Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbagam,yumurtlama belirtileri ve mutlu son

Cvp: Kaplumbagam,yumurtlama belirtileri ve mutlu son

abi haklısın var ama o vakit geldiğindede hiç olmayacakmış gibi geliyor bana.. :(
 
Cvp: Kaplumbagam,yumurtlama belirtileri ve mutlu son

cem' Alıntı:
yapı marketten alacaksın. sista akvaryum silikonu veya başka bir akvaryum silikonu da olur. bir de silikon tabancası alacaksın. yüzey pürüzlü tabiki tutunurlar. gövdelerinin yarısı kadar rampa üstünde su olursa çıkarlar.

Arkadasin akvaryumu akitmaya basladi.Gecen, ayni bu dedigin markayi sorduk.Petshop 25 dedi.Nalburda 10 liraya bulduk..
 
Cvp: Kaplumbagam,yumurtlama belirtileri ve mutlu son

vay imansızlar ! 25 nedir en pahalı yapı markette bile 12 tl.
 
Aynen oyle. Akvaryumu kucuktu.O ebat akvaryuma 50-60 diyince,almadik.Sonra baliklari atalim diye,kova almaya nalbura girip aynisini gorunce, sukrettik almadigimiza.. Birebir aynisi. Skt falan da ileri.

İstanbul'da oturup, yakin olanlar icin, Kurtuluş Caddesi (Şişli) üzerindeki o nalbura yonlendirebilirim.
 
Cem; bu sene,yumurtlama mevsiminde tum semptomlari olmasina ragmen, yumurta gelmedi. Acaba yasla mi alakali? Her yil olene dek yumurtlama olur muymus, bilgin var mi?
 
Bu sene tüm hayvanlarda bir gariplik var, mevsimsel bir problem olabilir. Bu da haliyle hayvana yansıyor.
 
Berrak hayvanın yumurtlama zamanı veya yumurtladıktan sonraki bir iki gün içerisinde arka ayak boşluğuna dikkat et olağandışı bir şişlik oluşuyor mu ? Her iki kısmında da eşit oranda. Geçen gün benim dişilerden biri yumurta attı. Ertesi gün kardeşim farketti. Bu senin kaplumbağada da oluşuyorsa hayvanların yumurtlama sürecini önceden saptayabiliriz belki. Tahminimce yumurta büyüdükçe yaptığı baskıyı arka bacak boşluklarına veriyor. Yumurtalar çıkınca oradaki deri sarkıyor.

Bu seferki yumurtalar bayağı büyüktü. Erkeklerin kafasından dahi büyük. Ben farkedene kadar içini boşaltmışlar.

Ben 16 cm sonrası dedim ama sağlıklı bir yavru alınması için dişinin kabuk boyunun 20 cm üstü olması şart gözüküyor. Hayvanın boyu 21,5 cm olmuş bu arada.
 
Cem bey akvaryumumu üremeye yatkın hale getirmeye çalışıyorum suan kuruma alanı olarak tas ısıtıcı ve iç filtre var tabanda bişey yok.silis kumu alicam kumu tabana koyarsam diskilari kuma karisicak ve temizlenmesi sorun olucak yaklaşık 15 günde bir akvaryumu komple suyunu degistiriyorum Kum icindeyken nası degistiricem.kurulanma alaninda silis Kum kullansam daha mı uygun olur sizce.kumunda filtreye kacmasindan korkuyorum.bide onerdiginiz sağlam bir iç filtre varmı suyu gerçekten temizleyen
 
Silis sıkı ve ağır kumdur kir ve dışkı yüzeyde birikir. Hayvanlar eşelemediği sürece dibe gitmez. Tabanı temizlerken dip sifonu (süpürgesi) kullanıyoruz. Bunu kimyasal değmemiş temiz kovaya alıyoruz. Kiri alırken bir miktar kum kovaya akar. Kovadaki suyu tuvalete yavaşça döktükten sonra içine temiz su döküp çalkalayıp kumu temizliyor ve akvaryuma tekrar boşaltıyoruz. Kum ağır olduğu için kolay kolay havalanmaz. Yüzeydeki kiri aldıktan sonra kumu karıştır. Hayvanların kum içine attıkları kir varsa çıkar onları da alırsın. Bu karıştırmada kum havalanabilir veya su eklediğinde. Yada hayvanlar panikleyip kumu kaldırdığında. Bu aşamada filtre çalışıyorsa havadaki kumu çeker ama bu çok az bir miktardır. Çay kaşığının yarısını geçmez. Kum motora gitmez süngere ve hazneye dolar. Bu cüzi eksilmeler önemli değildir. Yinede bir iki kilo yedekte kum bekletiriz.

Kum temizleme sonrası maşrapa ile yüzeydeki su ve kirleri alırsın. Temizlerken filtre ve ısıtıcının fişini çekmeyi unutma özellikle ısıtıcının fişinin çekilmesi unutuluyor. Çalışırken veya tüp sıcakken hava teması camını patlatır.

Kuru alana kum konmaz hayvan ıslak olarak çıktığı için üzerine yapışır ve kuruduğunda bu kaşıntı yapar. İnerken kumu suya döker. Bu da filtreye gidebilir.

Üreme işi başlı başına ayrı bir dert. Ona göre gerekli yumurtlama alanı yapılmalı. Yumurta için uygun sıcaklık veren bir sistem lazım. Bu ömürlük akvaryum sonrası yapılacak bir sistem. Alisarp böyle bir sistem yapmıştı. Sanıyorum akvaryum tanıtım bölümünde öne çıkan konularda idi. Dişiler cinsel gelişim sonrası çiftleşmese de boş yumurta atar. Ama sağlıklı yumurta için en az 18 cm kabuk boyu ve daha üstü olması lazım. 20 cm üstü olması daha uygun yumurta ona göre daha büyük olur. bir ikincisi hayvanın erkeği kabullenmesi gerek istemez ise bu olmaz.


Tabanda silis hayvanlar için gereklidir. Bu katı yem yediğinde kumdan yiyerek midesinde parçalar. Hazımsızlığı giderir. Bağırsaklarında parazit varsa atar. Kabızlığa bir noktada iyidir. Eşelenirken bacak derilerini atar. Alt bağasını sürterek plakalarını atar.
 
Yeni gordum msjini, dikkat ederim.Ancak bizde hala yumurtlama olmadi.1,5 yil oldu.
Oysa oncekinde 4-5 taneydi.
 
Benimkinde de bayağı zaman olmuştu ama bu sefer bıldırcın yumurtası kadardı. Bu vakit yumurtlama zamanı da değil üstelik.
 
İlk Eylul-Ekim gibi, 2 sene sonra HaziranTemmuz gibi olmustu.Tum belirtileri yasadi Mart Nisan gibi ama tik yok
 
Merhaba Bir suredir sendromlarimiz devam ediyor malum.Yeme de azaldi veya bazen hic yok Dun farkettim yalniz, mineral atinca hepsini yiyor Hatta 2 ogunluk yedi. Uzun zamandir yemek yemeyince, ben de attim cok

Bugun Tetra attim, kostu ama burun kivirdi gitti

Boyle mi devam edeyim yoksa yemefigi zmanlar mineral mi vereyim? En son haftada 2 gun mineral yemis oldu
 
Daha verme fazlası zarar. Başka ne yem varsa onlardan ver. Aç kalmakla ölmez. Hep istediği olacak değil.
 
Olmesinden degil de,hani acaba bebek portletmesine yardimci olur mu diye
 
Kalsiyum D vitamini ve folik asit faydalı ama diğer vitaminlerin fazla olması sakıncalı.

İzmirden döndüğümde baktım dişi yumurtlamış. Diğerleri yemiş. Kabuk parçalarından birine baktım. Kabuk bayağı sertti. Kabuk sert ise almış olduğu kalsiyum yeterli miktarda mevcuttur.
 
Bir portletse, kontrol ederim.Cok zor durumdayiz valla, benimki mi cok kaprisli anlamadim. Surekli tasa inip cikip, ayakta durarak camlara taaak taaak vuruyor kendini. Lambalari ancak aksam, yorulunca yakiyorum

Diger 2 gariban da cikamiyor gunduz

Disiler minimum kac yasinda yumurtluyor?Diger disinin yasini tahmin etmek bakimindan..
 
Yaş değil 20 cm kabuk boyuna doğru sağlıklı yumurta çıkarır.

Hayvanı yere temiz bir çarşaf serip bırak dolaşsın. Yumurtlama için yer arayışında.

Şimdi eve geldim bizimki yine bir şekilde yol bulup atlamış. En uzak oda da buldum şahsiyeti.
 
Durmaz ki, koselere veya yatak altina kaciyor Nasil basa cikayim

Tek duam, acilen portletmesi
 
Çalışma masasının tekerlekli sandalyesini alıp odadan dışarı çıkarmış benimki. İlk geldiğimde hırsız mı girmiş dedim. Sandalye kapının koridor kısmında duruyordu. Altına takılıp sürüklemiş.
 
Geri
Üst