Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam düştü :(

Cvp: Kaplumbağam düştü :(

resim yüklemek için mailto:/forum/Konu-konu-acarken-resim-upload-ozelligi-kullanimi.html linkinden yardım alabilirsiniz.
 
Cvp: Kaplumbağam düştü :(

Kabuktaki yara derken tam olarak durum nedir? Deformasyon mu var, delik gibi gözenekler mi var, döküntü gibi parçalanma mı var? Hayvanı veterinere götürmelisiniz. Mantar olabilir. Bu hayvan kırmızı yanak mı dere kaplumbağası mı? Dere kaplumbağası dışındaki hayvanları doğaya ülkemizde salamazsınız. Dere kaplumbağasıda olsa bu mevsimde doğaya salmak onun kışa hazırlık yapma zamanını tükettiği için ölmesine sebep olur. Ayrıca hasta hayvanı iyileştirmeden doğaya salmak tavır olarak uygun düşmez. Sorumlu olarak hareket edip onu tedavi etmek yada ettirmek gerekiyor. Mümkün olduğunca uygun bir üslupla yazmak istedim.
 
Delik gibi gozenekler var. Ve.kirmizi yanakli su kablumbagasi.


Ya bisi dicem. Kaplumbaganin kabugu neden degisir? Kaplumbagamin kabugu renk degistiriyo yani ustteki kabugu atip alttan yeni renkte kabuk var. Nedendir? Buyudugu icin felanmi?


Ve ne zaman kış uykusuna yatarlar?
 
Cvp: Kaplumbağam düştü :(

Bu delikler iyiye işaret değil. Bir arkadaşın hayvanında vardı. Hayvan bir süre sonra iştahtanda kesildi ve kaybettik. Ne olduğunu net hatırlayamadım ama mantardı sanırım. Hayvanın acilen veterinere götürülüp teşhis ve tedavi için adım atılması gerekiyor. Diğer hastalıklar kadar belirti bakımından öncesi çok kötü gözükmesede ilerledimi toparlama şansı imkansıza yakındır. Bildiğim kadarıyla bu durum yayıldıkça kurtuluş şansı gidiyor. Akvaryumda başka hayvan varsa hemen ayırıp akvaryum ve tüm ekipmanları steril etmek gerekir. Hatta kum, bitki, gözenekli kaya, kök gibi ürünleri tamamen imha etmek gerekiyor.

Kaplumbağanın kabuğu plakalardan oluşur. Hayvanın büyümesi ile plakalar aralanır ve alttan yeni daha büyük plakalar gelir. Bir süre sonra tamamen yerleşip belirginleşir. Kaplumbağanın sert olan kabuk yapısında büyüme bu şekildedir. Büyüdükçe aldığı besinler ve güneş ışığı ile kabuğu renk değiştirir. Normal ve doğal bir durum.

Su kaplumbağaları doğada su ısısı 15 derece altına indiğinde kış uykusuna yatar. Ancak evlerde kış uykusuna yatırılmaz. Doğa şartlarında kış uykusuna hazırlık ve yağlanma evresi vardır. Su ısısı kademeli düşerken hayvan içgüdüsel olarak buna hazırlanır ve buna göre beslenir. Bu şartların oluşması akvaryumlarda imkansıza yakın olduğu için yatırılanların bir çoğu uyanamamıştır. Metabolizmaları sıfıra yaklaşsada tamamen durmaz ve enerji yakarlar. Ek depolama ve yağlanma olmadan hayvanın bünyesi uyku halinde tükenir.
 
Bitkisel içerikli yem verildimi yeşilimsi olabilir.
 
Cvp: Kaplumbağam düştü :(

Evet olabilir. Kaç yaşındaydı sizin ki ? Daha yetişkin değildi diye hatırlıyorum da, bu zamanlarda bile marul yiyorsa ilerde bitkisel yem yemede sıkıntı çekmezsiniz.
 
Cvp: Kaplumbağam düştü :(

dışkının yeşil çıkması ot türevli yiyeceklerden olur. ileri yaşlarda ot türevlerine dönseler de protein içerikli yemde yemeliler. ishal durumu yoksa iki günde bir yapıp büyük olduğu için kabuk ebadından büyük verme.
 
Cvp: Kaplumbağam düştü :(

dışkısını sert veya parça olarak gördüysen ishal değildir.
 
Ama diskisinu bazen kendisi eziyor akvuryumda dolanirken filan ama genede ishal olma ihtimalide olabilir. Neden ishal olurlar ve ne yapmam lazim?
 
Cvp: Kaplumbağam düştü :(

hayvan ishal değil. ishal bozuk yem ve parazit kaynaklı olmak üzere fazla lifli gıda alımında olur.
 
Evet oyleyse ishal degildir. Ya ben simdi bunun akvaryumuna kucuk taslar alacagim boyle kucucuk ama yutar diye korkuyorum :) yutmaz degilmi?
 
Cvp: Kaplumbağam düştü :(

Dipte taş kullanımını önermiyoruz. Bunun yerine silis kum 0.5 mm - 1.0 mm arası öneriyoruz. Kaplumbağalar sindirime yardımcı olabilmeleri adına bazen kum/taş yeme eğilimi gösterirler ve bunu dışkı yoluyla atarlar. Taşlar da boğazda kalma, sivri kenarları var ise yutarken yırtma gibi ölümle sonuçlanabilecek durumlar söz konusu olduğundan silis kum bu konuda daha iyidir. Bunun yanında silis kum taşlar gibi aralarında dışkı ve diğer kirli maddeleri bulundurmayarak filtreye işini yapmasında yardımcı olurlar. Son olarak ta silis kum dışkı ve diğer maddeleri üzerinde tuttuğu için dip çekimi daha kolay olmaktadır.

Bunun gibi sebeplerden dolayı silis kum daha iyi olacaktır. http://www.vitasand.com/tr/urun/detail/2/70.html
 
Küçük değil ama doğal iri taşlar tercih edilebilir. Yeşillik ve dışkılamayı arkadaşlar anlatmış. Neticede yeşillik ile renk değişimi olan dışkı sorun değil ama yeşillik oranı iyi ayarlanmalı.
 
Dogal iri taslari var zaten. Birtek kumu eksik onuda alacagim. Ysillik miktarini fazla veriyordum. Ona yararli olur diye. Azaltayim biraz.


Ya isiticinin sicakligini bana tekrar soyler misiniz? Yazmistiniz ama o sayfayi kaybettim. Akvaryumu 30'a 30 kac derece olmali isiticisi?
 
Geri
Üst