Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbagam,yumurtlama belirtileri ve mutlu son

Yumurta atma belirtileri bsladi, dedigin attiktan sonra sanirim.Tabi onun da adini alayim.

Tamam,whatsapptan belirleriz gunu. Senin mineral skt nedir?Az kaldiysa bir an once alayim.

Tonton habire ikiniyor.Ve bu sefer gordum.Simsiyah yuvarlak birsey cikartiyor.Yani daha dogrusu ici disina mi cikiyor nedir.

Simdi bu hayvanda kuyruk olmadigi icin,belki de gormemem gereken kismi ortada.

Yuvarlak siyah cikan seyin,etrafi da hafif pembemsi.Yani cemberin kenar kismi.

Cok ikininca cikiyor ama normalde siyah kisim gorunuyor.Bir de tum yumurtlama sendromlari var.

Gecen sene de bunu yapti ama hangi donem.onu hatirlamiyorum.

Kuyruksuz hayvanda tespit de zor.

Ama acaba yumurta cikarken goren var mi?Siyahimsi seyin arasindan mi cikiyor yoksa?

En sonda da icine sokmak icin,ayagiyla poposuna vurdu durdu

Cvp: Kaplumbagam,yumurtlama belirtileri ve mutlu son

o dışkı da olabilir bağırsakta. yumurta anüsten çıkıyor zaten.

Diskida oyle ikiniyorsa kabizlik olmali diye dusunuyorum yani bence degildir, ben yumurtladigi ani gormedim hic oyuzden yardimci olamiyacagim, cozduktan sonra bizi de bilgilendirirsen iyi olur

Sanirim tum yumurtalar indikten sonra biterse,sorun yok diye dusunenecegim.

Kabizlik degil de,az yedigi icin 3 gunde bi yapiyor artik.Ama o gunun sabahi kocaman iki tane vardi.Yani kabizlik gibi gelmiyor bana da.

Sanki kuyrugu olmadigindan,gormemem gerekenleri goruyorum gibi.Yani ic organlarin bi kismini cikartiyor belki.

Belirtiler durmustu,10 gun sonra yine basladi.Son 3 gundur yemek yemiyor. Bu aradaki duzelme kismi gecen sene olmamisti.Daha dogrusu duzeldikten sonra yumurta cikmisti.Ama su an cikacak diye beklerken yine belirtiler basladi.
Kuru alan camlarina kendini vuruyor cok fena. Keske o cam da 10 mm olaymis.Ben oyle olacak sanmistim. 8 mm geldi. Taaak diye atiyor kendini camdan cama,korkuyorum.

Bir de su yuzeyinde sinirle ellerini carpiyor ayni anda vuruyor suya.Elimde bezle surekli duvara,yukardaki tahtaya, yerlere sicrayan sulari siliyorum. Geceleri uyutmuyor.Cok zor yatiriyorum. Resmen dua etmeye basladim,ciksa da kurtulsak.

rabbim yardımcın olsun ama benimkiler seninkinin durumunda olmadığı halde uyutmuyrlar:)

Yok bu cok farkli birsey.Oldugunda hemen anlarsin. Hayvan bi suda bi kurualanda,sap sup deli gibi

huzursuz hayvan işte benimkilerde huzursuz oldumu hele fıstık deliriyor ne yapacağını şaşırıyor yanlarına gelenleri ısırıyor bir kuru alanda bir sulu alanda habire çırpınıyor camı tırmalıyor suya indi mi şapşap vuruyor tüm gücüyle suya..

Kaplumbagalar olene dek yumurta yapiyor mu yoksa ilerleyen yaslarda duruyor mu?(menapoz benzeri)

bende bunu hep merak ediyordum lafı ağzımdan aldın

daha o günleri görmedik.

Yasliliginu buradan anlar miyiz diye,belki okumussundur bir yerde diye sordum.

Bi de arastirmaci Furkan gorsun bakalim =)) Post.lar belki 1-2 sey =))

bencede :)furkan top sende :)

turgay abiye kendi sitesinden sor bilirse o bilir. www.turgaybora.org

ona ulaşamıyorumki geçen ay mesaj çektim hala gelmedi cevabı :)cem abi..sen neden abi diyosunki sendende mi büyük :)

60 yaşına yakın. mail adresini verirsin oraya mesaj yollar. tabi üsturuplu mesaj yollayacaksın. ciddiye almadığına yazmaz. kaplumbağalar konusunda katı kuralları vardır.

yok abi ben benimkiler hakkında soru sordum okadar büyükmü ya ben en fazla 25-27 yaşlarında sanıyordum..gayet resmi soruyom abi sorularımı ciddi bişekilde

Tahmin ediyorum ki sona eren verimliliktir ki bu da oldukça yaşlı olanları için geçerli.Geçen Cem ile konuştuğumuz Rafetus Swinhoei (Yangtze Giant Softshell Turtle) türündeki kaplumbağada bilinen son 2 kaplumbağanın çiftleşmesinden bir sonuç alınamayınca yapılan testler sonucu erkeğin verimliliğini kaybettiği anlaşılmıştı.

Disi,tekken de yumurtluyor.Benim merak ettigim bu.Ben Turgay Bey'den cevap aldim simdiye dek.Belki gozden kacmistir Asiye.Bir mail atayim bu konuyla ilgili.

Geri