Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su Kaplumbağası Bakımında Yardım İstiyorum

Elinizdeki yemler neler?

40Watt mavi ampul alın geceleri kullanabilirsiniz. Bu linkte var.

Lütfen sakin ilerleyin. Hayvan su yuttuğundan dolayı halsiz ve streste olabilir yem yemek istemeyebilir.

Birde iç filtrenin contası dışarı patlamış geçmeli yeri düzgün kapandığından emin olun. Bazen şise kapağı tam oturmaz hafif havada kalır bu da onun gibi gözüküyor.

Elinizdeki yemler neler?

40Watt mavi ampul alın geceleri kullanabilirsiniz. Bu linkte var.

Lütfen sakin ilerleyin. Hayvan su yuttuğundan dolayı halsiz ve streste olabilir yem yemek istemeyebilir.

Birde iç filtrenin contası dışarı patlamış geçmeli yeri düzgün kapandığından emin olun. Bazen şise kapağı tam oturmaz hafif havada kalır bu da onun gibi gözüküyor.
Satın aldım 2 adet. Teşekkür ederim. Bu lambanın görevi ısıtmak falan mı yoksa sadece loş ışık için mi ona göre kullanayım ihtiyaç halinde

Filtre tam oturmuş vaziyette, kontrol ettim. O fotoğraftan sonra elyafları azaltıp yeniden takmıştım belki o sıra tam oturtmuş olabilirim ama fotoğrafta dışta duruyor conta evet

Son düzenleme:
Lamba sadece aydınlatmak için kullanılan ışık değil kabuk çürümesini engelliyor kabuk atarken gerdirip atıyor mantarı önlüyor kabukta oluşabilecek biyolojik olayları ortadan kaldırıyor

İç filtre derin suda olduğunda su basıncı baskıladığı için hava kabarcığı vermez. Ucunda şelale boru aparatı takılıyken bu debiyi düşereceği için su kolay çıkış olan hortumdan dışarı akar.

Filtreyi yükseltin. Sudan çıkmayacak şekilde çaprazlama da konumlandırabilirsiniz.

Şu an hayvanın durumu nasıl?

O kadar çok yazı var ki herşey birbirine karışmış.

İç filtre derin suda olduğunda su basıncı baskıladığı için hava kabarcığı vermez. Ucunda şelale boru aparatı takılıyken bu debiyi düşereceği için su kolay çıkış olan hortumdan dışarı akar.

Filtreyi yükseltin. Sudan çıkmayacak şekilde çaprazlama da konumlandırabilirsiniz.

Şu an hayvanın durumu nasıl?

O kadar çok yazı var ki herşey birbirine karışmış.
Kabarcık olayı gece spontane şekilde filtreyi yukarı kaldırma isteğimle düzelmiş bulundu 😁

Dediğiniz gibi dipte olduğu için basamıyormuş.

Konu biraz karıştı evet.
Özetle son hali şu,

Kaplumbağalardan bir tanesi bugünle birlikte 3 gündür aşırı halsiz. Yüzmek dahi istemiyor sürekli durup uyumak istiyor. Yem kabul etmiyor elimle dudağına sürüyorum yine istemiyor. Sürekli dinlenme modunda.

Elimdeki yemler
Tropical Gammarus
Tropical Stick Yem

Bu arada hiç biri stick yemi yemiyor ufak birşey yiyip hemen tükürüp atıyorlar.

Düzenli 1/3 su tazelemesi yapıp dip çekiyorum her gün.
İç filtrede elyaf ve aktif karbon mevcut.
Su 27-28 derece arası gidip geliyor.

Isıtıcı lamba sabah 9 akşam 9 açık.

Olay bu şekilde

Bir de yeni akvaryum
150x40x40 olarak güncelledik.
1cm cam kalınlığında ve ön cam extra clear olacak.

7-8 ay kullanılmış 2. El Tetra Ex 1200 almaya karar verdim.
Komple boş olarak satın alıp temizleyip içini sıfır malzemelerle dolduracağım.
Tavsiye eder misiniz?
@cem

Akvaryumu boyda 120 gibi kısaltabilirsiniz. Yalnız en ve boyu 50*50h yada 60h yapın.
Tetra new modeliyse kapak kafa contası zamanla aşınıp su kaçırabiliyor. Bunu beyazımsı şeffaf conta (o ring) değişince sorun kalmıyor. Bu conta orjinalinden biraz kalın.

Plus modelinde bu sorunu çözdüler. Yine de olursa contayı yenilersiniz. Ama 1200 dediğinize göre new modeli. Filtre fiyat kalite oranlamasında güzel filtredir.

Hayvan su yuttu ise nefes alıp verme biraz hırıltı çıkarır. Baş aşağı çevirip parmağınızla hafifçe altbağasına tıklatın. Alanda kendi haline bırakın.

Lambayı sabah 7 akşam 8'e kadar yakın. 21:00'de uyumalı. O aralıkta led bir gece lambası yakın. Hayvan uyku zamanı geldiğini anlasın.

Suyu emsal sıcaklıkta su ile yenileyin.

İlaca devam edin. Önermiştik değil mi?

Birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası deneyin.

Tropical stick hangi marka?

Hayvan su yuttu ise nefes alıp verme biraz hırıltı çıkarır. Baş aşağı çevirip parmağınızla hafifçe altbağasına tıklatın. Alanda kendi haline bırakın.

Lambayı sabah 7 akşam 8'e kadar yakın. 21:00'de uyumalı. O aralıkta led bir gece lambası yakın. Hayvan uyku zamanı geldiğini anlasın.

Suyu emsal sıcaklıkta su ile yenileyin.

İlaca devam edin. Önermiştik değil mi?

Birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası deneyin.

Tropical stick hangi marka?
Herhangi bir ilaç kullanmadık tavsiye almadığımız için, araştırdım ama bulamadım hiç. Kimse birşey yazmamış. Hangi ilacı almam gerekiyorsa hemen alayım.

Kullandığım stick yemin görselini ekledim.

Bugünle beraber 4 gündür hiç birşey yemedi. Elimle beslemeyi deniyorum, ıslatıp dudağına sürüyorum, suda beslemeyi denedim, kuru alanda denedim. Ne stick ne gammarus yediremedim.

Filtre olarak tetra ex 1200 ile aquael ultramax 1500 arasında kaldım.
Aquael in önden kolay şekilde filtrenin çıkarılabilip takılması daha ergonomik geldi. Fiyat olarak daha pahalı tabii.
IMG_1379.jpeg

Genta yada gentagut göz damlası alın sabah akşam 45 derece açıyla tutup ağzına ikişer damla damlatın. Açmazsa dik tutup 10-15 saniye arayla ikişer damla ruj sürer gibi ağız çevresine sürün bir iki dakika öyle tutun ağız aralığından girsin.

Gammarus değil stick yemin adı nedir?

Aquael yeni nesil motora sahip yeni bir filtre. Ben çin malı sanıyordum Polonya üretimiymiş. Fiyat farkı yok ise bunu tercih edin. Uzun vadede elektrik tasarrufu ile parasını çıkarır.

Videosunu izledim. Şelale boru aparatları ufak boyda bu istenilen uzunlukta takılmasını kolaylaştırıyor. Çiftli kilitleme sistemi var bu da 4 sepetli. Alacağınız akvaryum kapasitesine uygun debiye sahip olmakla birlikte debi ayarlanabiliyor bu da ufak kaplumbağaların savrulmasını önlecek güzel düşünülmüş birşey. Sezsizliği de çok iyi. Fiyat yüksek gibi gözükse de eheim'ın çoğu filtresinden güzel duruyor. Alt seviye ve ucuz olan eheim 2200 modelleri ile aynı fiyatlara denk ki bu onlardan üstün. Ben beğendim bunu alın derim.

Genta yada gentagut göz damlası alın sabah akşam 45 derece açıyla tutup ağzına ikişer damla damlatın. Açmazsa dik tutup 10-15 saniye arayla ikişer damla ruj sürer gibi ağız çevresine sürün bir iki dakika öyle tutun ağız aralığından girsin.

Gammarus değil stick yemin adı nedir?

Aquael yeni nesil motora sahip yeni bir filtre. Ben çin malı sanıyordum Polonya üretimiymiş. Fiyat farkı yok ise bunu tercih edin. Uzun vadede elektrik tasarrufu ile parasını çıkarır.

Videosunu izledim. Şelale boru aparatları ufak boyda bu istenilen uzunlukta takılmasını kolaylaştırıyor. Çiftli kilitleme sistemi var bu da 4 sepetli. Alacağınız akvaryum kapasitesine uygun debiye sahip olmakla birlikte debi ayarlanabiliyor bu da ufak kaplumbağaların savrulmasını önlecek güzel düşünülmüş birşey. Sezsizliği de çok iyi. Fiyat yüksek gibi gözükse de eheim'ın çoğu filtresinden güzel duruyor. Alt seviye ve ucuz olan eheim 2200 modelleri ile aynı fiyatlara denk ki bu onlardan üstün. Ben beğendim bunu alın derim.
Çok teşekkür ederim.
Yem konusunda yanlış görseli eklemişim, doğru olanı ekledim.

Damlayı ağzına damlatacağım doğru mudur gözlerine değil yani?

Filtre benim de çok hoşuma gitti epey de araştırdım fakat ne kadar kaliteli olursa olsun içini yeniden kaliteli malzeme ile dizin demiş kullanıcılar.
İkinci el alıp tertemiz edip içini yeniden dizmem bir sorun arz eder mi?

IMG_1380.jpeg

Damlayı ağzına sadece OMEGA one juvenille alın bu bio w mineral yem ana stick yem değil ama bu kalsın 6cm sonra kullanirsiniz

Geri