzenleme:
Zeolite sığmaz ona. Bu filtreye crystal clear yeterli olur. Maksat suyu biraz hareketlendirsin hava kabarcığı verip suyu kirden süzsün.
 
crystal clear kaç adet olmalı ? normal süngeri yeterli gelir mi tek başına 2 3 hafta kullansam extra malzeme almadan ? daha sonra crysatlden 5 tane alıp süngeri ile kulansam olur mu? duruma göre biraz fazla alabilirim.
demek istediğim malzemelerin hepsini aynı anda alamayabilirim o yüzden soruyorum.
 
Son düzenleme:
Filtre haznesi çapı ile crystal clear ölçüsü ne kadar bilmiyorum. Kaç tane yeterli gelir fikrim yok. Ama bu ürün yıkanarak defalarca kullanılıyor. Normal bir elyaf tek kullanımlıktır. Kirlenir atar yenisini koyarsın.

Filtre malzemelerinde önce iç filtreyi yenile bu şimdiki hiç yoktan idare eder. Filtrasyon anlamında verim sağlamaz. Bir noktadan alacağın filtrede iş görmeyecek sonrasında dış filtreye geçiyoruz. Ama ben ömürlük akvaryumda dış filtre alma taraftarıyım. Masraflı ekipmandır. Ara geçişli akvaryum değişiminde çöp olur.
 
Sobo 1301 filtre saatte 600 litre su temizliyor yaziyor 150 litrelik suya yeterli bir ic filtre olur diye alicaktim önerilmişti. Bu filtrenin mi filtrasyonu kötü?
 
4 wattlık olanı kastettim. Yukarıda resmi olan elindeki o değil mi?
 
Geri
Üst