Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Tatile giderken kaplumbağayı evde bırakınca neler yapılabilir

RE: Tatile giderken bırakınca neler yapılabilir

Su eklemesi ve düşen seviyenin kontrolü için tahta kalemiyle minimum ve maksimum seviyeleri akvaryumun bir köşesinde işaretleyip alt çizgiye düşünce üst çizgiye kadar su eklenmesi belirtilebilir.

Cvp: RE: Tatile giderken bırakınca neler yapılabilir

AEK' Alıntı:
mailto:/forum/Konu-otomatik-yemleme.html?highlight=otomatik+yemleme

Bu konuda arkadaşlar otomatik yemleme makinası önerisinde bulunmuşlardı. Stick hem alanlardan seçip raffy p veya reptomin koyarak tatili rahat geçirirsin.
Buradan da yemleme makinası tanıtımımı görebilirsin.

Orada aciklanan makine su anda juenpet'de yok galiba. Ben mobilden baktim bulamadim. Ama cok zor bsy degildir heralde.. iyice arastirir bir tane secerim. 40 - 85 arasi birsey alicam. Raffy P de bitti bitecek yaninda yem de alacagim. Alacaklarima gore makine Fiyatinda oynama yaparim. Ama cok kullanilacak birsey olmadigi için kaliteli degil de guvenilir , arza cikarmayacak birsey olmasi yeterli. :)

Bu arada benim konunun basligini degistirmis moderatorler galiba :)

Cvp: Tatile giderken bırakınca neler yapılabilir

Konu başlığı yazarken kısaca içerik yazıyoruz. Yani ne ile ilgili olduğunu. Böylece konuyla ilgili tecrubesi olan biri görüp daha hızlı yardımcı olabilir. Yada buna benzer bir durumda araştırma yapan örneklere rahatça ulaşabilir. Bu sebeple ben hızlıca değiştirmiştim. Hatta tekrar düzelteyim. Yada şu olsun dersen onu yazarım.

Ben hiç kullanmadım ama otomatik yemleme bu tip durumlarda işe yarayan bir ürün. Bencede sık kullanılmayacağına göre uygun fiyatlı ama stick yem atabilen seçilmeli. Bu ikisi var, ama dediğim gibi kalitesini deneyip tecrube etmediğim bir konu.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=7499&ad=trixie-aqua-pro-otomatik-yemleme-makinasi
mailto:/urun_detay.aspx?urn=4208&ad=resun-af-2005d-dijital-otomatik-yemleme-makinesi

Cvp: Tatile giderken bırakınca neler yapılabilir

AEK' Alıntı:
Konu başlığı yazarken kısaca içerik yazıyoruz. Yani ne ile ilgili olduğunu. Böylece konuyla ilgili tecrubesi olan biri görüp daha hızlı yardımcı olabilir. Yada buna benzer bir durumda araştırma yapan örneklere rahatça ulaşabilir. Bu sebeple ben hızlıca değiştirmiştim. Hatta tekrar düzelteyim. Yada şu olsun dersen onu yazarım.

Ben hiç kullanmadım ama otomatik yemleme bu tip durumlarda işe yarayan bir ürün. Bencede sık kullanılmayacağına göre uygun fiyatlı ama stick yem atabilen seçilmeli. Bu ikisi var, ama dediğim gibi kalitesini deneyip tecrube etmediğim bir konu.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=7499&ad=trixie-aqua-pro-otomatik-yemleme-makinasi
mailto:/urun_detay.aspx?urn=4208&ad=resun-af-2005d-dijital-otomatik-yemleme-makinesi

Yok hocam zaten tepki olarak yazmadim sadece yeni fark edince dile getirdim. :) Zaten forumlarin amaci bilgi paylasimi. Dediginiz gibi bu sekilde hem benim icin hemde ileride ayni sorunu yasayan biri için daha ulasilabilir bir baslik oldu. :)

Yemleme makinasi tahmin ettigim gibi cok fazla kullanan kisi yok. Muhtemelen orta seviye aciklamasi iyi olan bir makine alir gecerim. Priz aslinda bugun alacaktim ama yarin cikiyoruz. Deneme sansi olmayacak. Simdi yanlis ayarlariz birsey olur o acidan vazgectim. 3 4 gun biraz sikinti cekecek artik ama bundan sonra insallah ekipmanlari tamamlayacagim. Donuste siparis verecegim hepsini. Artik tek eksigimiz uvb olacak...

birde yemleri mineral bol var ama raffy p azaldi. Raffy I da yariya geldi. Mineral orta boy da diger ikisi bitecek gibi. Raffy P zaten bitti sayilir. 1 hafta gitmez bile. Kabuk 8 cm. Raffy p disinda almam gereken yem varmi hocam alayim mi ?

Cvp: Tatile giderken kaplumbağayı evde bırakınca neler yapılabilir

Otomatik yemleme makinalarında dikkat edilmesi gereken husus stik yem mi pul yem için mi dizayn edildiğidir. Üzerindeki bilgilere istinaden günde kaç defa aktif olacağı ve yemleme yapacağı da yine model ve fiyatına göre değişmektedir.

Ancak bir hususu daha hatırlatmak isterim ki sağlıklı ve yetişkin bir kaplumbağa 3-4 gün aç kaldığı takdirde herhangi bir sağlık sorunu yaşamayacaktır. Sonuçta yılda 2 defa 4 gün aç kalan bir kaplumbağa sorun yaşamaz. Ancak imkan var ise yemleme makinası ile destek sağlanabilir.

eminemre' Alıntı:
Otomatik yemleme makinalarında dikkat edilmesi gereken husus stik yem mi pul yem için mi dizayn edildiğidir. Üzerindeki bilgilere istinaden günde kaç defa aktif olacağı ve yemleme yapacağı da yine model ve fiyatına göre değişmektedir.

Ancak bir hususu daha hatırlatmak isterim ki sağlıklı ve yetişkin bir kaplumbağa 3-4 gün aç kaldığı takdirde herhangi bir sağlık sorunu yaşamayacaktır. Sonuçta yılda 2 defa 4 gün aç kalan bir kaplumbağa sorun yaşamaz. Ancak imkan var ise yemleme makinası ile destek sağlanabilir.

Biliyorum hocam ac kalabiliyor ama olsun. Gelisimini etkiler yine de bu durum. Ben elimden geldigince iyi bakmaya calisiyorum. Stik yem konusuna da dikkat ederim alirken tesekkur ederim :)

Barış benimde raffy P bitmek üzere Samet kardeşimiz satıyor reptomin ben ondan alacağım hem biraz daha uygun (hiç açılmamış kutularda ) raffy p yerine onu alabilirsin hem daha uyguna gelmiş olur fakat toplu alımlarda uyguna gelmiş olur söyleyeyim :) hemde Samet'in işini halletmiş oluruz diye düşünüyorum tabi karar senin :)

Sera vital kesinlikle gerekiyor. Bitkisel içerikli yemdir. Ana yem olarak bu sefer reptomine de dönülebilir. Çeşit olsun diye yanına jbl agilde iyi olur. Artık tüketebileceği boya ulaşmış. Bunlara göre yem programı yaparız. Bu arada haftada bir günde aç kalması gerekecek. Artık beslenme sistemi değişiyor. Tabi yemleme günde tek öğün kafa hacmi kadar olmalı.

Örneğin benim link attıklarım stick yeme uygun olanlar. Alırken bunu atlamamalı bencede.

O kadar aç kalması gelişimi etkilemez hiç ama ışıklandırmayı düzeltmeden gitmek iyi olmaz bence. Bir elektrikçiden zaman saati alınabilir. Ayarı çok kolay bir ürün.

Emre abi Samet'in konusuna baksana bende reptomin alacağımda kaplumbağaların yememe gibi bir durumu oluyor mu acaba. 15 gün once benimkilerde 5 cm ve 4.4 cm idi şimdi kaç oldular ölçmedim uygunmudur ?

birde buna bak. zamanında gümrüğe düşmüştü. lazım olmaz diye almamıştım ama almadığıma da pişman olmadım değil hani. 30 tl idi.
mailto:/forum/Konu-warmtone-yemleme-makinasi-incelemem.html?highlight=yemleme+makinas%C4%B1

Cem bunlar genelde pilli oluyordu, yani elektrik kesintisi sorun olmaz. Sen zaman saatleriylemi karıştırdın acaba.

Ben de tatillere giderken yemleme makinasi kullaniyorum ilk bastaki linkte verilen yem makinasinin aynisini petshoptan 30tlye almistim juende biraz pahaliymis

hakikaten emre, zamanlayıcı ile karıştırdım. nerden aklıma geldiyse. :smile: dur düzelteyim.

Cvp: RE: Tatile giderken kaplumbağayı evde bırakınca neler yapılabilir

flora11' Alıntı:
Ben de tatillere giderken yemleme makinasi kullaniyorum ilk bastaki linkte verilen yem makinasinin aynisini petshoptan 30tlye almistim juende biraz pahaliymis

Linki bi daha atabilir misiniz acaba ? Mobil olunca zor oluyor bulmasi da. :)

Bunu alacagim sanirim. Pahali ama digerleri de uygun degil galiba.. ?

Cem abinin konusunda Emre abi siteden göstermiş şunları. Baktın mı bunlara bunlar daha uygun ve yemede uygun gözüküyor.
mailto:/product_info.php?pro...79ft586933
http://www.teleskopakvaryumcenter.com/pi...p?pid=1018
http://www.petburada.com/?urun-24851-War...inasi.html
mailto:/?urun-8404-Warm-...inesi.html
http://www.canlipetshop.com/product_info...ts_id=2019

Benim yazdığım yani Emre abinin bahsettiği uygun bizim yemlere. Altında açıklamalarda yazıyor pul yem için uygun değildir granüllü yem filan diyor ona uygundur diye. Ama siz bilirsiniz tabi :) Zamanında Cem abinin açmış olduğu konuya yazmışlar oradan gördüm :)

ShaF_cK' Alıntı:
Benim yazdığım yani Emre abinin bahsettiği uygun bizim yemlere. Altında açıklamalarda yazıyor pul yem için uygun değildir granüllü yem filan diyor ona uygundur diye. Ama siz bilirsiniz tabi :) Zamanında Cem abinin açmış olduğu konuya yazmışlar oradan gördüm :)

Bende ona dikkat ettim zaten. Bizim yemler stic yem diye geciyor degil mi? Ben mi yanlis biliyorum ? Ona gore bakmistim makinelere.. bizim yemler stick degilse boşa baktım..

Evet stick yem fakat baktığım bütün bu tarz yemlemelerde pul içindir yada pul için değil granül yem içindir dediği için granül yem de bizim bu stick yemlerdir diye düşünüyorum.

Geri