Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni akvaryum

Cvp: Yeni akvaryum

En kalitelilerini almışsınız tebrikler :) gerekli bütün malzemeler bunlar bildiğim kadarıyla

tamam doğru şimdi her birini yıka tozu pisliği gitsin. en alta micromec'i yay boşluk kalmasın. üstüne sünger ve elyaf koy bu alt sepet.

ikinci sepete elyaf, zeolit (boşluk kalmayacak şekilde yay.) sünger (yer kalırsa sünger ile zeolitin arasına yine bir elyaf)

üçüncü sepete elyaf, carbon (carbon fileli değilse file alıp içine koyacaksın, bunu iyi yıka siyah tozu çok olur ama yıkarken çok sıkma parçalanmasın.) üstüne elyaf ve sünger sonra kapağını kapa. elyafları ıslatıp koyacaksın. kuru iken şişkin olurlar. zorlanırsın. ıslandıklarında incelirler o zamanda boşluk olacağı için yerinden oynayıp yanlarında süzülmemiş suyu kaçırırlar.

filtrenin içine su doldurma her şeyi kurduktan sonra akvaryuma su giriş borusundan yani kapaktaki out yazan hortumun ucunda emip suyun diğer borudan gelmesini bekle o kendiliğinden dolmaya başlayacaktır. su out borusunda gözükünce fişi tak çalışmaya başlasın. ama önce o boruyu yerine yerleştir. sonra filtreye dolan su yüzünden eksilen suyu takviye yaparsın.

substrat 1-1.5 ay sonra karbon çıkarılıp aynı düzende onun yerine konacak. bundan sonrada temizlikten yana rahat edersin. şimdiden hayırlı olsun. açılış töreni yapıcak mısın ? kaplumbağalara önden bir konuşma ve akvaryumun önünde kırmızı kurdele makasla kesme falan.:smile: konuşma hazır "benim canımdan aziz sevgili yurttaşlarım, belediye başkanınız olarak, uzun ve özverili bir çalışma sürecinden sonra alt ve üst yapılar tamamlanmış olup işi nihayete erdirdik, yeni konutlarınız hayırlı olsun." :haha:

hayvanlardan alkış bekleme muhtemelen birbirlerine bakıp bu ne diyor tavırları içine girecekler. "yem verecek diye geldik kafa ütülüyor" :smile:

:haha::haha::haha: allah iyiligini versin cem sesli güldüm resmen zaten evdekilerde diyor acilis yapariz kurdele keseriz diye bukadar istekden sonra yapmazsam cok ayip olur :t65y:
Yardimlariniz icin ayri ayri cok cok tesekkür ederim filede aldim onun resmini cekmedim :) insallah sonuctan memnun kalirim bukadar kosturmaya yorulmaya deysin hadi bana kolay gelsin ama nezaman baslarim bilemiyorum :)

Yasarcan cok tsk ederim sonunda basardim haha

Hayırlı olsun ablacım mutlu ve yemiz şekilde yaşadın kaplumbağalar :)

Meryem, sende 4 sepet vardı bildiğim kadarı ile alttan ikinci yani micromech üzeri sepete zeolitin altındakine o bioball olan siyah plastikler varya onları koy. hemen üzerinede sünger koy. Sünger üzerinede ince tabaka elyaf koy. O sepeti öyle kapat. Bunu yapacağın için bence en alttaki micromech üzerine koyacağın süngerin üzerine elyaf koyma.

Bende emre abi gibi dusunuyorum birde zeolitin ve carbonun altina sunger ustune elyaf koyulsa daha iyi olabilir belki sungerle zeolit yada carbon arasina bir tabaka daha elyaf olabilir

Tesekkür ederim önerileriniz icin hepsini resim cekiyorum unutmayayim diye :) aynen dediginiz gibi yapicam insallah artik rahat edicem heyecan basti :)

Unutursan tekrar anlatırız Meryem, şaka bir yana evet hatırlatıcı önlemler her zaman iyidir. Tabiki daha rahat bir sistem olacak.

sepet 4 mü 3 mü ?

bende 3 sepetliymiş gibi yorum yaptım resimde 3 tane görünce.

o zaman alttan ikinci sepette bioballarda olacak meryem.

Hatta 600 de 4 sepetli sanirim

3 sepetli 400 du galiba

4 sepet 700'de başlıyor. diğerleri 3 sepet

600 bende var, 3 sepet.

Tetranın tüm modellerinin sepet durumuda anlaşılmış oldu, ne sepetmiş :)

Merhaba akvaryum hazirliklari basladi insallah bugün hersey tamamlanip yarinda kaplumbagalarimi icinde görücem filtreyi tamamladim fakat kapatmadan göstermek istedim yanlis birsey varmi diye bi bakin bakim ^^

En alt sepet micromecin tamamini doldurdum
mailto:/33agl6p.jpg

Ikinci sepette bioball sünger ve elyaf
mailto:/24pvrld.jpg

Ücüncü sepette elyaf zeolit elyaf sünger
mailto:/2webcwz.jpg

Dördüncüde ise elyaf carbon elyaf ve sünger
mailto:/2m64hzl.jpg

Buda toplu görünüsü acaba diyorum cokmu fazla koydum malzemelerden biraz yüksek oldu ama kapak kapaniyor

mailto:/2eewz84.jpg

En güzelini yapmışsınız filtre ağzına kadar dolu olsun kapak kapanıyorsa tamamdır Meryem Abla

Cok sagol ablasi cvp icin icim rahat devam edebilirim birsey daha sorsam filtrenin borularinin icindeki pislikler var cikmiyor ne yapabilirim sirke dökmeyi düsündüm yanlismi olur

Kapagi koyunca cok az tasicak kadar su koymalisiniz calistirmadan birde carbon ve zeolitin altina koyabilirsiniz sungeri uste degilde
Yanlis olur bir konuda fotograf eklemistim her musluga uyan basliklar var bunun bir ucunu borulara digerini musluga takip tazyikli su verirseniz pislikler gidiyor

Tsk ederim alisarp vallaha emre ve cem in söyledikleri sekilde yapiyorum o musluga takilani simdi nerden bulacamki esim calisiyor ve ben cikamiyorum Neyse belki o gelince yapar artik birtekelyaf üzerinde olabids icine koyayim ozaman heosi icinde kalsin off bir bitsede kurtulsam :( yoruldum daha simdiden

Geri