Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

150x80x70h= 840 lt ve diğer iki akvaryumum

Cvp: 150x80x70h= 840 lt ve diğer iki akvaryumum

bidonu yani damacanayı rampa üstünden çarptırıp dökersen kum kalkmaz.

berrak sende hayvan tek o açıdan ikinci filtreye gereksinmen yok.
 
Kum kalksın. Sorun olmazki. Hemen dibe çöküyor.

Bizim rampalara çarptırmak iyi olmuyor Cem. Çok yavaş boşaltmak gerekiyor. Taşlar hep etrafa sıçratıyor.
 
O zaman üstüne muşamba tarzı birşey sereceksiniz. Bu taşları yapması bir dert koruması bir dert.
 
Buraya abone oldum ama bildirim gelmemis.Simdi okudum yazdiklarinizi.


Bana gereken fiskiye aparati ayrica mi alinacak yoksa disfiltr icind mevcut mu?

Bir de su bosaltmak icin hortum lazim sanirim.

Baska eksik goremedim
 
Su bosaltip doldurmak icin hortum lazim kac metre almaniz lazim olcersiniz
Koctasta bir aparat var her musluga takip kullanabilirsiniz eve gidince resmini atayim
Su bosaltma isleminde oluyor tek sorun ama birkere agzinizla cektikten sonra sudan hic cikarmassaniz %80 ini cekiyor cikartinca tekrar almiyor suyu

Aynen fiskiye dedigimiz her dis filtre suyu veren aparat ic filtredeki fiskiye aparati gibi

Abone olma isinde aynen bildirim gelmiyor bende cozemedim o isi
 
Cvp: 150x80x70h= 840 lt ve diğer iki akvaryumum

kullanıcı paneli> bildirim ayarları>son şıkkı işaretleyeceksiniz.

su boşaltmada iki kişi lazım birisi bir ucunu akvaryumda tutacak diğeri öbür uçtan su gelmesi için hortumu emecek su geldiği anda o ucu tuvalete veya gidere bırakıp akvaryumdan kumu çekmeyecek vaziyette aşağıda tutup dipteki kirlerle birlikte suyu boşaltacak.
 
Cvp: 150x80x70h= 840 lt ve diğer iki akvaryumum

Abi yada soyle bir turk akli yaparsin
Mobilyanin ust kismina hortumu sikistir diger ucu koy balkona cek agzinla sonra git oooh dizini izle :)
 
Cvp: 150x80x70h= 840 lt ve diğer iki akvaryumum

işte o akvaryuma sıkıştırdığın uç kazara kayıp kuma yapışırsa kumuda boşaltır. onun da denemesini yaptım. yarım kilo kum tuvalete gitti. :smile:
 
Yalniz kastim e posta degil,kendi actiklarim disinda bildirim alamiyorum yorum gelince,web uzerinden.

Dedigin kisayolda maille bildirim var.Yada mobilden baktigim icin orada o var.

Akvaryum geldiginde yalniz olma ihtimalim yuksek.Ama zaten ilk temizleme olacagi icin,tek basima hallederim sanirim. Sonrakileri de annemle hallederiz.

Kum vb ilerleyen zamanda alacagim zaten. Suan hayati olan ve ilk kurulum icingereken seyleri hazirliyorum.
 
Cvp: RE: 150x80x70h= 840 lt ve diğer iki akvaryumum

cem' Alıntı:
O zaman üstüne muşamba tarzı birşey sereceksiniz. Bu taşları yapması bir dert koruması bir dert.

Taşta sorun olmuyor, maşallah çok sağlamlar. Ancak taşlardan su bir sıçrıyor sorma, bir sağa bir sola :)


Bildirimler bende de bazen öyle oluyor.

Kum konusunu beklet, nasılsa hallolur o.
 
Cvp: 150x80x70h= 840 lt ve diğer iki akvaryumum

Merhaba
Öncelikle tebrik ediyorum , şahane akvaryumlar hazırlamışsınız, nazar değmesin !!

Ben de geçen hafta sumplı yeni bir tanka geçiş yaptım ( 150x60x60 ) sizinkinin aksine kuru alan tankın içinde , kaçışı engelleyecek buhar camı var ,sipariş verdiğim UVB, UVA lambaları geldiğinde güneşlenme süresince kuru alan üzerindeki camı kaldırıp sonra tekrar koyacağım . İşin bu kısmına daha pratik bir çözüm arıyorum .

İlk etapta ayrı bir kap içinde bambu koymuştum ama su seviyesi biraz yükselmiş ve sanırım bambu suyu sarartmış, o yüzden çözüm bulana kadar bambuları çıkarttım Ayrıca sump'ın klasik sorunu olan su ve motor sesi ile ilgili akvaryumu yaptırdığım yer destek verecek, umarım çözülür.

Size asıl sorum ise taban malzemesi ile ilgili , pekçok yerde kaplumbağaların kumu yuttuğu ve bunun bağırsak sorunları yarattığı okudum ( herşeyi yutuyorlar :) ) Siz böyle bir sorun yaşadınız mı ? Kum temizlik açısından herhangi bir sorun yaratıyor mu ? Dip çekimini kumu havalandırarak mı yapıyorsunuz ? Ben dibe salınım yapmayacak fayans ve az miktar büyük çakıl , taş vs koydum sadece , ama eğer kum sorunsuz bir malzeme ise kullanmayı isterim.

Akvaryum yeni kurulduğu için su değerleri henüz oturmadı o yüzden müdahele edebilirm diye düşünüyorum.
(resim yüklemeyi beceremedim ^^)
 
Cvp: 150x80x70h= 840 lt ve diğer iki akvaryumum

Akvaryum icinede olan kuru alanlar hem yeterli olmuyor hemde alani daraltiyor, boyle kullanicam diyorsaniz plastik bir malzemeyle kuru alanin etrafina cit cekmekten baska cozum yok hatta disardan pleksi yapistirsaniz lambalarida takabilirsiniz

Yutmalari onlar icin daha iyidir sindirimi kolaylastirir arti derilerden kurtlulmasina yardimci olur, temizlikte ilk basta oturana kadar bir sure bulanir sonra gecer ayrica bunlar diski yer benim bildigim emre abi dip cekim bile yapmiyor bunun aksine cakil arasinda pislik biriktirir

Sump icin sesi tam onlemek imkansiz ama mobilya icine yalitim pedleri strafor falan konulur

Bambu cok sarartiyormus haklisiniz ama bu konudaki sorunuzu anlamadim
 
Cvp: 150x80x70h= 840 lt ve diğer iki akvaryumum

aslı hanım bambu suyu sarartır. bu salgısı mango kökü gibidir suyun pH derecesini düşürür bunu asidik salgı salgılayarak yapar. ama canlı olduğu için sürekli salınıma devam eder. mango bir süre sonra durur. bende aynı şekilde bambu kullanıyordum. sudaki sarartı ve topraksı koku ile başa çıkamayınca dün çıkardım. bambuyu kullanmayın.

motor sesi ürünün kalitesine göre artıp azalabilir. akvaryum tabanında kullanıyorsanız altına kum koyup cama iyi sabitleme yaparsanız titreşimi azaltıp sesi de azaltabilirsiniz.

bu hayvanlarda kullandığımız kum silis kumdur. bu kum faydalıdır. taneleri yuvarlak hacimli olduğu için zarar vermez. 0.5-1 mm kalınlıkları arasındaki ölçüler uygundur.

silisin faydası:
-alt bağasını sürterek alt plakaları çıkarmasına yardımcı olur.
-bacaklarındaki eski deri parçalarını sürterek çıkmasını sağlar.
-yediği kuru yemleri parçalamadan yutarsa kumdan yiyerek midesinde parçalama olanağı sağlar.
-kumu karıştırarak yem arayışı içinde vakit geçirip oyalanır. bu karıştırma esnasında kirleri de havalandırarak filtreye çekilmesini sağlarlar.
-bağırsaklarında parazit varsa onları atmasına yardımcıdır.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=13104&ad=vitasand-dogal-silis-akvaryum-kumu-800-gr-0-7-mm
silis kum ağır kumdur. dibine kir almaz kirler yüzeyde kalır. kalan kirler ya dip sifonu ile yada 2 mt bir hortum ile vakumlama yaptıktan sonra kum üzerinde gezdirilerek alınır. bu aşamada bir miktar kum kovaya çekilecektir. kullandığınız kova temiz olsun. kovaya çektiğiniz kirli suyu kumu dökmeden boşaltın. bir kaç defa az oranda su ekleyip çalkalayarak temizleyin. sonra kumu tekrar akvaryuma boşaltın. kum ziyanı olmaz böylece.

akvaryumun ölçüsüne göre 65 kg civarı kum alacaksınız. kumu 4 kg halinde el yakmayacak sıcak suda leğen içinde bulanıklık gidene kadar karıştırıp yıkayın. sonra kovaya alıp metilen mavisi dökerek en az 6 saat kadar bekletip her yerine nüfuz etmesi için arada karıştırın. sonra durulayıp akvaryuma alın. sump sistem olduğuna göre metilenli suyu çok iyi durulamalısınız. yoksa sumptaki bakterileri öldürür. tabana koyduğunuz taşlar vb sirkülasyonu önleyeceği için kirleri tutar. kumu aldığınızda çıkarın.
 
Cvp: 150x80x70h= 840 lt ve diğer iki akvaryumum

Yorumlarınız için teşekkürler, 65 kg kumu arındırma ve ekleme kısmı biraz gözümü korkuttu ama kafamda iyice planlayıp uygulamaya geçeceğim.


Su sararmadan önce ve sarardıktan sonraki hali :noexpression:
mailto:/j76xz6.jpg
mailto:/346sygx.jpg
mailto:/2viply8.jpg
 
İyi işiniz var. Ben dün 4 damacana su değişip ekledim. Hala hafif bir sarılık var. Zamana bıraktım. Kısmi değişimlerle gidermeye çalışacağım.

Bambu ile birlikte küçük taşları da çıkarın kuru alan lambasındaki ampul ısıtabilir nitelikte mi ? Biz genel olarak 60 W armut ampul kullanıyoruz ve bulabilirseniz camı beyaz yani soft olsun. Sarfiyatsız veya düşük wattlılar işinize yaramaz yeterince ısı vermez.

Su değişiminde kullanağınız su arıtma sisteminden çıkma veya içme suyu değilse yani normal şebeke suyu kullanıyorsanız içinde klor vardır. Bunu bertaraf etmek için damacana suya doldurup kapağı açık ama toz girmeyecek şekilde 2 gün bekletip klor uçtuktan sonra akvaryuma eklenmelidir.


Klor metilen gibi sumptaki doğal döngüye yardımcı bakterleri öldürür.
 
Cem abi kolaylik olsun diye oyle demis yeterince buyuk kovalar varsa daha zahmetsiz olur ben bir kovada 40 kg kum yikadigimi bilirim

Birde kompak UV alacaksiniz uvb orani %5-6 olsun
 
Cvp: 150x80x70h= 840 lt ve diğer iki akvaryumum

Beğeniniz ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Akvaryumunuz iki hayvan için çok iyi. Hızlıca konulara gireyim.

Bambuları çıkartmaya gerek yok. Su seviyesini bu şekilde ve bu vazo ile tutunca bence gayet güzel oluyor. Aynı sistemi bende denesemmi diye düşünmedim değil şimdi.

Kuru alan gayet iyi olmuş. Rampa rahatsız etmiyorsa, kolay çıkabiliyorlarsa bu şekilde uzun zaman kullanılır. Rampa sabit duruyor değil mi? Yani alt destekleri var mı? Sallanırsa hem kopabilir hemde sabit olmaması çıkma isteklerini olumsuz etkiler. Ancak ışıklandırma işini hallederken ısıtma lambasının rampaya daha yakın lmasını sağlamalı. En sevdikleri yer suya yakın oldukları taraftır.
İleride üste kuru alan yapılırsa şu ankide zaten su içi dinlenme yeri olurki şimdi gayet iyi.

Taban konusuna gelirsek. Dipteki çakıl, kaya, fayans ne varsa çıkartılmalı. Bu akvaryuma 75 kg 0,7 mm doğal sarı vitasand silis kum almalı. 25 kg olan paketten 3 adet almak uygun olacak. Juen petteki ufaklardan daha hesaplı olur. Ancak vitasandın kapalı poşetinde olmasına dikkat etmeli. Ben o şekilde aldım. Kum konulduktan sonra doğal büyük kayalardan bir kaç tane konulabilir. Sudaki kirlenme fayansların altına giden dışkılardan da kaynaklıdır bence.

Sump sisteminde hangi malzemeler var bilirsek değerlendirmiş oluruz. Eksik vs var mı diye.

Akvaryuma güzel irice bir mango kökü almalı. Hem üzerinde gece dinlenirler hemde altına girip kaşınırlar. Kum ve kök gibi ürünleri iyice steril edip öyle koymalı akvaryuma.

Bu arada hayvanlardan biri yellow belly, diğeri res mi? Yaklaşıl 14 cm boydalar galiba. Beslenmeleri nasıl?


Bu arada su komple değişecekse doğrudan su doldurup su düzenleyici ile denge sağlanabilir. Tabi bu esnada ve ısı oturana kadar hayvanlar başka yerde akvaryum suyunda bekler.

Gerisini anlatmışlar.
 
Cvp: 150x80x70h= 840 lt ve diğer iki akvaryumum

vazoyu telden farkedememişim vazo içinde duruyorsa çıkarmaya gerek yok. emre 75 kg silis çok olur. 12 cm katman yapar.
 
Nasıl olur taban 150x60. Benimki 150x80 taban, 100 kg kum var. Tekrar hesaplasana yanlış yapmayalım.
 
Cvp: 150x80x70h= 840 lt ve diğer iki akvaryumum

Önce ışık konusuyla başlayayım, aşağıdakiler, sipariş etmiştim, sanırım Cumaya kadar gelirler.
EXO TERRA REPTILE UVB100 COMPACT 13W 5.0 UVB
JBL REPTİLSPOT HALO 28 WT 2650K IŞIK + ISI

Son mesajları yeni gördüm, Juenpetten ufak paketlerden 65 Kg silis siparişini vermiş bulundum .

Tanktaki su anlayamadığım bir şekilde yükselmiş ve vazonunun boyunu geçmiş, suyun sararması o şekilde oldu, Elimde tankın yüksekliğini aşan başka bir vazo var, su girme riski sıfır olacak. Kum olayını hallettikten sonra o şekilde koyacağım bambuları.

Rampa sabit , kuru alan kısmı çıkarılabiliyor.Lambalar geldiğinde tavsiyenizi uygulayacağım.

Sumpta en alttan başlayarak karbon, biosünger, seramik ve elyaf var.

Kapluşların biri RES diğerinin türü melez bir RES sanıyorum , tam türünü bilmiyorum.
Beslenmeleri JBL/Sera vs.. gibi markaların kaplumbağa yemleri + yeşillik .

Mangoyu daha önce bitkili akvaryumlarda denemiştim ve ne kadar kaynatsam ve suda bekletsem de suyu sarartmaya devam etti. Sararmanın önüne geçecek bir tavsiyeniz varsa uygulayabilirim.

Sanırım suyu komple değiştireceğim , o arada eski akvaryumlarında bir müddet bekleyecekler ( 80x40x30) .

Klorun uçması için su bekletme konusuna gelince elimde 1 adet 20 lt bidon var ama bu yeter
siz sanırım. Büyük tankı olanlar ne kadar su bekletiyor acaba ?? Ve tabii nerede ?
 
Geri
Üst