Çoğu kişi boğulacaklarını düşünüyor oysa balık gibi yüzüyorlar. Sığ suda yaşayanlar ilk başlarda derin sudan çekiniyorlar. Sığ suda arka ayaklar yere basıyor, derinde ayağı boşa attığı için boğulacak hissiyatıyla hayvan hızlı hareket edip tutunacak yer arıyor. Rampa tutulacak yerlerin başında geldiği için onun civarından ayrılmıyorlar. Onun için akvaryum ortasına yüzeye yakın ipek yapraklı bitki ve/veya uzak ön cama su yüzeyi hizasında tünek kullanarak hayvanın uzak köşeyede gitmesini sağlıyoruz. Sonra alışıyor. Ciğerler gelişince de dipte gezinip duruyorlar.
Su kabarcıkları su sirkülasyon yaptıkça gider. Bazı hayvanlar oyun yada yem niyetine bunları yutmaya çalışıyor. Rahatsız ederse ister elinle ister sarı bulaşık bezinden alıp onunla silebilirsin. Akvaryuma ait bu bezlerden bir tane al. Camda yosun oluşursa suya yosunu dağıtmadan bununla alabilirsin. Yosunun üstüne bastırıp camdan ayırmadan yukarı doğru çekip dışarı alıyoruz. Yosun dağılmıyor.
Elektrik kesilme derdi yoksa şimdiden takabilirsin ısıtıcıyı.
Amonyak ölçücüye gelirsek, bunlarda tıpkı bebekler gibi ilginç bulduğu birşeyi ısırarak algılamaya çalışır. Yoklama ihtimali var. Filtre borusunun arkasına bir yere sıkıştırabilirsin.
Bu filtre geç piyasaya çıktı. Heveslendiğimle kaldım. Tekrar akvaryum işine girersem kafadan alacağım ilk ürün bu olur.
FX6 da güzel alet ama balık akvaryumlarına özgü bir yapısı var. Kaplumbağalarda randımanlı olmaz. Parçaları da oldukça pahalı. Bir ara parça bulma sıkıntısı da vardı. Jbl hem kalite hemde sağlamlıkta ondan önde.
Kaçak akım rölesi yıldırım çarpması da dahil yüksek gerilim olduğunda atıp koruma sağlar. Ben bu sene yazlıkta yıldırım çarpmasından ev telefonundan oldum. Herşeyi kapadım bir onu unutmuşum. Islanırım diye ana şalteri indirmeye üşendim. Telefonun devreleri yandı. Bir yere giderim röle atar buzdolabındakiler bozulur diye taktırmadım buraya, elektrik kesilse geldiğinde dolap çalışır, röle atarsa mandalı kaldırana kadar elektrik gelmez, ama bir yerde de şart.