Cvp: 150x80x70h= 840 lt ve diğer iki akvaryumum
Merhaba
Öncelikle tebrik ediyorum , şahane akvaryumlar hazırlamışsınız, nazar değmesin !!
Ben de geçen hafta sumplı yeni bir tanka geçiş yaptım ( 150x60x60 ) sizinkinin aksine kuru alan tankın içinde , kaçışı engelleyecek buhar camı var ,sipariş verdiğim UVB, UVA lambaları geldiğinde güneşlenme süresince kuru alan üzerindeki camı kaldırıp sonra tekrar koyacağım . İşin bu kısmına daha pratik bir çözüm arıyorum .
İlk etapta ayrı bir kap içinde bambu koymuştum ama su seviyesi biraz yükselmiş ve sanırım bambu suyu sarartmış, o yüzden çözüm bulana kadar bambuları çıkarttım Ayrıca sump'ın klasik sorunu olan su ve motor sesi ile ilgili akvaryumu yaptırdığım yer destek verecek, umarım çözülür.
Size asıl sorum ise taban malzemesi ile ilgili , pekçok yerde kaplumbağaların kumu yuttuğu ve bunun bağırsak sorunları yarattığı okudum ( herşeyi yutuyorlar

) Siz böyle bir sorun yaşadınız mı ? Kum temizlik açısından herhangi bir sorun yaratıyor mu ? Dip çekimini kumu havalandırarak mı yapıyorsunuz ? Ben dibe salınım yapmayacak fayans ve az miktar büyük çakıl , taş vs koydum sadece , ama eğer kum sorunsuz bir malzeme ise kullanmayı isterim.
Akvaryum yeni kurulduğu için su değerleri henüz oturmadı o yüzden müdahele edebilirm diye düşünüyorum.
(resim yüklemeyi beceremedim ^^)