Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbagam,yumurtlama belirtileri ve mutlu son

Cvp: Kaplumbagam,yumurtlama belirtileri ve mutlu son

Dişinin tek ya da çiftken yumurtlayıp yumurtlayamamasına değinmemiştim ki dönemi geldiğinde yumurtladığını az çok konuya vakıf olanlar bilir.Benim Yangtze Giant Softshell Turtle örneği üzerinden anlatmak istediğim yumurtaların verimli olup olmayacağı ile ilgiliydi.Ayrıca bildiğim kadarıyla dişilerin yumurtlaması kesilmiyor yani menopoz gibi bir durum söz konusu değil.Kesin bilgi için bu konuyla ilgili yapılan akademik çalışmalara ya da yazılan kitaplara bakmak gerek.Cem'in dediği gibi Turgay Bey'e de sorulabilir.

Ben msjini; ciftlesme olduktan sonraki yumurtadan bahsediyorsun olarak algiladim.

Ben mail attim onceki msji yazdiktan sonra,cevap gelince paylasacagim.

Zaten konumuz da tekken yumurtlamasi idi..

Bu arada aynen Asiye gibi,Turgay Bey'i en fazla 30 saniyordum.Faceinde de genc bir cocuk fotosu vardi,belki eski halidir =)

Benim dusuncem bir yumurta stogu oldugu ve bir sure sonra bittigi ancak herkesin dedigi gibi arastirilmali

Alisarp seninkiler ne durumda?Benim Tonton tam anlamiyla fittirmis durumda.

Alisarp' Alıntı:
Benim dusuncem bir yumurta stogu oldugu ve bir sure sonra bittigi ancak herkesin dedigi gibi arastirilmali

Yumurta stoğundan kastın ne Alisarp ? 

Insanlarda ki gibi belli miktarda yumurta oldugunu dusunuyorum yani yeni yumurta uretilmiyordur anlaminda, yas geldiginde yumurtamalai biter bence.
Bendekinde bir belirti yok, klasik sermayeden yiyor bitkilerimi mahvediyor.

Benimki Pazar'dan beri tek yem yemiyor.Kumlari kaziyor. Saniye basi kurualana cikip asagi coslayarak atiyor kendini(ben de surekli duvarlara sicrayan sulari siliyorum) Kendini kurualanin camlarina vuruyor.Kisaca gecen seneki tum belirtiler mevcut. Suyundan biraz daha sicak suyu asagi kismina tuttum,iyi gelsin diye.Hosuna gitti.

Plastik kaba kumdan biraz aldim.Kurualanin icine plastik kabi koydum.Tepede lambalarda kum kuruyordu ama onu da begenmedi,ortaligi yikti.

Gecen sene popo kisminda son gun beyazimsi birsey gordum.Hala o yok ama.(kuyruk olmadigindan bende gormek kolay, belki sizinkilrrde gorunmez)

bitek ben değilmiişim demekki onu genç sanan :)

Yok,ben de oyle.Yasindan emin miyiz ki? Bu arada Cem kac yasindaymis :) :) :) Onda da bi sok yasamayalim Hahah

40 yazıyor ama bilemeyiz :)haklısın şok yaşamayalım

bir aya 41 olacak.

ozman 41 kere maşallah abimize :)

ne yani burda en küçüğünüz ben miyim :(

Benim de 1 aya 35 olacak.Sen de mi bogasin?

Kullandigim temada goremiyorum birsey.O yuzden kimsenin profile bakmiyorum.

Forumun ne kucugu ve en buyugu, ortalama yas istatistikleri yapilsin.Yerimizi bilelim =)

ben 23 yaşındayım yerimi biliyom hepinizden küçüğüm ve ikimiz kaldık bu sayfadaki erkeklerin hepsi cuma namazdında :) kız kıza kaldık :)

yav gitmeyin da sıkıntıdan patlıyom siz yokken :(

Bugünmüş doğum günüm. 41 yaşa girmişiz.

cem' Alıntı:
Bugünmüş doğum günüm. 41 yaşa girmişiz.

Nice yıllara Cem  :smile:

Bu arada Turgay Bey ile iletişime geçtim.Dişinin yumurtlamasının ilerleyen yaşlarda bittiğine dair bir şey duymadığını belki azalabilecek olduğunu söyledi.

Cem; alemsin.İnsan dogumgununu bilmez mi? Yada tarih olarak Mart'ta mi kaldin da,daha1 ay var dedin =)) Nice mutlu yillara.Hersey gonlunce olsun yeni yasinda.

Gecen sene seninle normal bulusup hatirlamamislardi galiba =)) İnsallah bu sene yine oyle olmaz =))))

Yumurtlamaya gelince; kendimi 65 yasinda,elinde tozbezi ile yumurta patirtisi yapan kapluslari kovalayan bi nine olarak hayal ettim bi an =))) Sirf bu is icin bile evlenip coluk cocuga karismali,onlarin basina sarmali =:)))

Geri