Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yaşam alanı ile ilgili :)

Buseeeeeee

Yeni Üye
Katılım
18 Eki 2024
Mesajlar
5
5E0D52E0-E56D-481E-98F4-AF4B0EC4F0B4.jpeg
5E0D52E0-E56D-481E-98F4-AF4B0EC4F0B4.jpeg
Merhabalar. Akvaryumun çok büyük değil ısıtıcım 100 w sanırsam ve 30 derece ayarında tutuyorum su ısısına göre otamatik açılıp kapanıyor uygun mudur acaba ?
 
Foruma hoşgeldiniz

Akvaryumunuz ufak. Ömürlük akvaryuma geçmeniz gerekiyor. 100*50*60h ve 10 mm cam kalınlığında bir akvaryum olacak. Ara geçişli akvaryum düşünürseniz en az 80*35*50h ve 7 mm cam kalınlığında bir akvaryum alacaksınız.

Gereksiz taşların hepsini çıkarın. Suyu yükseltin. Sağlıklı gelişim için bolca yüzeceği boyca uzun, akciğer gelişimi için derinlik lazım. Önlerinde engel istemezler.

Tabana vitasand pro78 marka sarı silis kum alın. Bu hayvanlar eşelenip vakit geçirir. Altbağadaki eski plakaları ve bacaklarındaki eski derileri sürtünüp atar ve hazımsızlık çektiğinde yer ve bağırsaklarındaki olası parazitleri atarlar.

Isıtma lambası var mı?

Diğer köşedeki filtre mi?

Diğer konuyu sildim buradan devam edelim.

Su 28 derece sabit kuru alan ilk yarım saatlik ölçümde 32 derece olacak.
 
İltihap taşlaşmış. Kullanmaya devam edin. Göz içine işlediğine emin olana kadar 1-2 damla fazla damlatabilirsiniz. Damlattıktan sonra kısa bir süre yanlama tutun akıp gitmesin.

30 dakika kadar kuru yerde bekletin. Hava soğudu üstüne lambayı konumlandırırsanız iyi olur üşümesin.
 
Teşekkür ederim dediğiniz gibi yapıcam lamba sipariş ettim gelicek ısıtıcıda koydum suya umarım iyi olurlar. Sadece karades ile besliyorum başka bişey tavsiye eder misiniz
 
Hayvan 6 cm'yi geçmiş.

Tropical biorept W yemi alın.

Gammarus bitince dajana gammarus sticks yemi alın.

Tetra reptomin yada ahm turtle sticks yemlerinden birini alın.

Ek olarak omega one adult turtle sticks yemi de alabilirsiniz.
 
Bu bahsettikleriniz hepsini mi almam gerekiyor yoksa sadece şunu alsannolur dediğiniz bişey varmı ? Ve bunlar gördüğüm kadarıyla yeşil olan yemlerden iki farklı marka almıştım ve ikisinide yemedler karadese devam ettim bende
 
fcac814e-6839-43d5-80e8-fc7bb69fad55.jpeg
dediğiniz gibi kumu ekledim ama filtreyi koyamıyorum alttaki kumları çekiyor filte nasıl bişey yapabilirim acaba
 
Kuru alanı yükseltin su seviyesini arttırın filtreyi biraz yukarı koyarsanız direkt kumu çekmez o su zaten az akvaryum küçük olsa da en azından yüzebilsin hayvanlar
 
Geri
Üst