Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbagam,yumurtlama belirtileri ve mutlu son

Cvp: Kaplumbagam,yumurtlama belirtileri ve mutlu son

Vallahi marttayıza gitti kafa. Kedilerin mart hikayesini konuşmaktan martta kalmışım. Ben de gelen mesajlardan gördüm şimdi banka şirket sigorta hepsi kutluyor. Yok bu sene tek başımayım arkadaşlar yok. Tasarruflu geçecek. Biliyorsun geçen sene yemeğe çıkardılar hesabı bana ödettiler.

Cem, Tonton'u ayri yere aldim. Basina lamba diktim.1 cm su ve tas koydum. Cunku akvaryumda tehlikeli hale gelmeye basladi.Rampa camina dogru ziplayip,koruma kusaklarina atlamaya ve ayni zamanda kurualanda da tirmanirken ters dusup,duzelmeye calisirken rampadan patir kutur boyun ustu kaymaya ve bu iki durum sirasinda tehlikeli pozisyonlar olusmaya basladi.

Belki diger kaplumbagadan dolayi atmiyordur yumurta diye dusundum ama digeri gunduz surekli tasta zaten.Buna da dalasmiyor.

Atamamasi hala kacma konusunda inatlasmasindan.

Acaba su hic mi koymasaydim? Kurualanda yapmayi tercih ederdi belki.Kum koyamam.Onu gecen denedim oraya buraya sacti.

İsitici da ekledim simdi.23-24 derece olunca.Gece daha da duser diye.2 gun burda kalsin diyorum.Suyu da 20 lt yaptim.Elimde o kadar vardi zaten.

mailto:/RYyaqa.jpg

Su da 1 gun dinlenmisti Mecburen koydum.

Soylemeyi unuttum,isiyi 28 yaptim.Yumurtlamasi icin,27-28 e cikartmak iyi diye okumustum.

Kaynatip yumurta kabugu verilmesi ile ilgili birsey duydun mu?

İc filtrem yok. Onun yerine posetle malzemesinden bir koseye koymaya gerek var mi? 2-3 gun tutmayi dusunuyorum.Yem yemediginden su fazla kirlenmez zaten.

filtreye gerek yok. aslında yere birkaç temiz çarşaf serip sen oradayken odaya sal. biraz yürüyüp arka bacakları çalıştırsın. ayrı bir yere koymaya gerek yok. akvaryumda dursun. bu dışarıda dolaştırmayı bir iki saat yap gündüz vakti iyi olur.

Onceki gun denemistim ama karanlik yere girip yumurta yapar mi diye baktim.Cok tutmamistim.

Surekli debeleniyor kapta,yuzmeye ve cikmaya calisiyor.Yani surekli aktif.Yine de yapayim mi?

yap hayvan enerjisini de atsın ben bunu yaptım daha doğrusu kendini dışarı atıp gezindi. şimdi normale geldi hayvan kuru alan su dolanıyor.

ilk ymurtlamasındaki davranışları göstermişti bilmiyorum ne durumda.

20 lt su,12 saatte pis kokmaya basladi,sasirdim.

Yine cikmak icin ortaligi ayaga kaldirdi.Acaba hayvani daha mi strese soktum diyorum.

Oyuzden hayvanlara pis kokuyor diyorlar filtre yokken gercekten sikinti. Bence bu uygulama yerine gunde birkac saat toprak moprak yer yapip turgay boranin sitesinde ki gibi salmali. Boyle duracaksa da bukadar suya gerek yok

sen akvaryuma al yine yarın dediğim gibi çarşaf serip yere at.

Hayvanin gunahini almisim arkadaslar ya,koku disardan yayilmis koridora. Gecti bi sure sonra.

Ama tabi ki 3-4 gune kokar ve Alisarp'in dedigi dogru,herkes kaplumbaga kokar diyor oysa alakasi yok.

Once az su koydum,kuru alanda yumurta yapar diye,1 cm su ve daha yuksege tas koydum. Ama gece usur diye mecburen isitici koymak icin suyu da yukselttim.

Gecen,kurualanim kadar bi plastik kaba akvaryumdan kum koyup,kurualanin oraya koydum.Tonton'u da icine attim.Ama saniyesinde mahvetti.Kumlari disari firlatti.Ellerini buladi,camlara surdu.Hic oyle gomecek diye bi durum olmadi.Kazmadi da.

Bir turgay boranin sitesinde ki duzenegi incele derim, akvaryumdan kendi sagligina birsey olur diye mi cikarmistin ?

Bu arada sevenleri ayirdik ama erkek kaplumbaganin umrunda olmadi =) Normalde disinin dibinden ayrilmaz,kurualanda guneslenirken bile illa dibine girer,ayaginin ucunu da olda degdirirdi,temas halinde olurdu.

Tum gun yalniz guneslendi,aksam gezintisini yapti,lamba kapandiktan 10 - 15dk ya da yerine gecti uyudu =) Bu kadar beraber bisiler yapmayi seven hayvan,tek kalinca digerini arar dedim ama oyle olmadi..

Disinin zaten umrunda degil =))

Evet Alisarp.Ozellikle dunden beri zivanadan cikti,bugun daha da beter oldu.

Ya normal bi kaplumbaga cusse ve kuvvetinde olmadigindan,belki tahmin edemezsiniz ama ciddi boyuta geldi artik durumu.Ayni boyda dig

ayni boyda digeri,bu kadar gurultu cikaramaz.Agir ve yuksek oldugu icin,hem patirti cikiyor hem de yuksekten dusmesi tehlikeli oluyor.Kurualanda surekli camlara kendini vurup,ya ters dusuyor ya kendini akvaryum kusaklarina abandirip cikmaya calisirken suya ters dusuyor. 1.olani en tehlikelisi cunku boynuyla donmeye calisirken; rampaya yaklasip boynunu tasin arasina sokunca paldir kultur kaydi tepetaklak.Saniyesinde oldu tutamadim. Bir kac kez de tuttum.Hic de akli basina gelmiyor.Korkusu yok demek ki.

Aksam 7-8e dek genelde boyle.Her saniye ama hic durmuyor.Sonra yoruluyor herhald.

Tabi kaba almamin bi nedeni de daha sicak yaptim suyu ve tekken belki atar yumurta dedim

Dedigin gercekten tehlikeli bak dustugu yere bir sunger falan sikistirilamaz mi ? Bir cozum bulmali buna

Kurualana yumusak birsey yayalim mi diye dusunduk annemle ama rampaya da yaymak lazim.Sonucta kafasini uzatip tasa takilip,kurualandan takla atarak indi.

Kargo kutularina plastik patlatilan yuvarlakli birsry koyarlar ya,kirilmasin diye.Onu yaysak? Zarari olur mu acaba kopartir mi?Bi kismini da sarkitip rampanin suya kadarki kismini garantilemem lazim.

boynu katlanmadığı sürece bir şey olmaz. bendeki kaç defa 1.5 mt'den yere halıya atladı. hava kabarcıklı naylon olmaz.

İste katlanmasi cok muhtemel bir halde,onu anlatmak istedim.

Ne konabilir peki?

Ben 3.katta oturuyorum Ona bakarsan ilk kaplumbagamiz balkondan asagi dusmustu.Birsey olmadi (agzi hafif kanadi ve bi sure sok yasadi yalnizca) Ama hayvan onu ayarlayabilir mi?Bi tarafta ayda 1 olan bi tarafta dakikada 1 olan hareket.Risk cogaliyor haliye.Bu hayvan cusseli.Paldir kultur yikiliyor oyyzden

Geri