Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbagam,yumurtlama belirtileri ve mutlu son

Cvp: Kaplumbagam,yumurtlama belirtileri ve mutlu son

kuru alanın resmini çek bakayım

mailto:/4gYPWL.jpg

mailto:/EYQgWA.jpg

Bu arada kucuk bi kaza oldu. Plastik kaba bez dustu. Mecburen cikardim hayvani,sabun kalintisi vardir diye.

kullandığın taşlar çok kaba haliyle hayvanın takılması normal. yassı çakıl kullanacaktın. kuru alanda bir çakıl eğreti duruyor o sökülürse kenarından kırılıp yerine uygun yapıştırılır. rampaya ya o taşları cam jileti ile söküp dediğim yassı çakıllardan yapıştır ya da silikon ile o boşlukları kapa. diğer seçenek benim kullandığım paspastan alacaksın. bu hayvanların alt bağasını bile çizik içinde bırakır.

Taslari Emre temin etti. (Hatta Alisarp ve Neslihan'inki de ayni olabilir). Ve ozellikle uygun diye temin etti diye biliyorum ama nedenlerini hatirlamiyorum.
Mas akvaryum da yapistirdi. Yani hazir kurualanli geldi.

Bunlari sokmek kolay olmaz sanirim. Bi de akvaryum silikonuyla yapistirmayi becererebilir miyim bilemedim. Mas'a is vermemin bi nedeni de hazir kurualandi acikcasi.Cunku cam olarak daha uygun yer bulmustum.

Tespit ettigin dikine tas cok dogriu.Ben de coktan kirilir sandim ancak 1 sene oldu,oynamadi bile.

Mas'a is veren diger arkadaslarin kurualanlari nasil bilemiyorum ancak bazi buyuk taslar oynak ust kisimdaki. Bazilari ise semsert,bu,bahsettigimiz gibi. Acaba hata mi oynamasi diyr dusunuyorum..

Silikonla bosluk kapa derken; yumusak olsun diye mi dedin?Peki tirmanabilecwk mi,araya tutunuyorlar?

Altbaga degil de, alt kabuk ciziliyor evet. Sanirim Neslihan'da da ayni durum vardi.

Senin paspas nasil birsey?

Yassi cakil varsa sende,hepsinin fotosunu atabilir misin?(paspasla)

alt bağa dediğim alt kabuk zaten. tabanı güzel yapılmış sorun rampa. silikon yaparsan derin boşlukları dolduracaksın 1-2 mm boşluk olacak yoksa hayvanlar çıkamaz. bir kaç yerden taşların çıkması normal hepsi tutacak diye birşey yok. ben taş kullanmıyorum. direk paspas.
mailto:/forum/konu-akvaryum-ustu-kuru-alanim.html

Baya paspasmis evet =) Gorsel acidan tas iyi ama ciziyor kabugu cok fena. Ben bagayi,hayvanin deri kismi olarak biliyordum. Kucuk cakil yalnizca rampa icin dedin o halde?

Bosluk kapamayi yumusak olsun diye mi dedin onu anlamadim tam.Duserken kafasi girmesin diye mi dedin yoksa?

tırnakları takılıp kopmasın diye. kafasının girmesi değil boyun altı bağanın önkımı takılır buna. rampa sıkıntılı. böyle kötü yapılmış rampa görmedim. bezelye kadar çakılla yapılsa daha iyiymiş.

Hadi yaa =((( Ama herkesinki boyle olmasi lazim Mas'taki.Demek ki mevzusu olmamis burada hic.

Dogada da taslar alt bagayi cizdigi icin sorun olcagini dusunmuyorum, yalniz bosluk doldurma isi onemli hayvanlarin ayaklari ve tirnaklari takilabiliyor cem abinin dedigi gibi, rampayi boyle yapmalarinin nedeni tas kalmamasi veya kolay tutunup çıkmalari olabilir.

Evet taslari emre abiyle birlikte gidip secmistik berrak

taşlar tehlikeli duruyor senin dikkat et :)

Cem,rampanin tekrsr fotosunu aldim. Su en altindaki kucukcene olanlar kadar mi diyorsun yksa daha kucuk mu?

mailto:/94vkAZ.jpg

Ben kolay tutunmalari olarak dusundum Alisarp. Kolay da cikiyorlar ama bir kez Tonton'un tirnagi takildi.

Kucuk tasla bosluk doldursam bu sefer cikinti gibi durmaz mi?Baktim,bunlar da sıkı dosenmis aslinda

büyük ışık hüzmesinin hemen altındaki gibi olmalıydı hepsi. o boşlukları bir şekilde kapamalısın dişinin değilse de erkeğin tırnakları kopabilir.

hayvanların yanlardan kaçamayacağı oranda suyu yükselt. en azından suya inerken sudan kayıp insinler.

O zaman da filtre borultusu sirildamiyor.Suya yakin oluyor.

Bosluklari nasil doldurmami onerirsin?

silikonla doldur. takılan ucu en ucundan kes ufak olduğu için delikleri rahat doldurursun. ama bir gün kuru alanı kaldır dışarda kurusun. bir gün kuru alansız idare ederler. sertleşsin, kokusu gitsin. uygularken taş üstüne taşırma.

Petshoplar satar mi bunu?Yapistirici gibi suruluyor heralde degil mi?

Benim endisem,doldurunca tutmalari zorlasir mi?

yapı marketten alacaksın. sista akvaryum silikonu veya başka bir akvaryum silikonu da olur. bir de silikon tabancası alacaksın. yüzey pürüzlü tabiki tutunurlar. gövdelerinin yarısı kadar rampa üstünde su olursa çıkarlar.

Su yuzeyinde tutunup nefes alabilecekleri birsey olmasina dikkat et yalniz berrak.

evet o önemli. ben ortaboy oklava alıp vantuzla cama yapıştırdım. hepsi diziliyor.

Oda iyimis abi vantuzlar nasil tutuyor ya ? Netten aldiysan bir link atar misin ?

tetranın vantuzlarını taktım. su çıkış ön borusunu sökmüştüm onun vantuzları.

o ebat juende olacaktı.

Geri