Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yeni kaplumbağam ve akvaryumu

Cvp: yeni kaplumbağam ve akvaryumu

ben normal ampulü saat 18:00'de kapatıyorum. gece 22:00'ye kadar dalgıç ve kuru alanda renkli ısıtma ampulü kullanıyorum. yani gün batımı efekti gibi hayvanlarda yatma zamanı geldiğini anlayıp hareketlerini yavaşlatıyorlar. dediğim lamba bu http://www.osram.com.tr/osram_tr/TUeKETC/Lambalar/DOT_-_it_%26_Friends/Friends/LUNETTA_LED/index.html

Kartal perde aralık olsun. Doğada gece karanlık oluncada bir loş ışık olur. Ay ışığı etkisi. Bu sebeple perdenin bir tarafı aralık kalsınki odada loş bir ışık olsun.

Gece odaya girip çıkarken başka bir masa lambası yada akvaryumun ters tarafını hafif aydınlatacak bir lambada olsun ki bunu yakıp odada hareket edebilirsin. Aksi halde hayvanın uykusu hep yarım yamalak olacak.

İpek bitkiyi su yüzeyine ulaşacak şekilde seç. Hatta 5 cm sudan da çıkabilir. Hayvan buna tutunup yüzeye yakın uyuyabilir.

Bunu nereden temin edebilirim Cem abi?

Tamam Emre abi o zaman Cem abinin dediğini alsam sıkıntı kalmaz değil mi?

Senin su yüksekliğine göre Cem in verdiği iki üründen biri uygun. Sanırım ilki oluyordu.

Tamamdır Emre abi evden çıkmadan su yüksekliğimi ölçerim juen pet markete gittiğimde de ona göre bir şey alırım çok teşekkürler.

Sen bizzat mağazaya gidiyorsan Mecidiyeköy e yakınsındır. Orada iç tarafta profilo avm var. Onun etrafında birkaç büyük pet shop var. Hatta k9 avrupa pet shopa gidersen Cem ile benim kullandığım litolity markasınıda bulursun.

Evet Kartal. Ben ve Cem kullanıyoruz. Benim akvaryum resimlerimde var. Mecidiyeköy k9 avrupaya bak derim önce.

kartal o top şeklindeki lamba yapı marketlerde var fiyatı 25 tl civarları ama bayağı uzun ömürlü ben 6 seneyi geçkin kullanıyorum. tabi banyoyu aydınlatmada sensörlü olduğu için otomatik devreye giriyor. uyurken dahi seni rahatsız etmeyecek derecede düşük ışığı var.

Juen pet marketteyim şuan cem abinin ilk önerdiği bitkiyi beğendim şimdilik onu alacağım ileride k9 avrupayada bakarım. Bitkiyide kontrol ettim gerçekten ipek olduğu çok belli plastikle arada dağlar kadar fark var. Boyuda 26cm tam ideal yani benim akvaryuma.

Hadi hayırlı olsun Kartal. Akvaryuma koyunca bizimle de paylaşırsın. Yaprakları çok eğilmezse güzelce kullanabilirsin.

Teşekkür ederim Emre abi emin olun akvaryum hazır olur olmaz paylaşacağım sizlerle. :133:

Şimdi eve geldim kumun poşetinin üstünde 2 saat suda bekletin sonra da 4-5 kere yıkayın diyordu bende koydum leğene bekliyor şuan.

Kargoyu da aldım çok şükür. Yanımda masa lambasını götürmüştüm denedim orada çalıştı. Kuru alanımda da bir sıkıntı yok.

İpek yapraklı bitki ve kuru alanı iyice yıkayayım mı onları da sıcak suda bekletmem gerekir mi sizce mikrobu varsa ölsün diye?

cem' Alıntı:
kartal o top şeklindeki lamba yapı marketlerde var fiyatı 25 tl civarları ama bayağı uzun ömürlü ben 6 seneyi geçkin kullanıyorum. tabi banyoyu aydınlatmada sensörlü olduğu için otomatik devreye giriyor. uyurken dahi seni rahatsız etmeyecek derecede düşük ışığı var.

O lambayı da alacağım inşallah ama bugün değil bugünlük bu kadar yeter. :133:

Kuru alan ve ipek bitkiyi sıcak değilde hafif tuzlu suda yıka. Kaynar su özellikle bitkiye zarar verebilir. Ama durulamayıda iyi yap birkaç kez.

Buyurun akvaryumumun son hali bir yanlışım var mı herhangi bir şeyin yerinde?

Sonunda bende çapkınım da rahat edebileceğiz...

mailto:/k1tcp1.jpg
mailto:/110yrk0.jpg
mailto:/kbpu6c.jpg
mailto:/ekpbba.jpg

akvaryum şekle gelmiş güzel olmuş. kenardaki köpükleri maşrapa ile alabilirsin. bu köpükler bir kaç gün olabilir, kum düzene girene kadar.

kuru alan tarafını mukavva ve paket bandı ile kapla kaçma riski olabilir. ısıtıcı lamba çok yakın gibi geldi. su ısısı dengeye gelince dereceyi kuru alana yatırıp lamba ısı değerini de kontrol et. 31-32 uygun.

bitkiyi tam kuma gömüp kumu alt noktasında tepeleme yap. siyah taş kısım tamamen kum altında kalıp gözükmesin. hayvan bundan sonra bitki üzerinde burnu su dışında tutunup uyur.

Bitki çok hoşma gitti ipek mi ? Gayet güzel olmuş cem abinin dediği gibi kaçabilirler dikkatli ol o konuda ama genel olarak çok hoş hayırlı olsun :)

Teşekkürler... :)

Şuan derse gidiyorum gece 11 gibi geleceğim içim çok tedirgin inşallah kaçmaz. :'(

Cem abi dediklerini de akşam eve gidince yapacağım.

Evet bitki ipek juenpetmarketten aldım.

Kartal harika olmuş, eline sağlık.
Sonunda her şey tam oturdu. İki kum arasında ne kadar fark var değil mi? Renginin daha açık olacağı belliydi, tortuda yapmadı.
Bitkide de rahat uyur. Bence tek kontrol etmen kuru alan ısısı. Hayvan yakın zamanda çıkacaktır.

Teşekkürler emre abi. Evden çıkmam gerektiği için kuru alan ısısı için ölçüm yapamadım. Eve gidince yapacağım.

Evet kum diğerine göre çok farklı bunu ellediğimde de anladım zaten. Adam mutemelen bana silis kum diye başka bir şey verdi. Ama belki o da bilmiyordur. Tortu da olmadı az bulanıklık var o da geçecektir.

İnşallah kaçmaz ya cidden çok tedirginim tam her şey halloldu derken bir de başıma böyle bir şey gelmesin. :'(

Teşekkürler emre abi. Evden çıkmam gerektiği için kuru alan ısısı için ölçüm yapamadım. Eve gidince yapacağım.

Evet kum diğerine göre çok farklı bunu ellediğimde de anladım zaten. Adam mutemelen bana silis kum diye başka bir şey verdi. Ama belki o da bilmiyordur. Tortu da olmadı az bulanıklık var o da geçecektir.

İnşallah kaçmaz ya cidden çok tedirginim tam her şey halloldu derken bir de başıma böyle bir şey gelmesin. :'(

Tebrikler akvaryum gayet guzel bir hal aldi hem hayvan devitsiz UVb ye gecti bunun icinde tebrik ederim 1 yil bu akvaryum sizi goturur
Bir tek sey ekliycem bitkinin agirlik kisminin hepsini suya gomersen cok iyi olur o alttaki dal gibi yesil seyler plastiktir cunku ve isirabilirler

Geri