Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Ölüm kaplarindan akvaryuma

O pembe kısım düzelir.

Hayvan güzel bir sisteme girdiğinde mutluluğu paha biçilmezdir. Yerinde duramaz.

Bu resimlerin durmasında sakınca yok. Kötü gösterecek bir durumda yok. Diğer arkadaşlar okurken edindikleri bilgilerle birlikte resimlere de bakarak fikir edinirler. Yani her resmi de silmeyelim.
 
bir şey sormak istiyorum kuru alan ısı ölçümü 28 29 derece olsa olur mu? zamanla ısı 31 32 dereceyi bulur mu? çünkü ölçüm yapılırken 31 32 dereceyi almak için ayarladığım mesafe 10 cm oluyor buda hayvanın kabuğuna çok yakın olucak kaldıkı başını ayaklarını kaldırdığındında mesafe kısalır daha fazla ısıya maruz kalabilir ve lambaya deyebilir. dün baya deneme yaptım çünkü.
 
Bu mesafe konusu 52 W altı güçteki ampullerde hayvan büyük ise sorun yaratıyor. Başını kaldırdığında mesafe hayvanın büyüklüğüne göre 2-4 cm kadar kısalıyor. Yetişkinler ısı çok geldiğinde önlemini alıyor. Ya yer değiştiriyor ya kafasını kabuğa sokuyor yada suya iniyor. Tek sakınca panikleme olayı yaşanırsa, kaçarken ampule yada lamba çanağına temasta bulunabilir.

Ölçümde dereceyi tabana koyarak mı, yoksa hayvanın sırtına gelecek hizada birşeyin üstüne koyarak mı ölçtün?

Yarım saatlik ölçümde yakaladığımız ölçü 32 derece olacak uzun vadeli yakımda ısı 35-36 derecelere çıkar. Biz sadece 32 ile mesafe ayarı yapıyoruz.
 
Kibrit kutusu koyarak ölçüm yaptım üst kabugu biraz yüksek olduğu için normalde 1 2 tane kibrit kutusu kullaniliyor ben 3ledim nolur nolmaz diye . 32 için yakin tutmak sıkıntı olabilir bir kacderece artiyorsa 29 da sabitleyim olur mu
 
30 derece altına düşmemen iyi olur, kabuğu yeterince kurutmalı ki plakalar açılmalı. Mantar yosun oluşmamalı. Sırt hizası itibariyle 12 cm mesafede konumlandırırsın.
 
iyi günler su kaplumbağası kuru alanda biraz fazla vakit geçirdi. suya giridğinde kabuğunda bir iki tane turunculuk gördüm galiba fazla kalmaktan kızarmış plaka attığında geçer mi yarın devit uygulaması yapıcaktım şimdi mi yapayım.
 
Böyle bir sey bir kac tane var
 

Ekli dosyalar

  • Screenshot_20210410-170156_Gallery.jpg
    Screenshot_20210410-170156_Gallery.jpg
    616.2 KB · Görüntüleme: 29
Bunlar açılan plakaların altındaki hava sebebiyle oluşan matlık. Sıkıntı yok.

Alttaki ve onun üstündeki adadaki plakalar yanlardan açılmış onları düz cımbızla bir yokla. Çıkacakmış gibi duruyor.

Deviti normal zamanında uygularsın. Hayvan şu plakalardan kurtulunca ferahlar.
 
teşekkür ederim zaten plaka çıkınca bir tanesi geçti . suyun altında görülüyor o turunculuk yada kızarma mı desem lambanın etkilediği belli o yüzden endişelendim. birde kuru alana yeterli ısı olmadığı zaman çıkmaz değil mi ? mesela lambayı kapayınca gece çıkarmı? o şeyleri görünce yükseltim mesafeyi biraz. kabugundan 14 cm yüksek şimdi . birde kuru alanda ne kadar durması hastalık işareti aralıksız yarım saat bir saat durması mı.?
 
Böyle bir görünüm endiselendirdi.oradaki turunculuk. Su üstünde belli olmuyor bunlar Birde kuru alanda arada gözünü kırpıyor ışık mi rahatsiz etti acaba?
 

Ekli dosyalar

  • Screenshot_20210410-191344_Gallery.jpg
    Screenshot_20210410-191344_Gallery.jpg
    479.6 KB · Görüntüleme: 17
bi şey sormak istiyorum bu konudan uzak salmonella hakkında sorucaktım bu hastalığa 1 kere yakalanııp atlattıktan sonra bir daha geçirme ihtimalimiz var mı ? yani bir kaç dikkatsizlik yapıp bir şekilde akvaryum suyu elimize veya ağzımıza deyse her seferinde mi bu hastalığa yakalanıyoruz.?
 
Lamba ısıtarak plakayı kurutur ve gerdirirerek açılmasını sağlar. Onun için mesafeyi olduğundan fazla yükseltme ısı gerekli.

Hayvan hastalığa bağlı halsizlik harici de keyfen kuru alana çıkabilir. Gece çıkıyorsa gece ampulü kullanılmalı.

Hastalıkta hayvan tam gün kuru alanda durur. Yetişkinlerin istediği kadar kuru alanda durması sorun değil. Su ihtiyacı duyarsa kendi iner.

Göz kırpması ısı yüzünden göz kapağının kuruması sebebiyle gerilip kaşınmasından. İleri durumda ayağını gözüne sürter. Böyle durumda tepeden göz hizasında varsa göz damlası yoksa temiz içme suyu damlatırsın ıslanır. Rahatlar.

Gözlerindeki siyah çizgi ışığı kırar ve yansıtır. Bu da ışığa olan hassasiyeti azaltır.

Salmonella bağırsak florasına yerleştiği için tekrar bulaşması halinde yine olur. Bu bağışıklık sistemi düşük olanlar için tehlikeli yani bebek ve yaşlılarda. Orta guruptakiler için antibiyotiğe bile gerek kalmayabilir. Ben etkisini öğrenmek için kendime bulaştırdım 3 günde ilaçsız düzeldim. Ateş her hastalıkta görülebiliyor. Bunun esas belirleyicisi ishal ve buna bağlı kramp şeklinde karın ağrısı.
 
kuru alanda çok durduğunda kabuğunda kızarma felan olmazmı?
akciğer enfeksiyonu başlangıcı diye şüphe ettim. sadece çok durdu kuru alanda yem yiyor kabuğu pembe değil. her ihtmale karşı yemine genta damlatsam gereksiz mi olur yoksa diğer belirtilerin hepsi mi olmalı.?
hazır su kullansam olur mu ? gözüne damlatmak için
bende yakalandım sanırım 1 hafta sürdü tüm belirtiler vardı. bugün elime değdi ve elimde açık yara vardı yıkadım bir daha olmaz umarım.
 
Salmonella ağız yada göz kanalı yoluyla bulaşır. El temasında elimizi sabunluyoruz o yeterli. Çok endişe edersen eline baticon yada kolonya sürersin.

Kabuk kızarmaz. Çok yoğun bir ısı vurursa pigmentler yanar kabuk yan kenarları gibi sararır plakalar atıldıkça düzelir pigmentli renk yerine gelir. Bu da 50-60 derecelerin üstüne çıkarsa, Gereksiz endişe ediyorsun hayvan sağlıklı. Sağlıklıyken antibiyotik kullanılmaz hayvana zarar verirsin.

İçme suyundan kastım temiz su olması şebeke suyu kullanma.

Pembelik gelişim belirtisi. Kılcal damarlarda kan hareketliliği kaynaklı, kılcal damarlar genişler. Griye çalan pembelik üşüme belirtisidir. Bizdeki morarma gibi.
 
Suyun altinda arada agzindan baloncuk çıkması normal mi bir sorun yok değil mi?
 
Bir sorun yok. Su kaplumbağaları oyun oynamak için ya da kuru alandan hızlıca suya atladığında ağzından baloncuk çıkartabiliyor. Bu baloncukları bazen oyun oynamak için yutmaya çalışıyorlar ve bazen de yem sanarak yutmaya çalışıyorlar.
 
Suya inerken ağzında kalan hava, ya da geğirme kaynaklı hava da olabilir. Hazımsızlık durumlarında hava çıkarabilirler.

Suda ağızdan çıkan her türlü hava kabarcığı bir sorun teşkil etmez. .
 
Nefes almak için su yüzeyine çıktığında alt gidisinin biraz sismesi bir sorun mu ?

Bazen plakasını yiyor gördüğümde alayim diyorum plakayi ama ben eldiven giyene kadar coktan yemiş oluyor.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst