Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Üye Ol!ShaF_cK' Alıntı:Evet stick yem fakat baktığım bütün bu tarz yemlemelerde pul içindir yada pul için değil granül yem içindir dediği için granül yem de bizim bu stick yemlerdir diye düşünüyorum.
AEK' Alıntı:Seninki uygun Barış. Şafaktan konuyu öğrenirsem inceleyip düzelmesi gereken yerleri düzeltirim. Böylece hatamız olduysa konuya bakan yanılmasın.
cem' Alıntı:birde buna bak. zamanında gümrüğe düşmüştü. lazım olmaz diye almamıştım ama almadığıma da pişman olmadım değil hani. 30 tl idi.
mailto:/forum/Konu-warmtone-yemleme-makinasi-incelemem.html?highlight=yemleme+makinas%C4%B1
Alisarp' Alıntı:Stick yemle granul yem ayni sey oyuzden en uygun fiyatlsini alin bence
Alisarp' Alıntı:Aynen oyle tabi kalite farki olabilir ona birsey diyemem sonucta hic kullanmadim bu makinelerden
Mesela warmtone yemlememe makinesi incelemesi konusuna gore o guzel birseye benziyor daha uygunsa onu alin bence
AEK' Alıntı:Sorun değil arkadaşlar. Bazı kelimeleri kullanım alışkanlığımız tam oturmadığı için kavram karmaşaları oluyor. Biri granül olarak belki irili ufaklı yuvarlak ve çubuk olan tüm bu yemleri kastederken biri sadece ufak yemlere granül, uzun olanlara stick diyordur ki bu zaten daha uygun.
Sonuçta cihazın tanıtımınıda sadece granül olarak yapmalarına rağmen stick yem uyuyo.
AEK' Alıntı:Eheim marka kalitesini ispatlamıştır. Ürünlerini kullandığım için memnunum. Ama nadir kullanılacak bu cihaz için bu kadar ücret ödemek hepimize göre değişir. Hiç kullanmadığım için şu fiyatına göre iyidir diyebileceğim yok ama bir ara İpek bir tane önermişti, o olabilir. Sonuçta ben tecrubem olmayan ürünü tavsiye edip yanlış yönlendirmek istemem. Ben sadece stick yeme uygun olmasına dikkat etmek gerektiğini belirtiyorum. Burada Şafak ın bahsettiği ile senin beğendiğin uygun. Sanırım onuda ben fiyatı uygun olanlardan seçtimki stick yazan uygun fiyatlı juende yoktu.
Yem olarak 6 cm üzeri hayvan için reptomin, raffy p ve agil ana yemlerini aynı anda öneririm. Destek yem olarak mineral yem. Ek yem olarak raffy I, tetra gammarus, jbl gammarus, tropical gammarus, tropical river shrimp, tropical dried fish yemlerinden biri. Bitkisel olarak sera vital.
Hayvan sayısı 2 den fazla ise jbl calcil destek yemi, sera carnivor ana yemi öneririm. Birde jbl energil yada sera royal ek yemlerinden birini öneririm.
AEK' Alıntı:Genel olarak yazdım, kaplumbağa 8 cm olunca vital başlayacak bu arada. Daha o boya gelmediyse biraz bekletebilirsin. Bu sıra çok beslenme programı ve yem sorusuna cevap verince genel yazdım. Diğer yemler için bahsettiklerim 6 cm üzeri için geçerli.
Eheim bende kullanıyorum. Sünger bozulmadıysa ki kalitelidir aynen devam. Karbonlulara gerek yok. Ama ben sadece iç filtre kullandığım karantina akvaryumumda eheim filtrenin sünger altına biraz seachem denitrate koymuştum. Tabiki dış filtredeki görevi görmez ama kısmen amonyak absorbe etse gene biraz su ömrünü uzatır.
Orta seviyede bir otomatik yemleme alınırsa her tatile gidişten önce 5 gün kullanıp durumu test edilebilir. En azından sık kullanılmayacak bir ürünün çabuk bozulmayacağını ve boşa fazla para vermeye gerek olmadığını düşünüyorum. Ama bu test her seferinde olumlu olup yola çıkınca bozulursada bu şanssızlığı bence göze almalı. Nasılsa Eheim bile bir gün bozulacaktır.